current views are: 228

22 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση12:23

Η ευκαιρία που έχασε το πολιτικό σύστημα για μπλόκο στους ποινικούς – fake Κολοκοτρώνηδες

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής άρχισε αρκετά χρόνια πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος που ψηφίστηκε το 2020. Τότε χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ρυθμιστούν κρίσιμες για την Δημοκρατία εκκρεμότητες.

Δημοσίευση 12:23’

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής άρχισε αρκετά χρόνια πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος που ψηφίστηκε το 2020. Τότε χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ρυθμιστούν κρίσιμες για την Δημοκρατία εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με τον αρχαίο ρήτορα Δημόκριτο «τον φαύλον παραφυλάττειν δει, μη καιρού λάβηται», πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή με τους φαύλους για να μην αρπάξουν την ευκαιρία.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής άρχισε αρκετά χρόνια πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος που ψηφίστηκε το 2020. Τότε χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ρυθμιστούν κρίσιμες για την Δημοκρατία μας εκκρεμότητες.

1.Δεν πέρασε η επιστολική ψήφος. Το αποτέλεσμα είναι εξαιτίας των ακραίων συμβιβασμών του πολιτικού συστήματος, να προκύψει το παράδοξο σύμφωνα με το οποίο 5,5 εκατομμύρια Έλληνες θα εκλέξουν, στις εκλογές που έρχονται, 297-298 βουλευτές και μόλις 3.000 ομογενείς  (ίσως αυξηθεί λίγο ο τελικός αριθμός) 2-3 ομογενείς βουλευτές. Όταν η επιστολική ψήφος έχει καθιερωθεί στις περισσότερες χώρες –  από την Γερμανία όπου ακόμη και η Μέρκελ  ψήφισε με επιστολική ψήφο, μέχρι τις ΗΠΑ, την γειτονική Τουρκία κλπ.- στην Ελλάδα θα το επανεξετάσουμε στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση, μετά το 2027, και ανάλογα με το  πότε και ποια κυβέρνηση θα αναλάβει την πρωτοβουλία.

2.Το άλλο μείζον θέμα που δεν άγγιξε το πολιτικό σύστημα με την αναθεώρηση του 2020 γιατί απεδείχθη ότι δεν διαθέτει την αναγκαία προνοητικότητα, ήταν να διορθώσει το άρθρο 51 του Συντάγματος (Εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα), και πιο συγκεκριμένα την παράγραφο 3 που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο «ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα». Δηλαδή επέτρεψε στους «Κασιδιάρηδες» που έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως για εγκληματική οργάνωση κι άλλα ποινικά αδικήματα, να συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι μέσα από την φυλακή μέχρι να καταδικαστούν και από τον Άρειο Πάγο σε καμιά δεκαριά χρόνια. Εννοείται ότι την ευκαιρία την άρπαξε το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου και έφτιαξε το δικό του κόμμα.

Ο Ιπποκράτης είχε πει «ευ σοι το μέλλον έξει, αν το παρόν ευ τιθής», το μέλλον σου θα είναι καλό αν τακτοποιήσεις καλά το παρόν. Δεν το τακτοποίησε το πολιτικό σύστημα το θέμα του μορφώματος με την συνταγματική  αναθεώρηση και τώρα το βρίσκει μπροστά του. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπει στη Βουλή εάν δεν εξωστρακιστεί εγκαίρως.

Η ρύθμιση Βορίδη που ακολούθησε της συνταγματικής αναθεώρησης στέρησε το δικαίωμα στον Κασιδιάρη να είναι αρχηγός στο κόμμα που ίδρυσε. Ήταν έναν πρώτο βήμα. Εκείνος όμως έβγαλε τη γλώσσα στο πολιτικό σύστημα και όρισε νέο αρχηγό – αχυράνθρωπο έναν εξάδελφο του συνονόματο. Εννοείται ότι και ο ίδιος μπορεί να είναι υποψήφιος με το κόμμα του και να επανεκλεγεί ενώ είναι πίσω από τα κάγκελα.

Χώρια η άλλη φαρσοκωμωδία που επιτρέπεται με τον original Κασιδιάρη να κάνει κανονικό προεκλογικό αγώνα μέσα από τις φυλακές με κανάλι στο YouTube, αναρτήσεις στο Twitter και συνθήματα στις δικαστικές αίθουσες χωρίς να έχουν παρέμβει δραστικά ούτε οι υπουργοί Τσιάρας και Θεοδωρικάκος ούτε η Δικαιοσύνη!

Η κυβέρνηση φέρνει νέα τροπολογία αυτήν την εβδομάδα και πετάει την καυτή πατάτα στον Άρειο Πάγο ο οποίος και θα αποφασίσει εάν το κόμμα του Κασιδιάρη μέλη του οποίου έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση μπορούν να υπηρετήσουν το πολίτευμα και εάν ο αρχηγός του είναι αχυράνθρωπος ή όχι.

Με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ που το συζητάει, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να κατονομαστεί και η ιδεολογία, ότι το μπλόκο θα αφορά ναζιστικά μορφώματα με το επιχείρημα ότι από εκεί απορρέει η εγκληματική δραστηριότητα. Εδώ υπάρχει όμως ένα θέμα. Οι «Κασιδιάρηδες» δεν δικάζονται για τα πιστεύω τους αλλά για την εγκληματική τους δράση. Ούτε μπορεί κάποιος να απαγορεύσει σε έναν πολίτη να είναι φασίστας και να έχει το γελοίο μουστάκι του Χίτλερ εάν δεν ενοχλεί κανέναν. Όσο για το ΚΚΕ φοβάται μήπως αύριο απαγορευτούν και κόμματα προς τα αριστερά του συνταγματικού τόξου.

Το κουβάρι πάλι μπερδεύεται. Ούτε σ’ αυτό μπορούν να τα βρουν τα πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους. Πάλι κατώτερα των περιστάσεων αποδεικνύονται.  Η ρύθμιση θα περάσει και θα μπορεί να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές καθώς και 151 ψήφοι αρκούν. Αλλά χάνεται μια ακόμη ευκαιρία για να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στους ποινικούς του πολιτικού συστήματος και τους fake  Κολοκοτρώνηδες! Τι κρίμα…