Δημοσίευση:

Καλλιθέα: Στον εισαγγελέα οι 7 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 15χρονου – Οι καταθέσεις, η καταδίωξη και η ομολογία του 17χρονου (Βίντεο)

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2026 και, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε οπαδικό υπόβαθρο.

Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού
Δημοσίευση:
Καλλιθέα: Στον εισαγγελέα οι 7 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 15χρονου – Οι καταθέσεις, η καταδίωξη και η ομολογία του 17χρονου (Βίντεο)
Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2026 και, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε οπαδικό υπόβαθρο.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Δευτέρας οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας ανηλίκου στην Καλλιθέα, η οποία εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2026 και, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε οπαδικό υπόβαθρο. Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 17 εμπλεκόμενα άτομα, ενώ από τους επτά συλληφθέντες ο ένας φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του 15χρονου. Ένας ακόμη από τους εμπλεκόμενους νοσηλευόταν φρουρούμενος. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας, κατηγορούνται και 18 γονείς ανηλίκων για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, πριν από το μοιραίο επεισόδιο προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση, η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ τριών ομάδων νεαρών. Όπως αναφέρεται, οι εμπλεκόμενοι επιτέθηκαν εκατέρωθεν με μαχαίρια, ράβδους και πέτρες.

Οι Αρχές εξετάζουν ως βασικό κίνητρο προγενέστερες διαφορές και οπαδικές αντιπαλότητες. Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι επτά νεαροί είναι βαρύ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανθρωποκτονία, συμπλοκή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, με τις πράξεις να φέρονται να τελέστηκαν με αθλητικό υπόβαθρο.

«Μας είπε ότι τον χτύπησαν και του έβγαλαν μαχαίρι»

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή ενός από τους κατηγορουμένους μετά τη σύλληψή του. Όπως είπε, το βράδυ του επεισοδίου βρισκόταν με δύο φίλους του στο Πέραμα, όταν δέχθηκαν τηλεφώνημα από άτομο που ζητούσε βοήθεια.

«Στις 23:30 περίπου πήρε τηλέφωνο τον φίλο μου ένας Α. και του είπε ότι τον χτύπησαν, του έβγαλαν μαχαίρι, τον τραμπούκισαν και ζήτησε τη βοήθειά μας γιατί δεν ήταν καλά», φέρεται να ανέφερε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αποφάσισαν να πάνε στο σημείο όχι για να συμμετάσχουν σε καβγά, αλλά «περισσότερο για να διαπραγματευτούν». Όπως περιέγραψε, έφτασαν από το Πέραμα στο Μοσχάτο γύρω στα μεσάνυχτα και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το σημείο όπου βρισκόταν η άλλη παρέα.

«Μας πλησίασε ένα παιδί που είχε ξυρισμένο το κεφάλι του και μας είπε: “Τι έγινε, ρε μάγκες; Τι θέλετε εδώ;”. Ξαφνικά, οι υπόλοιποι κινήθηκαν προς το μέρος μας και ένας από αυτούς κρατούσε μαχαίρι. Παίξαμε μπουνιές όλοι μαζί», φέρεται να κατέθεσε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο 15χρονος έπεσε θανάσιμα τραυματισμένος.

Η μαρτυρία κατοίκου

Σημαντική θεωρείται και η κατάθεση κατοίκου της περιοχής, ο οποίος περιέγραψε στους αστυνομικούς όσα είδε τη νύχτα της συμπλοκής. «Δύο άτομα μαυροντυμένα ήταν απέναντι από ένα τρίτο άτομο, εύσωμο, μαυροντυμένο και με βερμούδα. Τα δύο άτομα κυνηγούσαν το εύσωμο άτομο και το εγκλώβισαν μεταξύ ενός παρκαρισμένου οχήματος και της περίφραξης της πολυκατοικίας», ανέφερε.

Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι άκουγε φωνές από πλήθος και εκτίμησε πως στο επεισόδιο συμμετείχαν περισσότερα από τρία άτομα.

Η ομολογία του 17χρονου

Ο 17χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία φέρεται να ομολόγησε το μαχαίρωμα όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του το επόμενο πρωί. «Δεν ήθελα να τον τραυματίσω και πίστευα ότι, τεντώνοντας το χέρι μου με το μαχαίρι, θα τρόμαζε», φέρεται να είπε. Σύμφωνα με την περιγραφή του, όταν είδε τον 15χρονο μέσα στα αίματα, πανικοβλήθηκε και έφυγε πεζός προς το σπίτι του. «Πιο αργά είδα στο TikTok ότι υπάρχει ένα βαριά τραυματισμένο άτομο και κατάλαβα ότι ήταν από μένα», φέρεται να ανέφερε.

Ο ίδιος είπε ότι επέστρεψε στο σπίτι περίπου στις 02:00 και δεν μπορούσε να κοιμηθεί, καθώς, όπως φέρεται να είπε, σκεφτόταν «τι βλακεία έχω κάνει».

Η υπόθεση παραμένει στο επίκεντρο των ερευνών, με τις Αρχές να εξετάζουν τον ρόλο κάθε εμπλεκομένου, το οπαδικό υπόβαθρο της συμπλοκής και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας ανήλικος έχασε τη ζωή του.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.