current views are: 6798

26 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση21:00

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η «γερακίνα» των Mirage που ταπείνωσε τον Τούρκο «τίγρη»- Καθημερινός εφιάλτης για τους πιλότους της Άγκυρας με συνεχή «kill»

Το βαμμένο μαχητικό της TuAF βρισκόταν στο σχηματισμό που «εισέβαλε» πάνω από το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Δημοσίευση 21:00’
image082

Το βαμμένο μαχητικό της TuAF βρισκόταν στο σχηματισμό που «εισέβαλε» πάνω από το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Το σοκ για τους Τούρκους ιπτάμενους ήταν μεγάλο όταν από την «ανοιχτή» συχνότητα άκουσαν ότι στο κόκπιτ του μονοθέσιου Mirage2000-5 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε «λοκάρει»  ανελέητα το εμβληματικό, έντονα βαμμένο στα χρώματα της 192nci Filo Kaplan «Tiger» μαχητικό F-16 καθόταν  μια γυναίκα.

Είχε προηγηθεί μια ακόμη εφιαλτική εμπειρία για τον γείτονα πιλότο που παραβίασε τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο με το «πορτοκαλί-μαύρο» αεροσκάφος επίδειξης των Τούρκων «Tigers» το οποίο χρησιμοποιούν στα air show αλλά και όταν συμμετέχουν στην «Tiger Meet», το μεγάλο αεροπορικό «ραντεβού» που έχουν όλες οι Μοίρες του ΝΑΤΟ με το διακριτικό «τίγρης». Το βαμμένο μαχητικό της TuAF βρισκόταν στο σχηματισμό που «εισέβαλε» πάνω από το Βορειοανατολικό Αιγαίο με στόχο να προκαλέσει και να καταγράψει σύμφωνα με τη συνήθη τακτική των γειτόνων παραβιάσεις.

image157

Η απάντηση των «μπλε» φτερών ήταν άμεση με δύο οπλισμένα Mirage 2000-5 τα οποία βρισκόταν σε υπηρεσία Readiness στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο. Στο πιλοτήριο ενός από αυτά βρισκόταν η 29χρονη ‘’αμαζόνα’’ υποσμηναγός της 331 Πολεμικής Μοίρας ‘’Θησέας’’. Έμπειρη πλέον ιπτάμενος με εκατοντάδες ώρες πτήσεις και πολλά «kills» στο ενεργητικό της έχει κερδίσει με το ‘’σπαθί’’ της τον σεβασμό των συναδέλφων της και την εμπιστοσύνη των ανωτέρων της.

image241

Τα «Δελταπτέρυγα» προσέγγισαν γρήγορα το ζεύγος των Τουρκικών F-16 και όταν έφτασαν σε απόσταση οπτικής επαφής διαπίστωσαν ότι ένα από αυτά δεν είχε την κλασική γκρι βαφή της TuAF αλλά τα χρώματα των «Tigers».  Και πλέον ήρθε η ώρα για το «ματσάρισμα». Με την Ελληνίδα πιλότο να επιλέγει τον «πολύχρωμο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από τον ασύρματο στο «ζευγάρι» της. Η αναχαίτιση γρήγορα μετατράπηκε σε άγρια εικονική αερομαχία καθώς ο Τούρκος «τίγρης» είχε εντολή να εμπλακεί με το Ελληνικό Mirage όπως και ο συνάδελφος του. Εκπαιδευμένη από κορυφαίους ιπτάμενους της 331 Πολεμικής Μοίρας με παραστάσεις και εμπειρία από μεγάλες διεθνείς ασκήσεις και «σχολεία» του ΝΑΤΟ, αλλά και με εκατοντάδες «kills» στο ενεργητικό της η «γερακίνα» της HAF πήρε άμεσα το πλεονέκτημα εκμεταλλευόμενη και τα πτητικά χαρακτηριστικά του «Δελταπτέρυγου». Και βρέθηκε στην ώρα «6» του «πολύχρωμου» F-16 των γειτόνων το οποίο απεγνωσμένα προσπαθούσε να ξεφύγει. Όμως ήταν ήδη σε κατάσταση «kill» από τα πυροβόλα του Mirage το οποίο είχε «κολλήσει» στα νώτα του και το είχε σταθερά μέσα στα σκοπευτικά του για δεκάδες δευτερόλεπτα. Η εικονική αερομαχία είχε λήξει και είχε νικητή την Ελληνίδα ιπτάμενο με τον Τούρκο πιλότο να αποχωρεί ταπεινωμένος. Και όλο το πολεμικό σκηνικό να βρίσκεται καταγεγραμμένο στην κασέτα του Mirage όπως διαπίστωσαν στο έδαφος οι Επιτελείς της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

image334

Για όσους δεν γνωρίζουν  ίσως και να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια γυναίκα όχι απλά πετάει με μαχητικό της HAF αλλά συμμετέχει σε Readiness και σε αποστολές αναχαίτισης όμως για τα Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας η υποσμηναγός είναι απλά ένα από τα ‘’γεράκια’’ της που έχουν αναλάβει να φρουρούν ημέρα και νύχτα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο. Και να δίνουν ξεκάθαρες και εμφατικές απαντήσεις σε οποίον επιχειρήσει να τον επιβουλευτεί.

 

image426

image513


σχετικα αρθρα