current views are: 10

11 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:00

Γιατί στη ΝΔ θεωρούν την υπόθεση Π. Καμμένου αρχή του τέλους για την κυβέρνηση

Ποιες κινήσεις ετοιμάζουν

Δημοσίευση 07:00’
mitsotakis84803

Ποιες κινήσεις ετοιμάζουν

Στο ίδιο κάδρο βάζει πλέον η ΝΔ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, καθώς τα γαλάζια στελέχη θεωρούν ότι η υπόθεση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για πώληση 300.000 βλημάτων, στην οποία εμπλέκεται ο υπουργός Άμυνας θα συμπαρασύρει και τους δύο. Από την οδό Πειραιώς το μήνυμα που θα στέλνουν προς την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, είναι πως η σιωπή του κ. Τσίπρα σχετικά με τα όσα αποκαλύπτονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τον κ. Καμμένο, είναι συνενοχή.

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαία η επισήμανση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο Action24, ότι «πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρωθυπουργός είναι το ίδιο πράγμα». Αυτή η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήρθε λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου η Μαρία Σπυράκη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρουσίασαν δύο έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν δύο γεγονότα που «καίνε» τον κ. Καμμένο.

Πρώτον, ότι  το χαρτί που δημοσιοποίησε ο υπουργός Άμυνας για να απαντήσει στα ερωτήματα για τη συμφωνία, αφορούσε άλλο οπλικό σύστημα, δηλαδή την πώληση βομβών και όχι σφαιρών (αμερικανικές βόμβες ΜΚ82 του 1974 που ουδεμία σχέση έχουν με τα 300.000 βλήματα και τη συμφωνία ύψους 66 εκ. ευρώ, που υπέγραψε με τον «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο) και δεύτερον το ότι ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει εκπρόσωπος και της Ιορδανίας και επιχειρεί να αγοράσει από τον κ. Καμμένο το ίδιο ακριβώς υλικό.

«Υπάρχει μείζων ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό. Η υπόθεση αυτή με την Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση», τόνισε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης, μετά και τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως. Ο ίδιος χαρακτήρισε την υπόθεση «εξαιρετικά σκοτεινή, η οποία πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και σε πολιτικό και σε δικαστικό επίπεδο».

Στη ΝΔ βλέπουν πλέον μια ξεκάθαρη αμηχανία από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, δεδομένου ότι όπως λένε σε όλες τις κυβερνητικές διαρροές που ακολούθησαν, εκτός από επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα Μέσα που δημοσιοποίησαν σχετικές αποκαλύψεις, δεν γίνεται καμία αναφορά στην «ταμπακιέρα». Άλλωστε όπως προσέθεταν από την οδό Πειραιώς, πρόκειται για επίσημα έγγραφα τα οποία δεν μπορούν να διαψευστούν, όσο και να προσπαθήσει η κυβέρνηση να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη θεωρούν τη συγκεκριμένη υπόθεση την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εκτιμώντας ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες πως πιστεύει ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει όλη της τη θητεία. Είμαι περίπου βέβαιος ότι αυτό δεν θα συμβεί». Προκειμένου να ασκήσει πίεση προς το Μέγαρο Μαξίμου, η ΝΔ δεν αποκλείεται στις επόμενες ημέρες να καταθέσει ακόμη και πρόταση μομφής κατά του κ. Καμμένου.

«Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον  καλύπτει, όσο ο  κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


σχετικα αρθρα