Δένδιας: «Όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας, μετέχει στο ελληνικό, στην πραγματικότητα στο παγκόσμιο ήθος»
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας επισκέφτηκε σχολείο στο Γιοχάνεσμπουργκ
«Όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας, μετέχει στο ελληνικό ήθος, στην πραγματικότητα στο παγκόσμιο ήθος», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στο ελληνικό σχολείο SAHETI στο Γιοχάνεσμπουργκ, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας, κ. Δαμασκηνού.
Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας είναι «ένα σχολείο γνωστό και στην Ελλάδα ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως», ενώ εξέφρασε τη συγκίνησή του, καθώς παρατήρησε παιδιά να φορούν με υπερηφάνεια παραδοσιακές ελληνικές στολές και, μάλιστα, της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κέρκυρας.
«Το σχολείο σας έχει αποδείξει στην πράξη το υψηλό του επίπεδο, τα προσόντα που προσφέρει στους αποφοίτους του. Είναι εντυπωσιακές οι συνεχείς επιτυχίες στις εξετάσεις ελληνομάθειας. Ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν προέρχονται από σπουδαία παιδιά που δεν έχουν ελληνικές ρίζες», σημείωσε ενώ πληροφορήθηκε με χαρά ότι την περασμένη εβδομάδα είχατε εξαιρετικές επιδόσεις στις τελικές εξετάσεις ”matric” του Λυκείου.
«Συμμερίζομαι το όραμα των ιδρυτών του SAHETI, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα ανοιχτό σε όλους. Εφαρμογή, έτσι, της ιδέας των Αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας» ανέφερε και προσέθεσε:
«Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε κι εμείς, με όποιον τρόπο μπορούμε, στη διευκόλυνση όσων παιδιών θα ήθελαν να φοιτήσουν σε αυτό το σπουδαίο σχολείο και που δεν έχουν τα μέσα να το κάνουν».
«Γι’ αυτό θα συνεισφέρουμε σήμερα, ως ελληνικό κράτος, στο πρόγραμμα υποτροφιών ”Γεώργιος Μπίζος”, για να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους μαθητές με υψηλές φιλοδοξίες και δυνατότητες να φοιτήσουν εδώ πέρα, στο εξαιρετικό σας σχολείο».
ολες οι ειδησεις
- Αλλαγή ώρας 2023: Τα ξημερώματα της Κυριακής, 26 Μαρτίου, γυρνάμε τα ρολόγια μπροστά
- Ήρωες 1821: Έδωσαν την ζωή τους, την ψυχή την περιουσία, αλλά η Ελλάδα τους γύρισε την πλάτη
- Google: Αφιερωμένο στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης το σημερινό doodle
- Ομάδα Wagner: Περισσότεροι από 5.000 κρατούμενοι υπηρέτησαν στον πόλεμο μαζί μας και έλαβαν χάρη, αναφέρει ο Πριγκόζιν
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr