current views are: 13

4 Φεβρουαρίου 2022
Δημοσίευση09:13

Δολοφονία Άλκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος σε δεύτερο μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος

To δεύτερο όπλο βρίσκεται ήδη στο Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 09:13’

To δεύτερο όπλο βρίσκεται ήδη στο Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Αλκη, καθώς βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι, μετά το δρεπάνι και το ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης.

To δεύτερο όπλο βρίσκεται ήδη στο Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Οταν προσπάθησαν να φύγουν οι δράστες, όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, υπήρξε μια ομάδα που τους επιτέθηκε καθώς αντιλήφθηκαν ότι είχε συμβεί επεισόδιο. Σε εκείνο το σημείο βρέθηκε και το 2ο μαχαίρι και εξετάζεται από τις Αρχές, αν έπεσε από τους δράστες ή από την ομάδα που προσπάθησε να τους επιτεθεί κατά τη διαφυγή τους.

Το κομβόι των χούλιγκαν που σκότωσαν τον Άλκη, ξεκίνησε από σύνδεσμο οπαδών, που έκανε έρευνα η αστυνομία και βρήκε πολλά πολεμοφόδια.

Εκεί, ο 23χρονος Αλβανός χούλιγκαν άφησε και το κινητό του, μετά τη δολοφονία του 19χρονου παιδιού.

Ο φερόμενος δράστης μαζί με άλλα δύο ή τρία άτομα επέστρεψαν στον σύνδεσμο, μετά το άγριο φονικό.

Ο 23χρονος συνελήφθη έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα, συγκεκριμένα μόλις έφτασε και στάθμευσε το αυτοκίνητο του.

Δολοφονία Άλκη: Ο σκληρός 23χρονος δεν συνεργάζεται – «Μπήκε» και η ΕΥΠ στις έρευνες – Ο τρόπος δράσης των χούλιγκαν (Βίντεο)

Στην άρση απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να φτάσουν στη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία του άτυχου Άλκη Καμπανού αναμένεται να προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα μέσω καταθέσεων και συλλογής βιντεοληπτικού υλικού για την ταυτοποίηση και σύλληψη τουλάχιστον πέντε ατόμων που είχαν συμμετοχή στο φόνο του 19χρονου φοιτητή.

Την ίδια στιγμή ο 23χρονος, συνεχίζει να κρατάει σκληρή στάση και να αρνείται κάθε συμμετοχή του στην δολοφονία αν και οι αρχές έχουν την κατοχή τους αντικείμενα, δακτυλικά αποτυπώματα και γεννετικό υλικό, που τον «δένουν» δίχως αμφιβολία. Επίσης ο κολλητός φίλος του 19χρονου φοιτητή, που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης, κατονόμασε ανεπιφύλακτα στους αστυνομικούς ως δολοφόνο του Άλκη, τον 23χρονο συλληφθέντα, ενώ υποστήριξε πως ήταν και το άτομο που κρατούσε το φονικό μαχαίρι.

Το modus operandi

Η φονική επίθεση στον 19χρονο φοιτητή και τους φίλους του, δείχνει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πως ο δράστες είχαν έναν συγκεκριμένο τρόπο οπαδικών επιθέσεων. Συνήθιζαν να οργανώνονται σε ομάδες των 5-10 ατόμων και να με τα αυτοκίνητά τους να ξεκινούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και κυρίως σε περιοχές που σύχναζαν οπαδοί αντίπαλων ομάδων, ένα «σαφάρι» τρόμου και βίας. Αφού αιφνιδίαζαν τα ανυποψίαστα θύματα τους, που φρόντιζαν πάντα να είναι λιγότεροι αριθμητικά, στην συνέχεια τους ρωτούσαν «τι ομάδα είναι» και πριν πάρουν απαντήσεις, ξεκινούσαν να τους χτυπούν ανελέητοι επιθέσεις, όπως έδειξε και το σοκαριστικό βίντεο από την δολοφονία του Άλκη, κρατούσαν λίγα μόλις λεπτά, αφήνοντας μάλιστα αναμμένα τα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν σε στενά και να έχουν έξοδο διαφυγής σε περίπτωση που τους κυνηγήσουν.

Οι συνεργοί του κατηγορούμενου 23χρονου, αναζητούνται μεταξύ σεσημασμένων, όπως ήταν και ο ίδιος ατόμων, για οπαδικές επιθέσεις, χωρίς να αποκλείεται κάποια από τα άτομα που συμμετείχαν στην δολοφονία, να είχαν λάβει την μοιραία για την ζωή του 19χρονου, νύχτα, το «βάπτισμα του πυρός». Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και νέες συλλήψεις για τη υπόθεση που έχει συγκλονίσει την υπόθεση.

Πλέον στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ.


σχετικα αρθρα