current views are: 97

9 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση07:00

Θεσσαλονίκη: Η κατάθεση του οδηγού της μοτοσυκλέτας του κατηγορούμενου αστυνομικού – «Φρούριο» τα δικαστήρια για την απολογία του 34χρονου

Το Newpost σας αποκαλύπτει την κατάθεση του αστυνομικού που οδηγούσε τη μηχανή που επέβαινε ο κατηγορούμενος.

Δημοσίευση 07:00’
Θεσσαλονίκη

Το Newpost σας αποκαλύπτει την κατάθεση του αστυνομικού που οδηγούσε τη μηχανή που επέβαινε ο κατηγορούμενος.

Κάτω από  δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο 34χρονος αστυνομικός για τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Το δικαστικό μέγαρο θα είναι «φρούριο», ενώ θεωρείται σίγουρο ότι οι Αρχές θα πάρουν όλα τα  μέτρα για να αποφευχθούν επεισόδια.

Ρομά καλούν σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού.

«Ήθελα μόνο να ακινητοποιήσω το όχημα», είπε από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος αστυνομικός.

Το Newpost σας αποκαλύπτει την κατάθεση του αστυνομικού που οδηγούσε τη μηχανή που επέβαινε ο κατηγορούμενος:

«Περίπου στις 01:00 μεταβήκαμε με τις μοτοσυκλέτες μας  στο πρατήριο υγρών καυσίμων για ολιγόλεπτη στάση. Σταθμεύσαμε τις μοτοσυκλέτες μας στην αριστερή πλευρά του πρατηρίου και παραμείναμε μέχρι ένας συνάδελφός μας να μεταβεί στην τουαλέτα του καταστήματος. Στο σημείο που βρισκόμασταν δεν υπήρχε ορατότητα προς τις αντλίες. Πριν αποχωρήσουμε από το πρατήριο, ήρθε υπάλληλος του καταστήματος που εργαζόταν στις αντλίες καυσίμων και ενημέρωσε ότι ένα λεπτό πριν σταμάτησε ένα αγροτικό, γκρι χρώματος, για καύσιμα αξίας είκοσι ευρώ, αποχώρησε από το πρατήριο με κατεύθυνση προς κέντρο της πόλης χωρίς να πληρώσει  τον υπάλληλο. Ο υπάλληλος δεν είδε πόσοι επιβαίνοντες ήταν στο όχημα. Άμεσα επιβιβαστήκαμε  στις μοτοσυκλέτες και έχοντας σε λειτουργία τους φάρους,  κινηθήκαμε με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη».

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Η  καταδίωξη

Ο αστυνομικός-οδηγός της μηχανής περιγράφει καρέ καρέ τα επόμενα λεπτά:

«Καθοδόν προπορεύτηκαν οι  άλλοι δύο συνάδελφοι και εμείς ακολουθούσαμε. Άμεσα μετά από ένα λεπτό περίπου η πρώτη μοτοσυκλέτα εντόπισε το ύποπτο όχημα να κινείται στο αντίθετο ρεύμα μπροστά από πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου 130. Προφανώς το όχημα είχε πραγματοποιήσει παράνομη αναστροφή στο φανάρι. Πραγματοποιήσαμε αναστροφή και οι δύο μοτοσυκλέτες και αρχίσαμε την καταδίωξη ενεργοποιώντας επιπλέον τις σειρήνες  με σκοπό να πραγματοποιήσουμε αστυνομικό έλεγχο. Το ύποπτο όχημα άμεσα αύξησε ταχύτητα όταν αρχίσαμε να το προσεγγίζουμε. Δεν ήταν δυνατό να διακρίνουμε αν στο όχημα υπήρχε έτερο άτομο εκτός από τον οδηγό καθώς τα τζάμια του οχήματος ήταν φιμέ. Λίγο πριν ένα φωτεινό σηματοδότη το όχημα μείωσε την ταχύτητά του γιατί το φανάρι ήταν κόκκινο. Τότε η προπορευόμενη μοτοσυκλέτα προσέγγισε το όχημα από το δεξιά πλευρά δίνοντας του εντολές να σταθμεύσει το όχημα για να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος. Ο οδηγός του οχήματος τότε ακαριαία πραγματοποίησε ελιγμό προς τα δεξιά με σκοπό να συγκρουστεί και να εμβολίσει την μοτοσυκλέτα. Η σύγκρουση  δεν έγινε χάρη στον ελιγμό αποφυγής  που έκαναν οι συνάδελφοι. Ο οδηγός επιτάχυνε και κινήθηκε προς Διαβατά. Συνάδελφος ενημέρωσε το κέντρο ότι καταδιώκουμε όχημα το οποίο δεν υπάκουσε στις εντολές μας. Λίγο πιο κάτω ο οδηγός έστριψε αριστερά με μεγάλη ταχύτητα παραβιάζοντας τον ερυθρό σηματοδότη και κινήθηκε προς τη Δικαστική Φυλακή. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας το όχημα χτύπησε από τη δεξιά πλευρά στο κράσπεδο του πεζοδρομίου και ακολούθως άρχισε να χάνει τον έλεγχο μια και το πίσω μέρος του αγροτικού είχε χάσει την πρόσφυση

Η στιγμή των πυροβολισμών

Η καταδίωξη σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού συνεχίζεται, ώσπου ο οδηγός του αγροτικού τραβά προφανώς όπως λέει χειρόφρενο και κάνει αναστροφή του οχήματος.

«Η προπορευόμενη μοτοσυκλέτα φρέναρε πάνω στις γραμμές του τρένου σε απόσταση δύο μέτρων από το όχημα. Τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου πάτησε γκάζι και κινήθηκε αριστερά εναντίον της προπορευόμενης μοτοσυκλέτας με σκοπό να την εμβολίσει. Οι συνάδελφοι μου πάτησαν γκάζι και κινήθηκαν προς τις φυλακές αποφεύγοντας το όχημα που ερχόταν κατά πάνω τους. Πρόλαβαν για κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τους εμβολίσει. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έστριψε και ακολούθησε από πίσω τους συναδέλφους με σκοπό να τους παρασύρει. Μόλις το αγροτικό επιτάχυνε ο συνάδελφός μου έβαλε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο

Στη συνέχεια το αγροτικό προσκρούει στα σκαλοπάτια ξενοδοχείου και ο αστυνομικοί αγνοώντας ότι έχει πυροβοληθεί ο οδηγός, κατέβηκαν από τις μηχανές και δίνανε εντολές για να βγει ο οδηγός. Όταν έφθασε η ΟΠΚΕ τότε είδαν ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά ο 16χρονος.

 


σχετικα αρθρα