current views are: 269

30 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση06:59

Η ώρα της απολογίας για τον ντράμερ που αποπλάνησε 6χρονη – Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη

Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που φέρνει στο φως το newpost έδειχνε και τη δράση του κατηγορούμενου ντράμερ:

Δημοσίευση 06:59’
Ντράμερ

Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που φέρνει στο φως το newpost έδειχνε και τη δράση του κατηγορούμενου ντράμερ:

Ο 71χρονος πρώην ντράμερ πασίγνωστου μουσικού συγκροτήματος θα απολογηθεί σήμερα ενώπιον του Μικτού Εφετείου Αθηνών  για μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα: Ο μουσικός καταγγέλθηκε ότι είχε αποπλανήσει ένα κορίτσι μόλις 6 ετών από το 2011 ως το 2013.

Το παιδί παραθέριζε σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής μαζί με τους γονείς του και το σπίτι ήταν δίπλα σε αυτό του ντράμερ. Μάλιστα το κορίτσι και οι φίλες της έπαιζαν συχνά έξω από το σπίτι του με τον ίδιο να είναι ιδιαίτερα φιλικός μαζί τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία το παιδί την άνοιξη του 2013 αποκάλυψε στη μητέρα του τα όσα είχε βιώσει από τον ντράμερ. Η μητέρα χωρίς δεύτερη σκέψη τον κατήγγειλε στην αστυνομία και πρωτόδικα ο 71χρονος σήμερα μουσικός είχε καταδικαστεί σε  12 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό .

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Φεβρουάριο του 2022  με το κορίτσι να έχει φθάσει σήμερα 17 ετών

«Το κορίτσι περιέγραψε με ακρίβεια το τί υπέστη, το κατέθεσε στην εξειδικευμένη αξιωματικό της Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης του Τμήματος Ανηλίκων Αθηνών πολύ σύντομα μετά την πρώτη αποκάλυψή τους στη μητέρα της, όπως και κατά κανόνα συμβαίνει. Η εξειδικευμένη με βάση το αρ. 227 του Κ.Π.Δ. παιδοψυχολόγος αστυνομικός έλεγξε την αντιληπτική ικανότητα του παιδιού, δηλαδή εκπόνησε έκθεση στην οποία ανέφερε ότι το παιδί, 8 ετών τότε, διέθετε φυσιολογικό επίπεδο νοημοσύνης, ωριμότητα να μπορεί να εκφραστεί, να κάνει ολοκληρωμένες σκέψεις, να έχει κάποια πάθηση που να την εμποδίζει να καταθέσει, να μπορεί να διακρίνει πραγματικότητα από  φαντασία, να έχει ομαλή οικογενειακή ζωή.

Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με την ικανότητα που έδειξε το κορίτσι, παρά το τραυματικό και διαρκές του συμβάντος, στο να περιγράψει την πράξη (κατά το χρόνο, τον τόπο, την εξακολουθητικότητα, τη συναισθηματική της αντίδραση και τη «σύγχιση» που της προκάλεσε), συνιστούν με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα της μαρτυρικής κατάθεσης ανηλίκων και τη νομολογία των δικαστηρίων μας στοιχεία αξιοπιστίας που δεν διαφέρουν σημαντικά από την αξιοπιστία μαρτυρίας ενηλίκου,  επισημαίνει ο συνήγορος της οικογένειας της ανηλίκου – θύματος, ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

Στο δικαστήριο που έχει διαρκέσει 10 μήνες κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού αλλά διαβάστηκε και η κατάθεσή της .

Ο πατέρας της ,είχε πει :

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιδί μου λέει την αλήθεια. Είμαι σίγουρος 1000%. Το παιδί δεν είναι φαντασιόπληκτο, τα πράγματα έγιναν όπως τα λέει» αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το παιδί του είπε  ότι ο ντράμερ πρέπει να πάει φυλακή για αυτά που κάνει στα παιδάκια.

Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που φέρνει στο φως το newpost έδειχνε και τη δράση του κατηγορούμενου ντράμερ:

«Από τον Σεπτέμβριο του 2011 ως και τον Μάιο του 2013 με περισσότερες από μία πράξεις  του που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του αυτού εγκλήματος ενήργησε με πρόθεση ασελγείς πράξεις με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη .Η εκ μέρους του κατηγορουμένου τέλεση των πράξεων αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας από   την έκθεση εξέτασης  της ανήλικης παθούσης η οποία κατά τρόπο λεπτομερή  και σαφή  περί της εξακολουθητικής της αποπλανήσεως της από εκείνον και  από την κατάθεση ενώπιον του ακροατηρίου της κλινικής ψυχολόγου – αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας ότι όσα της περιέγραψε η παθούσα έχουν όντως γίνει και ότι αποκλείει το ενδεχόμενο η καταγγελία της παθούσης να είναι προιόν κατασκευής -μυθοπλασίας .»

Ο ντράμερ είχε ισχυριστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο ότι η καταγγελία έγινε για λόγους εκδίκησης από τη μητέρα του κοριτσιού όμως ο ισχυρισμός του αυτός έπεσε στο κενό καθώς δεν τον απέδειξε.

Η οικογένεια του κοριτσιού ζητά δικαίωση και από το Εφετείο το οποίο αναμένεται να εκδώσει απόφαση, εκτός απροόπτου, αργά σήμερα το βράδυ

Οι νέες καταγγελίες

Ο ντράμερ όμως αντιμετωπίζει και άλλες καταγγελίες  – τέσσερις στο σύνολο  για τις οποίες έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος .Οι  γενετήσιες πράξεις με ανήλικα κορίτσια  φέρονται να έχουν τελεστεί από το 2007 ως το 2015 όχι μόνο στο σπίτι του αλλά και σε κάμπινγκ του Νομού Ηλείας Επιπλέον  έχουν εξεταστεί τρεις  ακόμη περιπτώσεις καταγγελιών σε βάρος του  οι οποίες όμως είχαν παραγραφεί .

Για αυτές τις καταγγελίες οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί παρά την καταδικαστική ποινή  στην  υπόθεση της 6χρονης είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς δόθηκε αναστολή.


σχετικα αρθρα