current views are: 35

1 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση19:41

Κακοκαιρία Ariel: Μας εγκαταλείπει με πολλά προβλήματα – Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα – Ποτάμια οι δρόμοι

Επί ποδός είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία επιχειρεί σε διάφορες περιοχές.

Δημοσίευση 19:41’
Κακοκαιρία Ariel

Επί ποδός είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία επιχειρεί σε διάφορες περιοχές.

Στην Βόρεια Ελλάδα χτύπησε σήμερα η η κακοκαιρία Ariel , με τα σημαντικότερα εξ αυτών να καταγράφονται σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία ενώ και στη Λάρισα, όπου το νερό μπήκε μέσα σε σπίτια.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Πιερία

Επί ποδός είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία επιχειρεί σε διάφορες περιοχές. Μέχρι και αυτήν την ώρα το Συντονιστικό Κέντρο έχει δεχθεί 146 κλήσεις από κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι 100 έγιναν στην Πιερία, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και τέσσερις απομακρύνσεις ατόμων μέσα από τα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού. Οι υπόλοιπες κλήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και αφορούσαν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στην Κατερίνη σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ το νερό έφτασε το μισό μέτρο, σε κάποια σημεία, στο παραλιακό μέτωπο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Προβλήματα παρατηρούνται και στις οδικές αρτηρίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr προβλήματα παρατηρούνται στην Πιερία:

  • στο 12 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Άγιου Σπυρίδωνα
  • στο 1 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βροντούς – Καρίτσα
  • στο δημοτικό οδικό δίκτυο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής

Στη Χαλκιδική προβλήματα υπάρχουν:

  • στο 1 χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων
  • στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Μεγάλης Παναγίας
  • στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου
  • στην ανώνυμη δημοτική οδό εντός οικισμού Σίβηρης

Πλημμύρισαν σπίτια στη Λάρισα

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν και στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Τεμπών στο Δέλτα του Πηνειού ποταμού.

Εκτάσεις και σπίτια που βρίσκονται στα παράλια της Κουλούρας και του Παλαιόπυργου πλημμύρισαν λόγω των μεγάλων όγκων νερού που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή. Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να εκτονώσουν τα νερά προς την θάλασσα ανοίγοντας διόδους στην θέση «Καράβωμα».

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής παρατηρείται κάθε φορά που σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίοι ζητούν να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή για να αποφεύγονται παρόμοιες καταστάσεις.

larissa 2

Μήνυμα από 112 και στους κατοίκους της Λήμνου

SMS έστειλε στους κατοίκους της Λήμνου το 112, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή τους με φόντο την επέλαση της κακοκαιρίας Άριελ.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρώτες βραδινές ώρες στη Λήμνο. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 με α.α. 17/2022 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ARIEL”, από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

Λίγες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αθήνα – Προβλήματα στην Εύβοια και σε πτήσεις

Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαμε βροχές στην Αθήνα ωστόσο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όπως αναφέρει η Ελευθερία Σπυράκη στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του Open.

Στην Πυροσβεστική υπήρξαν ελάχιστες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια το απόγευμα στα νότια προάστια και αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

 

 

 

 


σχετικα αρθρα