current views are: 379

18 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση07:09

Διαβάστε την εισαγγελική πρόταση για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας: «Βίαιος μηχανισμός θανάτου και στα δύο κορίτσια» – Τι αποκαλύπτουν οι 56 σελίδες

Ποια ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δημοσίευση 07:09’
Πισπιρίγκου

Ποια ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου  έμαθε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού την εισαγγελική πρόταση για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας. Μία πρόταση καταπέλτης  η οποία καταλήγει να παραπεμφθεί  σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών .

Στις 56 σελίδες  της εισαγγελικής πρότασης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

-Δεν διαπιστώθηκε παθολογική αιτία θανάτου  σε Μαλένα και Ίριδα

-Δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη φαρμάκου ή δηλητηρίου 

-Υπάρχει βίαιος μηχανισμός θανάτου και στα δύο παιδιά.

Η μητέρα και στους δύο θανάτους είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανά τα παιδιά.

 Επιπλέον ο Εισαγγελέας αποδέχεται το πόρισμα των ιατροδικαστών  Καρακούκη -Καλόγρηα  το οποίο συμπέρανε ότι τα δύο κορίτσια πέθαναν από ασφυξία.Ως πειστήριο επιπλέον αναφέρεται το πανάκι στην Ίριδα που βρέθηκε στην κούνια της μετά το θάνατό της.

Η εισαγγελική πρόταση έχει παραδοθεί ήδη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το  οποίο και θα εκδώσει την τελική απόφαση αν θα παραπεμφθεί σε δίκη η κατηγορουμένη.

 Η αντίδραση της κατηγορούμενης μητέρας

Ο Αλέξης Κούγιας , δικηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας σε δηλώσεις του στο newpost αναφέρει :

 Καμία έκπληξη από την  εισαγγελική πρόταση .Είχα προετοιμάσει την κ.κατηγορούμενη να μην περιμένει τίποτα θετικό  είτε από την πρόταση του Εισαγγελέως είτε από το Δικαστικό Συμβούλιο. Και το Δικαστικό Συμβούλιο θα έχει την ίδια άποψη .Πιθανολογώ μάλιστα μήπως και αντιγράψει την πρόταση του κ.Εισαγγελέως. Αναμενόμενη είναι η πρόταση .Άλλωστε όλη αυτή η ιστορία είναι μία σειρά από λάθος Εισαγγελικές επιλογές. Βασίστηκαν όλοι σε αυτή του κωμικού περιεχομένου γνωμοδότηση Καρακούκη -Καλόγρηα. Στο τέλος οι δικαστικές υποθέσεις κρίνονται από τους δικαστές».

Η υπόθεση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας  άνοιξε μετά την αποκάλυψη ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από κεταμίνη. Ήταν η δεύτερη ποινική δίωξη  που ασκήθηκε στη μητέρα τους  με την κατηγορουμένη να αρνείται και αυτή την κατηγορία. Η απολογία της τον περασμένο Ιανουάριο κράτησε δύο ημέρες και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα και για αυτή την υπόθεση.

 Οι αντιδράσεις της κατηγορούμενης στη δίκη για την Τζωρτζίνα

 Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ακούσει σιωπηλή μέχρι στιγμής τους 8 γιατρούς και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο που έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής  για την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Όλοι τους στις καταθέσεις τους  ήταν σαφείς «Το κορίτσι δεν είχε κάτι παθολογικό και η ανακοπή της ήταν ανεξήγητη. Ήταν κάτι που δεν περιμέναμε».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σπάνια αντιδρά  κοιτώντας κυρίως προς το μέρος των δικηγόρων της ή κατεβάζοντας το κεφάλι .

Είναι πάντα ντυμένη στα μαύρα ενώ στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν  βρίσκεται μέσα στη δικαστική αίθουσα ο Μάνος Δασκαλάκης .Ο λόγος είναι σύμφωνα με το δικηγόρο του ότι βρίσκεται σε διαδικασία προκειμένου να βρει δουλειά .Απούσες από το δικαστήριο είναι η μητέρα και η αδερφή της κατηγορουμένης .Ούτως ή άλλως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία καθώς είναι μάρτυρες στην υπόθεση.

Ουσιαστικά η κατηγορούμενη είναι μόνη της ενώ στο ακροατήριο είναι στην πλειοψηφία δημοσιογράφοι και δικηγόροι που θέλουν να παρακολουθήσουν μέρος της διαδικασίας.

Η δίκη θα διαρκέσει αρκετούς μήνες καθώς  οι μάρτυρες φθάνουν τον αριθμό 64.

Από αυτούς οι 52 είναι κατηγορίας και οι 12 μάρτυρες υπεράσπισης ανάμεσά τους και μάρτυρες  ειδικών γνώσεων .

Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης  επιμένει ότι η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας που οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια είναι αμέλεια των γιατρών  που δεν έκαναν καρδιολογική εξέταση στο παιδί.

Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο εξετάζει την απόπειρα ανθρωποκτονίας  της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 γι αυτό και οι πρώτοι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι οι γιατροί  και οι νοσηλευτές που ασχολήθηκαν με το παιδί τις τέσσερις ημέρες της νοσηλείας του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η μητέρα χορήγησε στο παιδί κεταμίνη που οδήγησε στην ανακοπή της.

«Όταν μπήκα μέσα στο δωμάτιο το παιδί ήταν νεκρό. Επί 50 λεπτά ήταν νεκρό «κατέθεσε η νοσηλεύτρια που μπήκε πρώτη στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου».


σχετικα αρθρα