current views are: 207

13 Μαΐου 2023
Δημοσίευση12:46

Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του βρέφους – Γλυκά και μπομπονιέρες έξω από την εκκλησία

Ραγίζουν καρδιές στην Άρτα, όπου τελείται η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που πέθανε αφού ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για ώρες.

Δημοσίευση 12:46’

Ραγίζουν καρδιές στην Άρτα, όπου τελείται η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που πέθανε αφού ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για ώρες.

Ραγίζουν καρδιές στην Άρτα, όπου τελείται η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που πέθανε αφού ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για ώρες.

Έξω από την εκκλησία υπάρχουν στεφάνια και βαριά ατμόσφαιρα. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του μωρού, που ενώ ετοιμάζονταν τα την βάπτισή του, τώρα καλούνται να πουν το στερνό αντίο στο μικρό τους κοριτσάκι, που μετά από ειδική ευχή, θα λάβει το όνομα Λυδία, ενώ θα ακουλουθήσει η τελετή ταφής του.

Κατέρρευσε ο πατέρας – «Ελπίζω να αντέξουν»

Οι γονείς του μωρού έφτασαν αγκαλιασμένοι στην εκκλησία, ενώ τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν έφτασε το φέρετρο. Μόλις ο πατέρας αντίκρισε το μικρό λευκό φέρετρο κατέρρευσε με τους συγγενείς του να σπεύδουν να τον ηρεμήσουν.

«Σήμερα είναι μία πολύ τραγική μέρα για όλους, ειδικά για τους γονείς. Πριν ακόμα καλωσορίσουμε έναν ανθρωπάκο στη ζωή μας, τον αποχαιρετάμε. Τι να πω για τους γονείς, είναι σε σοκ και οι δυο. Δεν ξέρω αν θα το αντέξουν όλο αυτό, θα δουν το παιδί τους μετά από τόσες μέρες και μετά από όλα όσα έγιναν. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Από το πρωί που ξυπνήσαμε δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε, υπάρχει μία μεγάλη αμηχανία. Παρακαλάμε να αντέξουν τα παιδιά το διαδικαστικό αυτό σήμερα, για να μπορέσουμε να βρεθούμε πάλι όπως ήμασταν πριν», ανέφερε η γυναίκα που έμελλε να βαπτίσει το μωρό τους, Ελένη Κοσσυβάκη, στο «Χαμογέλα και Πάλι!» εκφράζοντας την απέραντη θλίψη της αλλά και τη στήριξή της απέναντι στο ζευγάρι.

«Μέχρι στιγμής, επειδή τα πράγματα ήταν όλα ρευστά και υπήρχε και η χθεσινή απολογία του μπαμπά, δεν μπορέσαμε να βρούμε κανέναν να πάρουμε κάποιες συμβουλές. Όμως το οικογενειακό περιβάλλον και των δύο παιδιών έχουν λάβει οδηγίες, εμείς από τη Δευτέρα θα φροντίσουμε να πάρουμε κατευθύνσεις για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε αυτούς τους 2 ανθρώπους», συνέχισε η κ. Ελένη.

Για το κλίμα που επικρατεί στις 2 οικογένειες, υπογράμμισε πως « τα πράγματα είναι αρκετά ήρεμα, αρκεί να σας πω ότι χθες στο δικαστήριο ήταν και τα αδέρφια της μαμάς. Ο πόνος νομίζω δεν θα τους επιτρέψει να έρθουν σε αντιπαράθεση. Αυτό το θέμα διογκώθηκε χωρίς να είναι έτσι τα πράγματα. Πάνω στον πανικό κανείς δεν ήξερε πώς να αντιδράσει, είπαν κάποιες απειλές χωρίς να τις εννοεί. Δεν ήξερε κανείς τι να υποθέσει, δεν μπορούσαν να το δεχθούν ως γεγονός. Ξέρω ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις»

«Ο λόγος που βγαίνω και το λέω είναι γιατί στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί έναν τόσο καλό μπαμπά, που να έχει τόση αφοσίωση και αγάπη στο παιδί του. Είναι ένα αδαμάντινο, αγνό παιδί, ευαίσθητο. Χάρηκε τόσο πολύ που έγινε μπαμπάς. Το περιποιείτο συνέχεια είχε τα άγχη και τις αγωνίες ενός γονέα», επεσήμανε η νονά του άτυχου παιδιού. Μιλάμε μόνο τηλεφωνικά μαζί τους, από τώρα και στο εξής θα το επιχειρήσαμε. Ο μπαμπάς του ωρού μας λέει «γιατί εγώ αυτό;», και κλαίει», είπε.


σχετικα αρθρα