«Και την προηγούμενη εβδομάδα και αυτήν την εβδομάδα, μετά από αρκετό καιρό, είχαμε σοβαρές μειώσεις στις τιμές στο Καλάθι του Νοικοκυριού», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψη του ιδίου και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση σε καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Μασούτης», «Σκλαβενίτης» «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «MyMarket».
Χαρακτηριστικά μπαίνοντας είδαμε με τον κύριο Παπαθανάση, αλεύρι 0,87. Το αλεύρι αν θυμάστε στις πρώτες μας εξορμήσεις στα σούπερ μάρκετ ήταν σταθερά πάνω από 1 ευρώ.
‘Αρα, το 0,87 είναι μεγάλη διαφορά. Το ίδιο βλέπουμε στα μακαρόνια. Το ίδιο βλέπουμε στα όσπρια, όπου πέσαμε κάτω από το 1 ευρώ στις φακές που για ένα διάστημα ήταν αρκετά πιο ψηλά.
Κοιτάμε και τα άλλα προϊόντα και εδώ στον «Μασούτη» και στις άλλες αλυσίδες που θα πάμε. Θα πάμε στο «My Market», στον «Σκλαβενίτη», και στον «Α-Β» για να δούμε όλες τις αλυσίδες πως διαμορφώνουν τις τιμές τους.
Πάντως σε γενικές γραμμές να ξέρετε έχουμε αντιστροφή της ροής των τιμών. Από εκεί που πηγαίναμε προς τα πάνω, τώρα πηγαίνουμε σταθερά προς τα κάτω».
Τι είπε για τα σαρακοστιανά
«Στα Σαρακοστιανά είχαμε μείωση αν θυμάστε στην αρχή σε σχέση με πέρσι. Δεν έχουν πέσει περαιτέρω απ’ ότι την πρώτη εβδομάδα των Σαρακοστιανών. Όμως, ετοιμάζουμε να ανακοινώσουμε -ίσως και αυτήν την εβδομάδα- την προσφορά που θα γίνει ειδικά στον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου, που είναι το παραδοσιακό έδεσμα αυτής της ημέρας και δεν σας κρύβω ότι είμαστε ήδη σε συζητήσεις με την αγορά του κρέατος για να δούμε που θα κυμανθεί φέτος το κατσικάκι και το αρνάκι του Πάσχα. Και εκεί πιστεύω ότι θα μπορέσουμε με τα μέτρα που λαμβάνουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές και να βοηθήσουμε τον κόσμο να αγοράσει για το Πασχαλινό τραπέζι όσο γίνεται καλύτερα. Γενικά πάντως είμαστε ευχαριστημένοι. Έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία».
20η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού» και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Από 1134 προϊόντα 62 (5.47%) παρουσίασαν αύξηση, 72 (6.35%) παρουσίασαν μείωση, και 1000 (88.18%) παρέμειναν σταθερά! Σε σχέση με προηγούμενες εβδομάδες πάνω από 2% μεσοσταθμική μείωση. Προχωράμε με υπομονή… https://t.co/pMajhOptNz pic.twitter.com/ZDG9v5qsG9
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 15, 2023
Έρχεται και το «καλάθι του νονού»
Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε: «Πράγματι και αυτή την εβδομάδα το 95% των προϊόντων έχουν την ίδια ή χαμηλότερη τιμή. Προφανώς αυτή η αποκλιμάκωση πλέον αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά. Παρατηρούμε ότι και στα σαρακοστιανά έχουμε μειωμένες τιμές. Αναμένουμε τώρα το “καλάθι του νονού”, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα με τα προϊόντα που θα έχει μέσα. Και βεβαίως παρακολουθούμε πολύ στενά την αγορά για το Πάσχα. Θέλουμε να έχουμε καλύτερες τιμές για τα προϊόντα που συνήθως αγοράζουμε το Πάσχα».
ολες οι ειδησεις
- Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος
- Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές
- Ηλεία: Πέθανε η Νίκη, το σκυλί που βρέθηκε σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στη Ζαχάρω
- Γκάζι: Τελετή ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης σε «Μιλτιάδης Έβερτ», παρουσία Καραμανλή και Σαμαρά
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr