current views are: 236

27 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση20:22

Αντώνης Κανάκης: «Η υπόθεση Παναγιωτόπουλου μας πλήγωσε» – «Είμαι πολύ ευτυχισμένος με την οικογένεια που δημιούργησα»

Το «ποδαρικό» του Αντώνη Κανάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Δημοσίευση 20:22’
kanakis 696x465 1

Το «ποδαρικό» του Αντώνη Κανάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στην πρώτη εκπομπή του «Ενώπιος Ενωπίω» για το 2023 έκανε «ποδαρικό» ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος θυμήθηκε το επαγγελματικό του ξεκίνημα και εξήγησε γιατί αρνείται να «κατέβει» στην Αθήνα. «Δεν ήθελα να έρθω στην Αθήνα, γιατί δεν καταλάβαινα ποτέ τον λόγο. Δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα στη Θεσσαλονίκη; Δεν έχουμε νερό; Δεν ήθελα επίσης γιατί η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη μου και από πολύ μικρός δεν ήθελα να είμαι στο επίκεντρο των πραγμάτων. Γεωγραφική και ουσιαστική. Δεν θα μπορούσα να το κάνω διαφορετικά» εξήγησε.

Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, αλλά και τη ζωή του σήμερα, δίπλα στα δικά του παιδιά, ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. «Μερικές φορές νομίζω ότι τα παιδιά μου με κοιτάνε μ’ έναν προβληματισμό και μία απορία: “Είναι δυνατόν να έχουμε τόσο χαζό μπαμπά;”» εξομολογήθηκε, με χιούμορ ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Θα λένε τα παιδιά: “Μα εμείς δεν θα έπρεπε να τα κάνουμε αυτά και αυτός να μας επαναφέρει στην τάξη;” Γίνονται όλα ανάποδα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Αφήνω τα πράγματα μόνα τους να μου πουν πότε πρέπει να γίνουν. Δεν ακολουθώ τα “πρέπει”, δεν το κάνω καθόλου αυτό. Περιμένω να νιώσω και να πω: “Τώρα θέλω να κάνω αυτό”».

Αργότερα, αναφέρθηκε στη σύντροφο και μητέρα των παιδιών του. «Έχουμε σκαρφιστεί μια ιστορία οι δύο μας, ότι γνωριστήκαμε στο Μέγαρο Μουσικής γιατί η πραγματικότητα είναι ότι γνωριστήκαμε σ’ ένα έντονο πάρτι» είπε και  πρόσθεσε: «Είχε μια περιπέτεια, αλλά μου αρέσουν οι περιπέτειες, δεν ήταν συμβατικό. Τα παιδιά έχουν επηρεάσει θετικά την σχέση μας. Μας έχουν δέσει πολύ παραπάνω».

Αντώνης Κανάκης: «Η υπόθεση Παναγιωτόπουλου μας πλήγωσε»

Μεταξύ άλλων, ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, καθώς και στα σχόλια που ο ίδιος δέχτηκε ύστερα από τις αποκαλύψεις για τον πρώην συνεργάτη και φίλο του. «Σίγουρα αυτή ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές. Για μένα δεν ήταν τόσο το τηλεοπτικό κομμάτι, ήταν το ανθρώπινο. Μας πλήγωσε σε ανθρώπινο επίπεδο τόσο πολύ αλλά έχει τελειώσει αυτό το πράγμα και ειλικρινά είναι κάτι το οποίο το έχουμε αφήσει πίσω. Θεωρώ και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς, το είχα πει και τότε στις εκπομπές, είναι ακραία ανόητο να παραλληλίζεις και να συγκρίνεις τ’ αντανακλαστικά, την πολιτική ευθιξία, την ευαισθησία και τους κανόνες που διέπουν την πολιτική ζωή του τόπου με τους κανόνες που διέπουν μια σατιρική εκπομπή. Είναι λαϊκισμός απόλυτος. Βέβαια, οφείλω και πρέπει να πω, μιας και ανοίξαμε αυτό το θέμα, ότι μου έκανε τρομακτική εντύπωση, ίσως για πρώτη φορά, ότι από την κυβέρνηση πόσο συγκροτημένα και συντονισμένα έγινε αυτή η επίθεση σε μια σατιρική εκπομπή. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως έχει δεχθεί και παρεμβάσεις από πολιτικούς έστω και έμμεσες: «Έμμεσες παρεμβάσεις έχω δεχθεί, γιατί νομίζω ότι με τον τρόπο μου έχω στείλει από την πρώτη στιγμή προς όλες τις κατευθύνσεις πολύ ξεκάθαρα το μήνυμα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που μ’ ενδιαφέρει να κάνω ντε και καλά τηλεόραση και δεν δέχομαι ούτε κατά διάνοια την παραμικρή παρέμβαση σε αυτά που κάνω και σε αυτά που λέμε. Γενικά όμως δεν με ενοχλούν πολύ. Έχω κάποιες ενοχλήσεις έμμεσες και μερικοί πολιτικοί που είχαν πάρει απευθείας εμένα τηλέφωνο για να μιλήσουν».

«Σάτιρα μπορείς να κάνεις μόνο αν έχεις υψηλή τηλεθέαση»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Αντώνης Κανάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος που θέλει να κάνει σάτιρα στη σημερινή ελληνική τηλεόραση. «Δυστυχώς, τη σάτιρα μπορείς να την κάνεις μόνο αν έχεις υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Αυτά σε κρατάνε ζωντανό. Αν δεν έχεις υψηλά νούμερα τηλεθέασης τότε χαιρέτησες και γι’ αυτό η δύναμη μας όλη είναι ο κόσμος γιατί, αν ο κόσμος δεν το αγκαλιάζει αυτό το πράγμα, δεν μπορούμε να πούμε αυτά τα οποία λέμε. Δηλαδή νομίζω ότι στη μιντιακή πραγματικότητα που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, η τηλεθέαση είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο».