current views are: 121

23 Μαΐου 2023
Δημοσίευση07:06

Δίκη Πισπιρίγκου : Αρχίζει και πάλι η δίκη με μάρτυρες από το Ρίο – Η μαρτυρία εντατικολόγου που καταθέτει σήμερα

Στην πρώτη δίκη που είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η εξέταση των  γιατρών και των νοσηλευτών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του  Ρίο.

Δημοσίευση 07:06’
Πισπιρίγκου

Στην πρώτη δίκη που είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η εξέταση των  γιατρών και των νοσηλευτών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του  Ρίο.

Στο εδώλιο της κατηγορούμενης θα καθίσει και πάλι σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς συνεχίζεται η δίκη της  για ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η κατηγορούμενη πλέον εκτός από αυτή την υπόθεση έχει να αντιμετωπίσει και μία δίκη πάλι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας καθώς σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών εκείνη ήταν που σκότωσε  τα δύο παιδιά προκαλώντας ασφυκτικό  θάνατο .

Στην πρώτη δίκη που είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η εξέταση των  γιατρών και των νοσηλευτών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του  Ρίο .Είναι το ιατρικό προσωπικό  που ήταν δίπλα στη Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ από την ημέρα που έπαθε ανακοπή και μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο.

«Δεν βρίσκαμε κάτι παθολογικό για να προκληθεί η ανακοπή»

Σήμερα καταθέτει μία γυναίκα εντατικολόγος  η οποία κατά την κατάθεσή της στην ανακρίτρια είχε ισχυριστεί  ότι οι γιατροί μεταξύ τους έκαναν πολλές συζητήσεις καθώς δεν έβρισκαν κάποιο παθολογικό αίτιο που να προκάλεσε την ανακοπή της καρδιάς του παιδιού.

«Περίπου το πέμπτο 24ωρο της νοσηλείας της, τη βγάλαμε από τη καταστολή για να δούμε πως αντιδρά μόνη της και διαπιστώσαμε ότι δεν είχε φυσιολογικές αντιδράσεις, δηλαδή ενώ περιμέναμε να  ξυπνήσει δεν έδειχνε να αφυπνίζεται φυσιολογικά. Εκείνη την ημέρα αφαιρέσαμε τον καθετήρα ενδοκράνιας πίεσης και μετά αποφασίσαμε να κάνουμε μαγνητική εγκεφάλου, ενώ ακόμα το παιδί ήταν διασωληνωμένο. Η μαγνητική έδειξε ευρήματα υποξικής εγκεφαλοπάθειας. Περίπου 10 ημέρες μετά την εισαγωγή του το παιδί  αποσωληνώθηκε χωρίς προβλήματα, δηλαδή ανέπνεε φυσιολογικά, από μόνο του και αιμοδυναμικά ήταν σταθερό όλο αυτό το διάστημα. Σταδιακά διαπιστώθηκε η πλήρης νευρολογική εικόνα του παιδιού. Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί εγκεφαλοπαθητικό με  σπαστική τετραπληγία, χωρίς να εστιάζει το βλέμμα, χωρίς να καταλαβαίνει, δε  μιλούσε, δεν επικοινωνούσε.

Ερώτηση : Η καρδιακή λειτουργία της Τζωρτζίνας ήταν φυσιολογική;

Απάντηση :  Μετά τις πρώτες ημέρες της εισαγωγής της και αφού διακόψαμε τα ινότροπα φάρμακα που της χορηγούσαμε, διαπιστώσαμε ότι η καρδιακή της  λειτουργία ήταν φυσιολογική.
Ερώτηση : Για ποιο λόγο τελικά προτάθηκε να τοποθετηθεί απινιδωτής-βηματοδότης στη Τζωρτζίνα;
Απάντηση :  Λόγω του ιστορικού της οικογένειας με τους προηγούμενους αιφνίδιους θανάτους των 2 αδελφών της Τζωρτζίνας, υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ των γιατρών για τη τοποθέτηση απινιδωτή-βηματοδότη με κύριο σκοπό να θωρακιστεί η μικρή από τυχόν καρδιακές αρρυθμίες, διότι δεν βρίσκαμε κάποιο παθολογικό αίτιο που προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή στη Τζωρτζίνα. Έτσι το παιδί τον Μάιο του 2021 διεκομίσθη στο Ωνάσειο για τη τοποθέτηση σε αυτό του απινιδωτή-βηματοδότη.

Η Τζωρτζίνα παρουσίαζε επεισόδια στην Παιδιατρική και όχι στη ΜΕΘ .»
Η γιατρός θα μιλήσει και για τα επεισόδια του παιδιού τον Ιανουάριο του 2022 με τη μητέρα να τους αναφέρει  ότι το παιδί έκανε εμετούς.Η απάντησή της στην ερώτηση της ανακρίτριας αν παρουσίασε επεισόδια σπασμών ήταν:

«Γνωρίζω από συναδέλφους μου ότι όταν η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στη  παιδιατρική κλινική παρουσίασε κάποια επεισόδια με χαρακτηριστικά άλλοτε με προσήλωση βλέμματος ή σύσφιξη μασητήρων, πτώση κορεσμού, ωχρότητα, άλλοτε  ταχυκαρδία και άλλοτε βραδυκαρδία και σιελόρροια. Όταν παρουσίαζε αυτά τα  επεισόδια το παιδί μεταφερόταν στη ΜΕΘ Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση.

Ερώτηση : Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ Παίδων  παρουσίασε παρόμοια επεισόδια;

Απάντηση :  Όχι, δε παρατηρήθηκαν τέτοια επεισόδια. Αυτά συνέβαιναν μόνο όταν η μικρή νοσηλευόταν στη παιδιατρική κλινική.

Ερώτηση :  Κατά τη διάρκεια των νοσηλειών της Τζωρτζίνας ποια ήταν η συμπεριφορά της μητέρας;
Απάντηση :  Δεν είχα πολύ επαφή με τη μητέρα και γενικότερα με τους γονείς της μικρής. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι ίδιοι δε ζητούσαν περαιτέρω ενημέρωση για τη κατάσταση του παιδιού τους και γι’ αυτό το λόγο ήταν και λίγες οι φορές που είχα έρθει σε επαφή μαζί τους.

 Η γιατρός  αν  επαναλάβει σήμερα στο δικαστήριο αυτά που ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια τότε θα  είναι άλλη μία  μάρτυρας που θα δηλώσει ενώπιον δικαστών και ενόρκων ότι  η Τζωρτζίνα δεν είχε κάτι παθολογικό.