current views are: 8

8 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση19:02

Καλλιάνος στο newpost: Νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε – Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο

Υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε και στη συνέχεια, με νέο γύρο χιονοπτώσεων αρχικά στην κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο και εν συνεχεία θα επεκταθούν βορειότερα στις περισσότερες  ηπειρώτικες περιοχές από την Στερεά Ελλάδα μέχρι και την Θράκη.

Δημοσίευση 19:02’

Υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε και στη συνέχεια, με νέο γύρο χιονοπτώσεων αρχικά στην κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο και εν συνεχεία θα επεκταθούν βορειότερα στις περισσότερες  ηπειρώτικες περιοχές από την Στερεά Ελλάδα μέχρι και την Θράκη.

Υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε και στη συνέχεια, με νέο γύρο χιονοπτώσεων αρχικά στην κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο και εν συνεχεία θα επεκταθούν βορειότερα στις περισσότερες  ηπειρώτικες περιοχές από την Στερεά Ελλάδα μέχρι και την Θράκη.

«Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χιονίσει στην Αττική αν βέβαια δεν υπάρξει αστοχία των προγνωστικών μοντέλων όπως συνέβη» αναφέρει στο newpost.gr o μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος και προσθέτει ότι αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα μπορούμε να είμαστε σχεδόν σίγουροι για αξιόλογες χιονοπτώσεις σε: Αρκαδία, Λακωνία, Ανατολική Αχαΐα , Κορίνθια και Αργολίδα και εν συνέχεια μέσα στην νύχτα στην Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Σποράδες, Θεσσαλία , Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.

Τα φαινόμενα αναμένεται  θα εξασθενήσουν το απόγευμα της Τρίτης και στη συνέχεια δεν αποκλείεται να συνεχιστούν χιονοπτώσεις μέχρι την Τετάρτη σε ορισμένες περιοχές από το ύψος της Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι την Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με τον υδράργυρο να προσεγγίζει στην Βόρεια Ελλάδα ακόμα και τους -15 βαθμούς.

Χιόνια και στην Αττική

Σε ότι αφορά την Αττική αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης με πιθανότητα χιονοπτώσεων μέχρι και στις παραθαλάσσιες περιοχές και την θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης να κατρακυλά στους -4 κατά την διάρκεια των ψυχρών ωρών της ημέρας.

Οι άνεμοι κυρίως στο Αιγαίο θα ενισχυθούν κατά την διάρκεια της νέας επιδείνωσης και θα πνέουν ,με εντάσεις έως 8 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές φτάνοντας μέχρι και τας 9 στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα

Κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας– Χορτιάτη, Νεάπολης– Συκεών, Θερμαϊκού Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας- Χορτιάτη, Νεάπολης- Συκεών, Θερμαϊκού, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία στον Δήμο Καλαμαριάς, για λόγους ασφαλείας και υγιεινής καθώς είναι παγωμένο το δίκτυο ύδρευσης, όπως επίσης και στον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη.

Στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών θα κλείσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά από σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων διαπιστώθηκε πως οι αυλές ήταν καθαρές, οι αίθουσες είχαν επαρκή θέρμανση, ωστόσο παρατηρήθηκε πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν αύριο ανοιχτοί.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στους Δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος, προκειμένου να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με ανακοινώσεις των δημοτικών Αρχών.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Πάτρα

Μεγάλος αριθμός σχολείων δεν θα λειτουργήσει αύριο στη δυτική Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας και του παγετού.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ενώ στον δήμο Ερυμάνθου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Λεοντίου, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου και Σκιαδά.

Στον δήμο Πατρέων δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου, καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Σελλά.

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και νηπιαγωγείο Λαμπείας, οι λυκειακές τάξεις Λαμπείας το δημοτικό και νηπιαγωγείο Πανόπουλου, το γυμνάσιο Πανόπουλου, καθώς και το δημοτικό νηπιαγωγείο στου Κούμανι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστά θα είναι αύριο τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο τον δήμο Ναυπακτίας. Στον δήμο Αγρινίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς.

Στον δήμο Μεσολογγίου, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση το 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.

Κλειστά τα σχολεία και στο Ρέθυμνο

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα ενώ σημειώνεται ότι η κυρίαρχη έκκληση από πλευράς της περιφέρειας και του συντονιστικού είναι να δοθεί μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις σε όλα τα οδικά δίκτυα κύρια, περιφερειακά και αγροτικά.

Κλειστά όλα τα σχολεία στη Φθιώτιδα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος, κατόπιν εισηγήσεων των υπηρεσιακών παραγόντων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από τις 10:00 θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στα Τρίκαλα

Από τις 10:00 και μετά, θα λειτουργήσουν αύριο με απόφαση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων, ενώ θα παραμείνουν κλειστά  όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας, στο νομό Τρικάλων.

Κλειστά τα σχολεία σε Μυτιλήνη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

Μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοινώθηκε ότι αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στα νησιά της Μυτιλήνης, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Kλειστά τα σχολεία στην Ροδόπη

Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού.

Κλειστά τα σχολεία λόγω παγετού σε όλο τον Έβρο

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

 Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρία, παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν από το απόγευμα της Πέμπτης σε όλο το Νομό, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα μαθήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα