current views are: 13

19 Μαΐου 2016
Δημοσίευση10:59

Καμμένος: Βουτιά θανάτου του αεροσκάφους από τα 37.000 στα 10.000 πόδια

Στα μέσα με τα οποία η Ελλάδα και το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνδράμουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για το αεροσκάφος της EgyptAir που αγνοείται από τις 3.37 τα ξημερώματα, αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στο Πεντάγωνο. 

Δημοσίευση 10:59’

Στα μέσα με τα οποία η Ελλάδα και το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνδράμουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για το αεροσκάφος της EgyptAir που αγνοείται από τις 3.37 τα ξημερώματα, αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στο Πεντάγωνο. 

Στα μέσα με τα οποία η Ελλάδα και το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνδράμουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για το αεροσκάφος της EgyptAir που αγνοείται από τις 3.37 τα ξημερώματα, αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στο Πεντάγωνο. Ο κ. Καμμένος περιέγραψε τη βουτιά θανάτου που έκανε το αεροσκάφος πέφτοντας από τα 37.000 στα περίπου στα 10.000 πόδια. 

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι στις 3.37 το αεροσφάφος, που βρισκόταν περίπου 10-15 μίλια μέσα στο FIR της Αιγύπτου, έκανε στα 37.000 πόδια στροφή 90 μοιρών στα αριστερά και στη συνέχεια στροφή 360 μοιρών προς τα δεξιά και μετά έπεσε στα 10.000 πόδια.

Στις έρευνες, βοηθώντας τις αρχές της Αιγύπτου, συνδράμουν ένα αεροσκάφος C-130 και 1 αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145H, το υποβρύχιο Ματρόζος που βρίσκεται εκεί για νατοϊκή άσκηση αεροσκάφη από την Κρήτη. Από γαλλικής πλευράς εγκρίθηκε η συμμετοχή στις επιχειρήσεις ενός φάλκον.

“Ζητήσαμε οποιοσδήποτε μπορεί να μας παρέχει δορυφορική εικόνα” τόνισε ο κ. Καμμένος και μετέφερε τις ευχές της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ώστε να έχει καλή κατάληξη η υπόθεση. “Αν και φαίνεται ότι το αεροσκάφος έχει χαθεί και μέχρι τώρα δεν υπάρχουν σαφή αποτελέσματα από τις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης” επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, δείχνοντας έτσι ότι δεν υπάρχουν ελπίδες να μην έχει συντριβεί το αεροπλάνο με τους 66 επιβαίνοντες. 

Σε ερώτηση πότε χάθηκε το στίγμα του α/σ, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι “υπήρξε πληροφορία για στίγμα, αλλά το διερευνούμε από επίσημες πηγές για περιοχή που βρίσκεται δυτικότερα του σημείου εισόδου του αεροσκάφους”. 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις διεξάγονται κατόπιν συνεννόησης των ηγεσιών των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς όπως είπε ο Πάνος Καμμένος οι δύο χώρες έχουν πολύ στενή συνεργασία, συμμαχία και φιλία. 
 
Σε ανακοίνωση, νωρίτερα, του ΥΠΕΘΑ έγινε γνωστό ότι “μετά από αναφορά των αρμόδιων πολιτικών αρχών περί απώλειας ίχνους αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Παρίσι στο Κάιρο, στο όριο του FIR Αθηνών και εντός του FIR Καίρου, οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν άμεσα τις ακόλουθες δυνάμεις συμμετοχής σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοανατολικά της ν. Καρπάθου:
  •  
  • 1 αεροσκάφος C-130 και 1 αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145H ήδη επιχειρούν στην περιοχή. Επίσης  1 C-130  ευρίσκεται σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο Καστελλίου Κρήτης.
  • Η Φρεγάτα ‘’ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ’’ ευρίσκεται εν πλω κινούμενη προς το χώρο του συμβάντος.
  • 2 Ελικόπτερα (1 Super Puma και 1 S-70) έχουν μετασταθμεύσει στη ν. Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

σχετικα αρθρα