current views are: 183

8 Φεβρουαρίου 2023
Δημοσίευση07:07

Η ώρα της απόφασης για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Ένοχος ή όχι για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού;

Η ΄ώρα της απόφασης για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε στο δικαστήριο τον περασμένο Μάιο  κεκλεισμένων των θυρών.

Δημοσίευση 07:07’
Πέτρος Φιλιππίδης

Η ΄ώρα της απόφασης για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε στο δικαστήριο τον περασμένο Μάιο  κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά από 11 μήνες ακροαματικής διαδικασίας η ώρα της απόφασης για τον Πέτρο Φιλιππίδη έφθασε. Δικαστές και ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα ανακοινώσουν στον γνωστό ηθοποιό την απόφασή τους για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν:

-Για βιασμό το 2008

-Για απόπειρα βιασμού το 2010

-Για απόπειρα βιασμού το 2014 

Μετά από τις  καταθέσεις των τριών γυναικών ,μαρτύρων ,την  απολογία του κατηγορουμένου αντεγκλήσεις και αγορεύσεις συνηγόρων ο κύβος ερρίφθη για τον γνωστό ηθοποιό  ,που έμεινε στη φυλακή  ένα χρόνο, να περιμένει τώρα την κρίση τακτικών δικαστών και ενόρκων .

Η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν να κηρυχθεί αθώος  για το βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού.

«Αδυνατώ να καταλήξω στο το τι ακριβώς συνέβη. Αυτά τα ερωτηματικά μου γεννούν αμφιβολίες. Το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με μπορεί και ίσως. Συνεκτιμώντας ότι τον πρώτο βιασμό της τον θύμισε ένας φίλος, ότι μετά το βιασμό πήγε στο θέατρο Ήβη, ότι δεν αποχώρησε μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό, αυτά μου γεννούν αμφιβολίες για την τέλεση των πράξεων σε βάρος της. Ποια από όλες οι εκδοχές είναι η αλήθεια; ΣΕΗεισαγγελέαςανακρίτριαδικαστήριο;

Οι διαφοροποιήσεις δημιουργούν αμφιβολίες για την νομική αποτύπωση δεδομένων. Θα προτείνω το δικαστήριό σας να κηρύξει αθώο λόγω αμφιβολιών τον κατηγορούμενο.»,είπε μεταξύ άλλων  η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια .

Οι καταγγελίες

Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε στο δικαστήριο τον περασμένο Μάιο  κεκλεισμένων των θυρών.

Ο βιασμός που καταγγέλλει συνέβη όπως ισχυρίζεται στο θέατρο το 2008. Είχε συνάντηση με τον ηθοποιό καθώς της είχε πει για  ρόλο τόσο στο θέατρο όσο και στη σειρά που πρωταγωνιστούσε:

«Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να μπω από την πίσω πόρτα, για την οποία με καθοδήγησε. Αυτό που με ξάφνιασε ήταν πως με υποδέχτηκε φορώντας ένα παντελόνι κι ένα φανελάκι λευκό με τιράντες. Πήγαμε στο καμαρίνι και μου λέει βγάλε το παλτό σου. Λέω θα το φορέσω λίγο ακόμα γιατί κρυώνω. Ύστερα από λίγο μου λέει να βγάλω το παλτό για να μου δείξει κάτι. Τότε ένιωσα το χέρι του να με αγκαλιάζει. Αστραπιαία σηκώθηκα και πήγα πίσω στον καναπέ και είπα ψέματα ότι με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου. Έκανα ότι μιλάω μαζί της και είπα ότι πρέπει να φύγω γιατί δήθεν κάτι της συνέβη. Μου λέει “καλά, καλά κάθισε λίγο να τελειώσουμε”. Κάθισα στον καναπέ με σκοπό να φύγω. Ήρθε δίπλα μου στον καναπέ και από εκεί ξεκίνησε ένας εφιάλτης.» ισχυρίστηκε η καταγγέλλουσα περιγράφοντας τη συνέχεια:

«Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα “σας παρακαλώ σταματήστε!”. Δε σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του. Ήταν μια πάλη. Ήταν αδύνατο να τον απωθήσω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανα σπαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο

Δίκη Φιλιππίδη

Η δεύτερη καταγγέλλουσα μίλησε για την απόπειρα του ηθοποιού να τη βιάσει όπως λέει μέσα στο θεατρικό του καμαρίνι το 2010 ,στο Θέατρο Μουσούρη .Η κατάθεσή της έγινε κεκλεισμένων των θυρών ενώ η κοπέλα ξέσπαγε συνεχώς σε κλάματα και ήταν συναισθηματικά φορτισμένη:

«Κάθισε δίπλα μου και μου όρμησε. Άρχισε να με φιλάει στο λαιμό και στο πρόσωπο. Προσπαθούσε να φτάσει μέχρι στόμα. Με πίεζε με χάιδευε στο στήθος στα γεννητικά όργανα και στα πόδια. Όλα ήταν μέσα σε μια ασταμάτητη πάλη. Ήταν αδύνατον να τον απωθήσω. Ήταν εύσωμος και ογκώδης. Τον αισθανόμουν τεράστιο. Προσπαθούσα να τον απωθήσω και για αυτό κουνιόμουν ασταμάτητα. Ενώ με πίεζε στον καναπέ, ανέβηκε πάνω στα γόνατα μου με τα πόδια του. Αυτό το έκανε, κάποια στιγμή άφησε χέρια και έβγαλε φανελάκι. Είδα είχε βγάλει έξω γεννητικά του όργανα. Με ακούμπαγε μέσα σε όλη αυτήν την πάλη.» είπε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Κεκλεισμένων των θυρών κατέθεσε και η τρίτη καταγγέλλουσα  η οποία περιέγραψε την απόπειρα βιασμού της όπως ισχυρίζεται από τον ηθοποιό  μέσα στο αυτοκίνητό του το 2014 .

«Μου κατέβασε το κολάν προσπάθησε να μου ανοίξει τα πόδια. Προσπαθεί να με στριμώξει και να εισχωρήσει μέσα μου» ισχυρίστηκε.

Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθετε επί 8 ώρες  και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Τα πρώτα του λόγια ήταν:

«Με  λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτήν τη θέση στα 60 μου χρόνια. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου.»

Μεταξύ άλλων είπε : «Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δεν γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω, σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς. Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πώς να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πώς γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;».

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή της  σύλληψής του βρίσκονται η σύζυγός του και ο γιος του .Παρόντες και στο δικαστήριο .Ο ηθοποιός είπε φορτισμένος για την οικογένειά του :«Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κ.λπ. Δεν έχω βρίσει ποτέ.

Ο γιος μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν πού πάω, ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το πρωί στη φυλακή στην Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε λόγο για μεθοδευμένο σχέδιο να τον τελειώσουν από το θέατρο .Η σύζυγός του Ελπίδα  μίλησε για οργανωμένο σχέδιο συμπληρώνοντας:

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε ένα χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων.»

Το μεσημέρι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα σταθεί όρθιος μπροστά στους δικαστές και τους ενόρκους και θα ακούσει την απόφαση …Ένοχος ή όχι ..


σχετικα αρθρα