8 Απριλίου 2026
Δημοσίευση: 06:59'

Καλαμαριά: Τα μηνύματα που «καίνε» για τη δολοφονία Κλεομένη – Σοκ από το chat

Κρίσιμα στοιχεία από συνομιλίες φίλων του 23χρονου δράστη φωτίζουν το παρασκήνιο μετά τη δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη.

Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς
Δημοσίευση: 06:59’
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ /EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς

Κρίσιμα στοιχεία από συνομιλίες φίλων του 23χρονου δράστη φωτίζουν το παρασκήνιο μετά τη δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την άγρια δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να έχουν στη διάθεσή τους κρίσιμα και ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία. Πρόκειται για συνομιλίες στις οποίες φέρονται να συμμετέχουν φίλοι του 23χρονου δράστη, αποκαλύπτοντας το κλίμα που επικρατούσε μετά την αιματηρή επίθεση.

Κομβικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών φαίνεται πως διαδραμάτισε και ο ισχυρισμός του 23χρονου ότι, μετά τη συμπλοκή, αντίπαλοι οπαδοί τού είχαν αφαιρέσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Η πληροφορία αυτή λειτούργησε ως σήμα κινητοποίησης για το περιβάλλον του, με φίλους του να σπεύδουν προς το σημείο της τραγωδίας.

Πώς ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης;

Δύο νεαροί από το περιβάλλον του δράστη εντοπίστηκαν αρχικά στο σπίτι του, ωστόσο αποχώρησαν άμεσα όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην περιοχή. Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τούς εντόπισαν σε κοντινή απόσταση, πριν προλάβουν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο με κατεύθυνση το γήπεδο του Άρη στη Χαριλάου.

Κατά τον έλεγχο, ο ένας από τους δύο συνελήφθη για κατοχή μικρής ποσότητας ναρκωτικών, ενώ και οι δύο οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς. Εκεί κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό για την πορεία της έρευνας.

Τι αποκαλύπτουν οι συνομιλίες στο Signal;

Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον δράστη λίγο πριν φτάσουν στον τόπο της δολοφονίας. Οι συνομιλίες πραγματοποιούνταν μέσω της εφαρμογής Signal, σε ομαδικό chat στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Το περιεχόμενο των διαλόγων προκαλεί αποτροπιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας συζητούσαν ακόμη και πριν γίνει αντιληπτός ο θάνατος του 20χρονου για πιθανά αντίποινα, τα οποία παρουσίαζαν ως «απάντηση» στον ξυλοδαρμό που – όπως υποστήριζαν – είχε δεχθεί ο 23χρονος.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας από τους συμμετέχοντες φέρεται να καθοδηγούσε τον δράστη, προτρέποντάς τον να ξεφορτωθεί το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να δυσχεράνει τον εντοπισμό του από τις Αρχές. Παράλληλα, στη συνομιλία διατυπώνεται και ο ισχυρισμός ότι η επίθεση έγινε στο πλαίσιο «αυτοάμυνας».

Οι κινήσεις πανικού και η προσπάθεια εξαφάνισης στοιχείων

Καθώς οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντείνονταν, ένας από τους συμμετέχοντες στο chat, αντιλαμβανόμενος την πίεση των Αρχών, προέτρεψε τους υπόλοιπους να αποχωρήσουν άμεσα από τη συνομιλία.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί αποτυπώνουν ένα κλίμα έντασης και ακραίας βίας. Σε αρκετά σημεία, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον 20χρονο, ενώ δεν λείπουν ακόμη και αναφορές που σοκάρουν, με ευχές για τον θάνατό του.

Ο ρόλος των ψηφιακών στοιχείων στην έρευνα

Τα ψηφιακά ευρήματα αναμένεται να αποτελέσουν βασικό πυλώνα της δικογραφίας, καθώς αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις και τη νοοτροπία των εμπλεκομένων.

Η υπόθεση της Καλαμαριάς επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το φαινόμενο της οπαδικής βίας, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η άμεση επικοινωνία μέσω εφαρμογών στην κλιμάκωση τέτοιων περιστατικών.

Οι σοκαριστικοί διάλογοι πριν και μετά τη δολοφονία

Αποτροπιασμό προκαλεί το περιεχόμενο της συνομιλίας που εντόπισαν οι Αρχές. Οι διάλογοι αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο την ένταση, τη σύγχυση αλλά και τη διάθεση για αντίποινα.

Ενδεικτικά αποσπάσματα:

«Τον χτύπησαν κάτω από το σπίτι του»
«Του πήρανε τα κλειδιά»
«Πάμε να δούμε»
«Πάμε στο… να το γκρεμίσουμε»
«Το θέμα είναι να χτυπηθεί κάποιος, όχι τα τζάμια»

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, καταγράφεται ηχητικό μήνυμα που αναφέρει:

«Μάγκες… έσφαξε έναν… ήρθαν ασθενοφόρο και αστυνομία… γίνεται χαμός εδώ»

Ακόμη πιο σοκαριστικές είναι οι αναφορές που ακολουθούν:

«Μακάρι να πεθάνει»
«Φουλ αίματα όλο το πρόσωπο»
«Πείτε του να πετάξει το κινητό του»
«Αυτοάμυνα»

Η συνομιλία καταλήγει με σαφή ένδειξη πανικού:

«Βγείτε όλοι από την ομαδική»

 

nbsp;


TOP NEWS

uncached