current views are: 89

12 Μαΐου 2023
Δημοσίευση10:24

Άρτα: Πέρασε την πόρτα του ανακριτή ο 37χρονος πατέρας του βρέφους

Ο 37χρονος πατέρας προσήλθε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο μολονότι πληροφορίες ήθελαν να είναι μαζί η σύζυγός του

Δημοσίευση 10:24’

Ο 37χρονος πατέρας προσήλθε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο μολονότι πληροφορίες ήθελαν να είναι μαζί η σύζυγός του

Ενώπιον του ανακριτή Άρτας οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής ο 37χρονος πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ξέχασε στο αυτοκίνητο του.

Ο 37χρονος πατέρας προσήλθε μόνος του στο ανακριτικό γραφείο μολονότι πληροφορίες ήθελαν να είναι μαζί η σύζυγός του, η οποία χθες, Πέμπτη, συναντήθηκε για πρώτη φορά μαζί του για λίγα λεπτά.

Ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος είναι σε κατάσταση σοκ, μπήκε με σκυμμένο το κεφάλι στο δικαστικό μέγαρο Άρτας με την απολογία του να εκτιμάται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε νωρίτερα το Newpost, ο δικηγόρος του πατέρα έκανε λόγο για ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας με τον 37χρονο να λέει «να μην συμβεί σε άνθρωπο αυτή η τραγωδία. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της κορούλας μου.»

Αντιμετωπίζει την κατηγορία  της θανατηφόρου έκθεσης, μία κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ποινικολόγος Όθων Παπαδόπουλος εξηγεί  στο Newpost:

papadopoulos othonas m4qTe 1

«Το πλαίσιο ποινής είναι από πέντε έως δέκα έτη κάθειρξη. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά  δεν προκύπτει δόλος από την πλευρά του πατέρα αντίθετα προκύπτει  μοιραία και βαρύτατη αμέλεια που είχε ως συνέπεια την απώλεια ζωής του παιδιού. Αφού δώσει τις εξηγήσεις σε Εισαγγελέα και ανακριτή ,δεν αποκλείεται να αφεθεί ελεύθερος με ή χωρίς περιοριστικούς όρους μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης».

 Πάλευαν 45 λεπτά να σώσουν το μωρό

Η μητέρα του βρέφους είναι εκείνη που καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει με το παιδί. Πηγαίνει στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το πάρει και εκεί της λένε ότι το μωρό της δεν πήγε το πρωί. Έντρομη καλεί στο τηλέφωνο το σύζυγό της και εκεί αποκαλύπτεται η αλήθεια. Εκείνος καταλαβαίνει τι έχει κάνει και τρέχει  προς το αυτοκίνητο που το είχε παρκάρει στην οδό Αρτινών Πεσόντων. Στο σημείο φθάνει και η μητέρα και αποκαλύπτουν ότι το παιδί είναι  άσφυγμο και απνοικό όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία. Η ώρα είναι 14:55 όταν φθάνουν με το παιδί αγκαλιά στο νοσοκομείο της πόλης. Για τα επόμενα 45 λεπτά  γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν να σώσουν το παιδί αλλά δεν τα καταφέρνουν .Ως ώρα θανάτου δίνεται η 15:40  ενώ λίγη ώρα πριν στις 15:20 ειδοποιείται και η αστυνομία .

Αμέσως παραγγέλνεται  νεκροψία νεκροτομή που δείχνει  ότι το παιδί πέθανε αβοήθητο δεμένο σε ένα καρεκλάκι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου φορώντας το μπουφανάκι του. Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξηγεί στο Newpost  ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν μαρτυρικός:

Screenshot 9 5

«Ο θάνατος ήρθε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εξαιτίας  της θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε μέσα στο όχημα προκαλώντας βαριές ηλεκτρολυτικές διαταραχές, αφυδάτωση  και καταστροφή του νευρικού ιστού. Το παιδί παλεύει να πάρει ανάσα, στη συνέχεια μπαίνει σε κατάσταση ύπνου και  καταλήγει το πολύ μέσα σε δύο ώρες. Ουσιαστικά το βρέφος  σε κατάσταση θερμοπληξίας μπαίνει σε καταστολή άρα δεν μπορεί να κλάψει και να γίνει αντιληπτό από τους περαστικούς».


σχετικα αρθρα