current views are: 214

28 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση12:35

ΕΥΠ όπως λέμε σουρωτήρι

Αυτό που συμβαίνει με τις διαρροές της ΕΥΠ είναι ιλαροτραγωδία.

Δημοσίευση 12:35’
6a39be05bab57e890f353ce07234d1d7 XL

Αυτό που συμβαίνει με τις διαρροές της ΕΥΠ είναι ιλαροτραγωδία.

Αυτό που συμβαίνει με τις διαρροές της ΕΥΠ είναι ιλαροτραγωδία. Το ένα είναι οι υποκλοπές. Κατακριτέες. Πλήγμα στη Δημοκρατία. Απεδείχθη περίτρανα ότι  έχουμε να κάνουμε με τη λειτουργία κάποιων ρυπαρών κέντρων και παράκεντρων που χωρίς φίλτρα, στοιχειώδεις κανόνες και ηθικές αντιστάσεις φύτευαν κοριούς.
Δεν πιστεύω ότι τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να εξαιρούνται όταν υπάρχουν ενδείξεις για θέματα που θα πρέπει να ελεγχθούν ή έχει βαρύτητα ο καταγγέλλων. Ουδείς υπεράνω των νόμων. Ήταν όμως τόσο ισχυροί οι λόγοι που υπαγόρευσαν την παρακολούθηση για παράδειγμα του τότε υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη επί οχτώ μήνες ή των πέντε  στελεχών των ενόπλων δυνάμεων επί δύο χρόνια ενώ η χώρα ήταν σε επιφυλακή λόγω Τουρκίας; Κάθε δύο μήνες λέει ο νόμος ότι πρέπει να ανανεώνεται η εντολή και εφόσον δεν βρίσκονται επιβαρυντικά στοιχεία, η «νόμιμη επισύνδεση» διακόπτεται.
Ο κ.Χατζηδάκης συνεχίζει να είναι στην κυβέρνηση και η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, μόλις ανανεώθηκε για ένα χρόνο. Προφανώς δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο. Γιατί εάν είχε βρεθεί θα ήταν στο σπίτι τους. Ο Κωστής Χατζηδάκης τον οποίο γνωρίζω χρόνια και εκτιμώ πολύ, μπορώ να φανταστώ πως αισθάνεται όταν συνειδητοποιεί ότι επί οχτώ μήνες κάθε λεπτό είχε ένα αυτί και ένα μάτι να τον παρακολουθεί. Επί οχτώ μήνες!
Κανένα φως δεν έπεσε. Δεν μάθαμε τίποτα μέχρι τώρα για τις υποκλοπές από την κυβέρνηση. Αναμένουμε τη Δικαιοσύνη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
Πάμε τώρα στις αποκαλύψεις των ονομάτων αυτών που παρακολουθούνταν. Και εδώ δεν αναφέρομαι στην ερευνητική δημοσιογραφία αλλά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμπτωση κι αυτή! Από τα 100 ονόματα που δημοσιεύτηκαν στον τύπο – τα περισσότερα στο Documento – ο κ.Τσίπρας διάλεξε έξι, έστειλε τα ονόματα τους στον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και εκείνος του απάντησε  ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε όντως έξι περιγράφοντας τις ιδιότητες τους τις οποίες ο κ.Τσίπρας κούμπωσε με τα ονόματα που είχε στείλει. Και εκείνος μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα ονόματα επιβεβαιώθηκαν και η ΑΔΑΕ να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της. Αν αυτό δεν είναι συμπαιγνία τότε τι είναι;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε «έξι στα έξι» όπως υπερηφανεύτηκε στη Βουλή. Δεν μύρισε φύλλα δάφνης. Ας  μην κοροϊδευόμαστε. Κάποιο ρυπαρό κέντρο – παράκεντρο από την αντίθετη πλευρά έδωσε την πληροφορία. Δεν το έκανε για λόγους Δημοκρατίας γιατί θα αντιδρούσε εγκαίρως. Πολιτικό προεκλογικό παιχνίδι παίζει που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε γι αυτό το κέντρο – παράκεντρο μάθαμε μέχρι τώρα τίποτα. Πλήρης συγκάλυψη από την πλευρά Τσίπρα. Η Δικαιοσύνη θα δούμε αν καταλήξει κάπου.
Το κρίσιμο ερώτημα τώρα είναι που βρίσκεται αυτό το υποκλαπέν υλικό προσωπικών δεδομένων και αν θα χρησιμοποιηθεί για εκβιασμούς πάσης φύσεως κλπ. Δεν άκουσα τον κ.Τσίπρα ή να εκφράζει καμία ανησυχία. Κάτι ψέλλισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Είναι και αυτό, όμως, μείζον θέμα Δημοκρατίας.
Ποιο είναι το δια ταύτα; Η ΕΥΠ  επιβάλλεται να θωρακιστεί, να εξυγιανθεί από τα ρυπαρά κέντρα και παράκεντρα που προσφέρουν εκδουλεύσεις εντεύθεν και εντεύθεν. Ενδεχομένως και με το αζημίωτο προς άλλες πηγές. Να αναδιοργανωθεί έτσι ώστε να επιτελέσει τον υψηλό ρόλο της που είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας, καθώς πολύ σωστά είπε ο πρωθυπουργός, δεν είμαστε Λουξεμβούργο.
Όσο δεν γίνεται αυτό θα λειτουργεί σαν ένα σουρωτήρι και θα αδικεί και τον καλό της εαυτό, αυτόν που προστατεύει τη χώρα από τα επικίνδυνα παιχνίδια των γειτόνων και τα fake news που στόχο έχουν να την δυσφημίσουν. Είναι κρίμα τα σάπια στοιχεία να υπονομεύουν τα υγιή που επιτελούν το έργο τους.