current views are: 399

26 Μαΐου 2023
Δημοσίευση15:02

Δημητρακόπουλος: Οι επόμενες κινήσεις της Εύας Καϊλή και τα πυρά στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο κ. Δημητρακόπουλος  επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Εύα Καϊλή έχει κάνει ήδη αίτημα για να βρεθεί και πάλι στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου καθώς είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής .

Δημοσίευση 15:02’
kaili scaled

Ο κ. Δημητρακόπουλος  επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Εύα Καϊλή έχει κάνει ήδη αίτημα για να βρεθεί και πάλι στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου καθώς είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής .

Με πυρά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και διευκρινίσεις  για τους περιοριστικούς όρους που επεβλήθησαν στην Εύα Καϊλή  μετά την απόφαση να μην επιτηρείται ηλεκτρονικά και να αφαιρεθεί το βραχιολάκι ο Έλληνας Δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Δημητρακόπουλος  επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Εύα Καϊλή έχει κάνει ήδη αίτημα για να βρεθεί και πάλι στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου καθώς είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής .

«Μετά από έξι μήνες η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη μπορεί να αναπνεύσει καθαρό αέρα  μπορεί να πάρει την κόρη της και να πάνε στο πάρκο μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει πράγματα και κυρίως να επανέλθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η σχετική αίτηση και υπολογίζουμε μετά από μία εβδομάδα να μπορεί να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Είναι μία μεγάλη στιγμή για την κ. Καϊλή γιατί θα έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους της και θα της δοθεί η δυνατότητα να εξηγήσει σε όλους ότι αυτές οι κατηγορίες που της αποδίδονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχει μία πληθώρα νέων αποδεικτικών στοιχείων  που τεκμηριώνουν την αθωότητά της.

Ο μόνος περιοριστικός όρος ο οποίος της ετέθη είναι αυτός της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο. Είναι ένας όρος που δεν την ενοχλεί και δεν την στενοχωρεί διότι όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως  ότι στην πατρίδα μας θα επιστρέψει όταν θα έχει τελειώσει η ποινική διαδικασία στο Βέλγιο και θα έχει αθωωθεί.

θα γυρίσει πίσω περήφανη με ψηλά το κεφάλι και θα αγκαλιάσει τους ανθρώπους που για πολλά χρόνια με την ψήφο τους την έχουν τιμήσει. Θέλει ο κόσμος να τη βλέπει. Υπάρχουν στοιχεία που αναδεικνύονται μέσα από τη δικογραφία.

Φαίνονται ότι συνομιλούν οι πρωταγωνιστές αυτού του σκανδάλου – γιατί είναι σκάνδαλο – όπου δεν γίνεται καμία αναφορά στο πρόσωπο της κ. Καϊλή  όπου εκεί επαναλαμβάνω και στην κατοικία του κ. Παντσέρι ο οποίος δεν γνώριζε ότι υπήρχε παγίδευση μέσα στο σπίτι του  ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν άλλους πλην της κ. Καϊλή .»

Ο κ. Δημητρακόπουλος  εξέφρασε το παράπονο  της κ. Καϊλή για τον Νίκο Ανδρουλάκη:

«Ουδέποτε είχε σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία .Ουδέποτε συζήτησε να φύγει από τον κομματικό χώρο που ανήκει και να πάει στη Νέα Δημοκρατία. Όλα αυτά είναι ψευδή. Με τον κ. Ανδρουλάκη και οι προσωπικές και οι πολιτικές σχέσεις έχουν διαταραχθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει παράπονο από το γεγονός  ότι ο κ. Ανδρουλάκης την διέγραψε. Η σωστή κρίση του θα ήτανε  να αναστείλει την κομματική της ιδιότητα μέχρι να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Διότι αν αθωωθεί από τη Βελγική Δικαιοσύνη που υπάρχουν πολλές πιθανότητες;»

Οι όροι που έχουν επιβληθεί στην Εύα Καϊλή είναι δύο και ισχύουν μέχρι τις 25 Αυγούστου:

  • Απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο  και αν χρειαστεί μόνο με έγγραφη άδεια του ανακριτή και
  • Να μην έρχεται σε επαφή με τους συγκατηγορούμενούς της. Ειδικά για αυτό τον όρο οι δικηγόροι της ευρωβουλευτή  έχουν κάνει  αίτημα να γίνει εξαίρεση για την περίπτωση του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι που επισκέπτεται το παιδί τους στο σπίτι που μένει η Εύα Καϊλή.

Μάλιστα ο δικηγόρος της χαρακτήρισε προβληματικό τον συγκεκριμένο όρο και λάθος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή όταν θα πηγαίνει ο κ. Τζιόρτζι στο σπίτι τι θα πρέπει να κάνει να πάει στο πεζοδρόμιο ή στην ταράτσα ;»


σχετικα αρθρα