Clafoutis: η πανεύκολη κερασόπιτα των Γάλλων
Αν διαθέτεις το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια των κερασιών σ’ ένα 10λεπτο έχεις ρίξει την πίτα στο φούρνο.
Αν διαθέτεις το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια των κερασιών σ’ ένα 10λεπτο έχεις ρίξει την πίτα στο φούρνο.
Είναι ένα ζουμερό κερασένιο γλύκισμα, που κατάγεται από τη γαλλική Λιμουζίν, κατέκτησε όλη τη Γαλλία μέσα στο 19ο αιώνα και στη συνέχεια αγαπήθηκε απ’ όλο τον κόσμο. Οι παλιές νοικοκυρές της γαλλικής επαρχίας δεν αφαιρούσαν τα κουκούτσια απ’ τα κεράσια, όχι μόνο για λόγους οικονομίας χρόνου και απλούστευσης της διαδικασίας παρασκευής, αλλά και γιατί μέρος της αμυγδαλίνης των κουκουτσιών απελευθερωνόταν με το ψήσιμο στην υπόλοιπη ζύμη, δίνοντάς της ένα πολύ ιδιαίτερο και φίνο αρωματικό αποτέλεσμα. Ωστόσο καθώς φαντάζει αρκετά ενοχλητικό την ώρα που πας να απολαύσεις μια λαχταριστή κουταλιά κερασόπιτας, να …σκοντάφτεις πάνω σε κουκούτσια, σήμερα οι περισσότεροι προτιμούν να φτιάχνουν το clafoutis με καθαρισμένα φρούτα.
Θα χρειαστείτε: 600 γρ. κεράσια, καθαρισμένα, 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 4 αυγά, 1 φλιτζάνι γάλα, 3/4 φλιτζανιού αλεύρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι υγρό εκχύλισμα αμυγδάλου και 1/2 κουταλάκι υγρό εκχύλισμα βανίλιας (στην αγορά υπάρχει και έτοιμο μείγμα των δύο εκχυλισμάτων), ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας
Τι κάνετε: Απλώνετε τα κεράσια σε πυρέξ καλά αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα άνετο μπολ, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε απ’ το φούρνο, πασπαλίζετε με άχνη και τη σερβίρετε χλιαρή με μια μπάλα δροσερό παγωτό.
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr