24 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση10:53

Κιβωτός του Κόσμου: Άδειασε τραπεζική θυρίδα πρώην κορυφαίο στέλεχος – Λογαριασμός 2 εκατ. ευρώ

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου.

Δημοσίευση 10:53’
Κιβωτός του Κόσμου

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου.

Τραπεζική  θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, την Τρίτη το μεσημέρι, πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» η οποία ελέγχεται για κακοποιήσεις ανηλίκων αλλά και για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές!

Λογαριασμός 2 εκατ. ευρώ στο ίδιο κατάστημα

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμός ύψους 2.000.000 ευρώ της συγκεκριμένης ΜΚΟ.

Αυτή την ειδική ενημέρωση φέρεται ότι είχαν – όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – τις τελευταίες ώρες υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και σε δεύτερη φάση οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ήδη ερευνούν τις ύποπτες δραστηριότητες της ΜΚΟ, με συνεχή ενημέρωση και του προέδρου της Επιτροπής, πρώην ανώτατου δικαστικού Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Με σαφείς πλέον ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια εξαΰλωσης και αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές και τις προσφορές περίπου 60 χορηγών και πολλών άλλων ιδιωτών.

Με πρωταγωνιστή αυτής της μεθόδευσης, με τις αόρατες θυρίδες, το κορυφαίο στέλεχος της εν λόγω δομής, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα…

Κιβωτός

Η μυστική θυρίδα

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών της υπόθεσης, το μυστικό «άδειασμα» υπήρξε τόσο λόγω της δικαστικής έρευνας, με τον κίνδυνο να αναδειχθούν στοιχεία για διαρκή κερδοσκοπία των υπευθύνων του ιδρύματος, όσο και του κινδύνου δέσμευσης και κατάσχεσης του περιεχομένου της που μπορεί να αφορούσε και «ενοχοποιητικά» στοιχεία για τους υπευθύνους των δομών.

Με το κύριο ερώτημα βέβαια να παραμένει: Ποιος είναι ο λόγος που οδήγησε στο άνοιγμα αυτής της θυρίδας.

Μεταφορές

Ομως τα δεδομένα για τις αφανείς, παρασκηνιακές κινήσεις των υπευθύνων για τη φιλοξενία 200 παιδιών στις χρηματοδοτούμενες – από ανυποψίαστους ιδιώτες – δομές της ΜΚΟ δεν σταματούν εδώ.

Σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες, το στέλεχος της ΜΚΟ προγραμμάτιζε να μεταφερθούν αμέσως όσα περιείχε η θυρίδα σε τραπεζικό «κιβώτιο» άλλης τράπεζας που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Μάλιστα το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος είχε ειδοποιήσει το άλλο πιστωτικό ίδρυμα, επίσης στο κέντρο της πρωτεύουσας, για το άνοιγμα της νέας θυρίδας (προκειμένου να έχει προετοιμαστεί αρμόδιος υπάλληλος), χωρίς όμως τελικά το σχέδιο επανατοποθέτησης χρημάτων, τιμαλφών, τιμολογίων ή και εγγράφων από θυρίδα σε θυρίδα να υλοποιηθεί.


σχετικα αρθρα