Έργα Πικάσο και Ματίς βρίσκονται εγκλωβισμένα σε μουσείο της Αυστραλίας
Η έκθεση «Matisse & Picasso» είναι η πρώτη στην Αυστραλία που πρόβαλε την ιστορία της καλλιτεχνικής σχέσης δύο καλλιτεχνών που θεωρούνται από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα στην Ευρώπη.
Η έκθεση «Matisse & Picasso» είναι η πρώτη στην Αυστραλία που πρόβαλε την ιστορία της καλλιτεχνικής σχέσης δύο καλλιτεχνών που θεωρούνται από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα στην Ευρώπη.
Εγκλωβισμένα βρίσκονται κορυφαία έργα τέχνης εξαιτίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία. Πρόκειται για δεκάδες πίνακες οι οποίοι είχαν δανειστεί από μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής και φιλοξενούνταν στο πλαίσιο της έκεθσης «Matisse & Picasso» που διοργάνωσε η Εθνική Πινακοθήκη της Αυστραλίας η οποία έβαλε λουκέτο στις 23 Μαρτίου. Να σημειωθεί πως η έκθεση «Matisse & Picasso» είναι η πρώτη στην Αυστραλία που πρόβαλε την ιστορία της καλλιτεχνικής σχέσης δύο καλλιτεχνών που θεωρούνται από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα στην Ευρώπη.
«Έχουμε περίπου 100 έργα των Ματίς και Πικάσο εδώ από 23 δανεισμούς απ’ όλο τον κόσμο, από την Πινακοθήκη Τέιτ του Λονδίνου, το Μητροπολητικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι μεταξύ άλλων» δήλωσε ο Νικ Μίτζεβιτς, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Τέχνης της Αυστραλίας.
Η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης φιλοξενούσε την έκθεση «Matisse & Picasso» έως τις 13 Απριλίου, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έκλεισε τις πύλες της νωρίτερα.
«Είναι αδύνατο να μετακινήσουμε αυτά τα έργα με ασφάλεια, όποτε παραμένουν μαζί μας, μέχρις ότου το προσωπικό των πολιτιστικών ιδρυμάτων έρθει στην Αυστραλία για να τα συγκεντρώσει» εξήγησε ο διευθυντής της NGA.
Η διεθνής ανταλλαγή έργων μεταξύ μεγάλων δημόσιων ιδρυμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη διοργάνωση σημαντικών εκθέσεων τέχνης. Αλλά η μετακίνηση αυτών των έργων σε όλο τον πλανήτη είναι μια περίπλοκη και δαπανηρή επιχείρηση.
Οι πίνακες δεν μπορούν να μεταφερθούν χωρίς συνοδεία ανθρώπου. Και επειδή τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να ταξιδέψουν πουθενά αυτό το διάστημα, δεν μπορούν και οι πίνακες.
Η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης της Αυστραλίας έχει δανείσει περίπου 1200 έργα, μερικά εντός της Αυστραλίας, κάποια στο εξωτερικό. Εκεί όπως φαίνεται θα μείνουν το επόμενο διάστημα.
Η Εθνική Πινακοθήκη της Αυστραλίας έκλεισε στις 23 Μαρτίου. Η έκθεση «Matisse & Picasso» είναι η πρώτη στην Αυστραλία που πρόβαλε την ιστορία της καλλιτεχνικής σχέσης δύο καλλιτεχνών που θεωρούνται από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα στην Ευρώπη.
ολες οι ειδησεις
- «Παράθυρο στον εγκέφαλο» η γραφή – Μπορεί να αποκαλύψει τη γνωστική παρακμή
- Πέντε λύσεις για να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά περιστέρια στα μπαλκόνια (Βίντεο)
- Τέλος εποχής για το «The Late Show»: Η εκπομπή που τα έβαλε με τον Τραμπ, έσβησε τα φώτα μετά από 33 χρόνια (Βίντεο)
- Τηλεφωνικές απάτες σε Δυτική Μακεδονία και Δράμα: Συνελήφθησαν δύο άτομα – Πάνω από 120.000 ευρώ η λεία
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr