Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Δύο εξετάσεις στις 4 Μαρτίου – Ποια θα είναι η ύλη – Σε αναμονή για τα εξεταστικά κέντρα
Εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στις 43 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
Η ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το Σάββατο 4 Μαρτίου έχει γίνει ήδη γνωστή, ωστόσο, οι απορίες των υποψηφίων σχετικά με την όλη διαδικασία παραμένουν πολλές. Και ενώ ο χρόνος «στενεύει», αφού μας χωρίζει σχεδόν ένας μήνας από την ημερομηνία αυτή
Να σημειώσουμε αρχικά ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε δύο διαφορετικά μαθήματα – δοκιμασίες. Τα δύο αυτά μαθήματα θα εξεταστούν την ίδια ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 4 Μαρτίου. Η εξέταση στο κάθε μάθημα θα είναι τρίωρη και προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν την αίθουσα αν δεν έχει παρέλθει μία ώρα από την ώρα που έλαβαν τα θέματα.
Ενδιάμεσα στις εξετάσεις των δύο μαθημάτων θα δοθεί αρκετός χρόνος στους υποψηφίους ώστε να ξεκουραστούν. Μεταξύ των δύο εξετάσεων θα μεσολαβήσουν αρκετές ώρες. Δεν αποκλείεται μάλιστα το πρώτο μάθημα να δοθεί το πρωί και το δεύτερο το απόγευμα.
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ξεχωριστά σε δύο μαθήματα με την εξής ύλη:
- Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
- Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου θα περιλαμβάνει τρία είδη ερωτήσεων:
– Ερωτήσεις Αριθμητικού Συλλογισμού
– Ερωτήσεις Λεκτικού Συλλογισμού
– Ερωτήσεις Αξιολόγησης Υποθετικών Καταστάσεων
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν γραπτώς και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά απαντητικά φύλλα.
Ανακοινώνονται τα εξεταστικά κέντρα
Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ, Θάνου Παπαϊωάννου, τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν οι 108.229 υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Τα εξεταστικά κέντρα θα βρίσκονται σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα οποία διεξάγονται και οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Πόσοι επιτηρητές θα χρειαστούν
Εκτός όμως των εξεταστικών κέντρων, το ΑΣΕΠ, για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα χρειαστεί και χιλιάδες επιτηρητές. Για την «επιτήρηση» των 108.229 υποψηφίων θα χρειαστεί την ημέρα εκείνη να απασχοληθούν πάνω από 5.000 επιτηρητές.
Το ΑΣΕΠ θα αναζητήσει τους επιτηρητές που χρειάζεται, με τη βοήθεια του υπουργείου Παιδείας, στους κύκλους των εκπαιδευτικών.
Πιο συγκεκριμένα, σύντομα, αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετική πρόσκληση, με την οποία θα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που επιθυμούν να συμμετέχουν ως επιτηρητές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, το Σάββατο 4 Μαρτίου.
Στην οικεία πρόσκληση θα ξεκαθαρίζεται το ωράριο απασχόλησης που θα απαιτείται καθώς και η αποζημίωση που θα λάβουν όσοι εκπαιδευτικοί συμμετάσχουν στις διαδικασίες επιτήρησης.
Είναι ήδη γνωστό πως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στις 43 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
ολες οι ειδησεις
- Καζάνι που βράζει η Γαλλία: Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία για το νερό
- Δάνεια: Πόσο επιβαρύνει τους δανειολήπτες η νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ
- The Last of Us: Η δυστοπία και η αλήθεια για τους μήκητες Cordyceps – Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να γίνουν ζόμπι;
- Ομάδα Wagner: Περισσότεροι από 5.000 κρατούμενοι υπηρέτησαν στον πόλεμο μαζί μας και έλαβαν χάρη, αναφέρει ο Πριγκόζιν
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr