Δίκη Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο αναισθησιολόγος που έκανε την ανάνηψη στην Τζωρτζίνα – «Έλεγα Τζωρτζίνα μη φύγεις και εσύ»
Ο αναισθησιολόγος, ο οποίος είναι συνταξιούχος σήμερα, περιέγραψε στην ανακρίτρια τον περασμένο Απρίλιο τα επόμενα δραματικά λεπτά όπου το παιδί μετά από σχεδόν μία ώρα έδωσε σημεία ζωής.

Ο αναισθησιολόγος, ο οποίος είναι συνταξιούχος σήμερα, περιέγραψε στην ανακρίτρια τον περασμένο Απρίλιο τα επόμενα δραματικά λεπτά όπου το παιδί μετά από σχεδόν μία ώρα έδωσε σημεία ζωής.
Ο γιατρός που καταθέτει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι ο αναισθησιολόγος που κλήθηκε για την ανάνηψη του παιδιού όταν έπαθε την ανακοπή καρδιάς στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στις 11 Απριλίου 2021 .
Ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα του κάνει ο Αλέξης Κούγιας είναι αν ήταν στο νοσοκομείο ως όφειλε ή κάπου αλλού και είναι μία ερώτηση που την έχει υποβάλλει ήδη στους άλλους μάρτυρες γιατρούς που έχουν καταθέσει στη δίκη για το που ήταν ο συγκεκριμένος γιατρός εκείνα τα κρίσιμα λεπτά καθώς αφήνει ο γνωστός ποινικολόγος αφήνει να εννοηθεί ότι καθυστέρησε να πάει στο δωμάτιο του παιδιού.
Το newpost σας αποκαλύπτει τι είχε καταθέσει ο αναισθησιολόγος για την στιγμή της ανάνηψης στο παιδί και τα συγκλονιστικά 55 λεπτά που διήρκησε η δύσκολη διαδικασία: «Κλήθηκα επειγόντως από τη παιδιατρική κλινική προκειμένου να αντιμετωπίσω επείγον περιστατικό. Αυτά τα περιστατικά είναι ότι πιο δραματικό και δύσκολο μπορεί να συμβεί σε έναν γιατρό και η φόρτιση είναι πολύ μεγάλη.
Ανταποκριθήκαμε άμεσα. Όταν μπήκα στον θάλαμο, οι συνάδελφοι μου δηλαδή η κα Δ…. και κάποιοι ειδικευόμενοι και νοσηλευτές είχαν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της ΚΑΡΠΑ. Εγώ είδα το παιδί χωρίς ζωτικά σημεία, ωχρό με μυδρίαση άμφω και με καρδιοαναπνευστική ανακοπή.
Αμέσως τη διασωλήνωσα, της κάναμε τεχνητή αναπνοή με AMBU, της χορηγούσαμε ενδοφλεβίως αδρεναλίνη και μέσω του τραχειοσωλήνα και ταυτόχρονα ζήτησα να μου φέρουν τον απινιδωτή. Η τεχνητή αναπνοή και οι μαλάξεις συνεχίζονταν αδιάκοπα. Όταν έφεραν τον απινιδωτή ξεκινήσαμε απινιδώσεις κατά διαστήματα λίγων λεπτών, ενώ συνεχιζόταν η ΚΑΡΠΑ χωρίς διακοπή.
Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μας ρώτησα τους συναδέλφους μου ποιο ήταν το παιδί αυτό και γιατί ήταν στο νοσοκομείο. Εκείνοι μου απάντησαν ότι είναι το παιδί της οικογένειας εκείνης που είχε χάσει άλλα 2 παιδιά το προηγούμενο διάστημα. Τότε εγώ κατέβαλλα ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να σώσω αυτό το παιδί, ένιωσα την ανάγκη ότι πρέπει να κάνω τα πάντα για να το κρατήσω στη ζωή.
Η στιγμή που το παιδί έδωσε σημεία ζωής και η αντίδραση των γονιών
Ο αναισθησιολόγος, ο οποίος είναι συνταξιούχος σήμερα ,περιέγραψε στην ανακρίτρια τον περασμένο Απρίλιο τα επόμενα δραματικά λεπτά όπου το παιδί μετά από σχεδόν μία ώρα έδωσε σημεία ζωής:
«Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μου έλεγα ‘Τζωρτζίνα μη φύγεις και εσύ’. Κάποια στιγμή μετά από πολλές προσπάθειες και έχοντας χάσει την αίσθηση του χρόνου είδα στο μόνιτορ ηλεκτρική δραστηριότητα και κλινικά σημεία επαναφοράς των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή των σφυγμών, καθώς και μικρές υποτυπώδεις αναπνοές. Επίσης, οι κόρες επανήλθαν στο φυσιολογικό τους μέγεθος. Εκείνη τη στιγμή μας έπιασαν τα κλάματα και είπα στη κα Δημητροπούλου να συνεννοηθεί για τη μεταφορά του παιδιού στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Πατρών και εμείς εντωμεταξύ κάναμε όλες τις ενέργειες για να μεταφερθεί το παιδί με ασφάλεια στη ΜΕΘ.
Βγαίνοντας από τη πόρτα του θαλάμου είδα τους γονείς έξω από τη πόρτα, όπου τότε ήταν και η πρώτη μου επαφή με το ζευγάρι. Τους είπα ότι το παιδί τους έκανε καρδιακή ανακοπή, ότι δεν ξέρουμε την αιτιολογία της ανακοπής, ότι η κατάστασή του είναι πάρα πολύ σοβαρή, ότι είμαστε αναγκασμένοι να το μεταφέρουμε στη μονάδα Παίδων, ότι δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτα ακόμα για την έκβαση της κατάστασης και ότι πρέπει να δείξουν υπομονή. Το παιδί το συνόδευσα εγώ προσωπικά με το ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Πατρών.
Στη συνέχεια βγαίνοντας από τη ΜΕΘ είδα και πάλι τους γονείς, τους επεσήμανα την βαρύτητα της κατάστασης του παιδιού τους, τους διαβεβαίωσα ότι το παιδί θα έχει τη καλύτερη ιατρονοσηλευτική φροντίδα, ότι το νοσοκομείο διαθέτει όλα τα τεχνικά μέσα για την υποστήριξη τέτοιου περιστατικού και τους ζήτησα να ενημερώνονται μόνο από το ιατρικό προσωπικό και από τον διευθυντή της μονάδας.
Ερώτηση: Ποια ήταν η κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας μετά το επεισόδιο της καρδιακής ανακοπής;
Απάντηση: Μετά το επεισόδιο αυτό εγώ είχα μια επικοινωνία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝ Πατρών κο Ηλιάδη, γιατί ήθελα να μάθω για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Έμαθα λοιπόν ότι το παιδί ξύπνησε, αλλά υπήρχαν νευρολογικά υπολείμματα λόγω του επεισοδίου της καρδιακής ανακοπής.
Ερώτηση: Πως κρίνετε τη συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας;
Απάντηση: Εγώ συνολικά είχα ολιγόλεπτη επαφή με τους γονείς. Είδα ένα ωραίο και νέο ζευγάρι που έχανε και το 3ο του παιδί. Όσον αφορά τη μητέρα θα σας έλεγα ότι ήταν ψύχραιμη για αυτό που συνέβαινε και το λέω αυτό επειδή ακριβώς είχε χάσει το προηγούμενο διάστημα και άλλα 2 παιδιά. Ο πατέρας ήταν περισσότερο ομιλητικός και παράλληλα ευγενής. Η μητέρα δε μιλούσε καθόλου.
ολες οι ειδησεις
- Κολωνός: Συνελήφθη ένα ακόμη άτομο για την υπόθεση της 12χρονης – Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι 8 νέοι συλληφθέντες
- Κύπρος: Έτος- ορόσημο το 2023 για το κοίτασμα «Αφροδίτη» – Εντός καλοκαιριού η γεώτρηση αξιολόγησης
- Πέθανε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος σε ηλικία 67 ετών
- Νόνικα Γαληνέα: Η τελευταία της συνέντευξη και η αποκάλυψη για την υγεία της – «Δεν θέλω να ανησυχεί κανείς σας για μένα»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr