current views are: 10

27 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση07:16

Κιβωτός του Κόσμου: Αδιανόητες μαρτυρίες παιδιών για κακοποιήσεις από παιδαγωγούς

Κολαστήριο η Κιβωτός του Κόσμου για πολλά παιδιά – Μαρτυρίες σοκ και από θεολόγο

Δημοσίευση 07:16’
Κιβωτός

Κολαστήριο η Κιβωτός του Κόσμου για πολλά παιδιά – Μαρτυρίες σοκ και από θεολόγο

Την ώρα που ο πατήρ Αντώνιος ισχυρίζεται ότι όλα είναι «σενάρια φαντασίας» όσον αφορά τις καταγγελίες εις βάρος του, η Κιβωτός του Κόσμου όλο και βουλιάζει περισσότερο, καθώς νέες μαρτυρίες με κακοποιητικές συμπεριφορές βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αδιανόητες μαρτυρίες παιδιών

Στις σπαρακτικές μαρτυρίες τους παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού με τρεμάμενη φωνή μιλούν για τις αποκαλούμενες «συνέπειες», όπως είχαν βαφτίσει τις τιμωρίες.
«Του έλεγα «γιατί του πας πρωινό παιδί μου; Θα τον πάρω τηλέφωνο, θα γίνει της…». Δεν με άφηνε. «Μαμά σε παρακαλώ μη». Το παιδί από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα δεν ξέρετε τι έχει τραβήξει. Ένα είναι το σίγουρο και θα αποδειχθεί ότι ο (…) τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα».

Είναι η μητέρα του 19χρονου, πρώην τρόφιμου της Κιβωτού του Κόσμου. Του νεαρού που με την κατάθεση του το πρωινό της 17ης Νοεμβρίου άνοιξε τον χορό των αποκαλύψεων για τα όσα συνέβαιναν σε δομές της οργάνωσης.

«Το σπίτι επάνω στην «Κιβωτό» είναι οροφοδιαμέρισμα. Εγώ ξύπναγα το παιδί μου επτά η ώρα να του πάει πρωινό του πάτερ. Αυτή δεν ήταν υποψιασμένη; Η γυναίκα του δεν ήταν; Τι ήταν, το δουλάκι του ο γιος μου;», είπε η μητέρα του 19χρονου.

Καταγγελίες για σωματική κακοποίηση

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες σωματικής κακοποίησης που φέρεται να έγιναν από στελέχη και εργαζόμενους της «Κιβωτού του Κόσμου». Ο Αλέξανδρος πέρασε εκεί την παιδική του ηλικία. Οι μνήμες και οι εικόνες δυστυχώς, όπως λέει, τον ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή.

«Τιμωρίες έχω ζήσει. Να σου πω την αλήθεια, έχω ζήσει. Ήμουν έξι με επτά χρόνια και στις δύο δομές. Συνήθως τιμωρίες έτρωγαν τα παιδιά τα οποία σε εισαγωγικά «δεν καθόντουσαν ήρεμα δεν ήταν φρόνιμα» ή αντιδρούσαν ενάντια στους παιδαγωγούς και σε αυτά που μας έλεγαν να τηρήσουμε. Μερικές φορές μας έλεγαν να κάνουμε κάτι , και άμα το αρνιόμασταν μπορεί να τρώγαμε καμιά τιμωρία», δήλωσε στο MEGA ο Αλέξανδρος, πρώην φιλοξενούμενος της δομής.

Ρόλο παιδαγωγού, όπως καταγγέλλει, είχαν νεαρά άτομα, χωρίς καμία ειδίκευση και εκπαίδευση.

«Είχαν κλειδώσει, αν δεν κάνω λάθος τρία ή τέσσερα αγόρια, νομίζω τρία ήταν, τα οποία από ότι μου είχαν πει και τα ίδια τα παιδιά κιόλας, είχαν πάρει την απόφαση να φύγουν από τη δομή της «Κιβωτού» για δικούς τους συγκεκριμένους λόγους. Το κάνανε ως τιμωρία, να μην πάνε να μιλήσουν με τα άλλα παιδιά και τους ξεσηκώσουν».

Κιβωτός

Στις μαρτυρίες τους παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές της κιβωτού του κόσμου με τρεμάμενη φωνή μιλούν για τις λεγόμενες συνέπειες, όπως βάφτιζαν, τις τιμωρίες. Όπως ένα εννιάχρονο αγόρι. Με λυγμούς το παιδί αποκάλυψε στη θεία και τον πατέρα του όσα βίωσε τόσο στη δομή της Άνοιξης όσο και στη δομή της Καλαμάτας.

«Το παιδί ξέσπασε στην αγκαλιά μου και μου λέει “θεία δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα πάρε με έχω φάει ξύλο από τον παιδαγωγό μας βάζουν τιμωρίες μας βάζουν να καθαρίζουμε τουαλέτες”», είπε η θεία του 9χρονου.

Ο πατέρας κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του παιδιού του στην αστυνομία και τον εισαγγελέα τον Ιανουάριο του 2022, πριν δηλαδή από 11 μήνες. Από τότε δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Τα παιδιά που μεγάλωσαν στην «Κιβωτό» ήταν ήδη ταλαιπωρημένα. Πολλά κακοποιημένα από τα σπίτια τους, ήλπιζαν πως στη δομη θα έβρισκαν μια καινούρια οικογένεια. Κάποια οδηγήθηκαν εκει από τους ιδίους τους γονείς τους γιατί δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν ούτε καν φαγητό. Δυστυχώς όπως λένε στην Κιβωτό, «δεν βρήκαν ούτε οικογένεια ούτε σωτηρία»…

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ο θεολόγος της δομής καταγγέλλεται για ξυλοδαρμούς παιδιών

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών σε βάρος προσώπου που είχε κομβικό ρόλο στην οργάνωση και στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου.
Το συγκεκριμένο άτομο ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου και ήταν πολύ κοντά στον πατέρα Αντώνιο, όταν ξεκίνησε την οργάνωση.

Όταν το πρόσωπο αυτό ενηλικιώθηκε σπούδασε Θεολογία και στη συνέχεια προσελήφθη στην Κιβωτό του Κόσμου, όπου είχε τον ρόλο του παιδαγωγού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του από το 2015 και αφορούν ξυλοδαρμό στη δομή των Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να εμπλέκεται και στη υπόθεση ξυλοδαρμού στη δομή του Βόλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Κιβωτό του Κόσμου εργάζεται και η σύζυγός του, για την οποία υπάρχει καταγγελία για υπόθεση ξυλοδαρμού.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος «λύνει» την σιωπή του – «Είναι όλα κατασκευή σεναρίων»

«Ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα». Σε αυτόν τον ισχυρισμό εμμένει το περιβάλλον του πατρός Αντωνίου μετά τις απανωτές καταγγελίες για κακοποίηση και τα ευρήματα που μαρτυρούν οικονομικές ατασθαλίες εντός της Κιβωτού του Κόσμου.

Από την πρώτη στιγμή, υπενθυμίζεται, τόσο ο ιδρυτής της Οργάνωσης όσο και η πρεσβυτέρα είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, με την τελευταία μάλιστα να ρίχνει τις ευθύνες σε παιδιά με παραβατική συμπεριφορά που είχαν σκοπό την εκδίκηση.

Το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου δεν μπαίνει, σύμφωνα με τον Alpha, σε κατά περίπτωση διάψευση των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά εμφανίζεται κάθετα αρνητικό στις καταγγελίες.

Ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος τούς μεταφέρει πως όλα είναι ψέματα, με τον περιβάλλον του να χρησιμοποιεί τρεις λέξεις για να χαρακτηρίσει την υπόθεση: «κακή κατασκευή σεναρίων».
Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως, προτού ακόμη καταπέσει ένα σενάριο, υπάρχει ένα καινούριο που θα καταρριφθεί την επόμενη ημέρα. Ίσως αυτό, δε, να σχετίζεται και με τις «εκπλήξεις» για τις οποίες έχει προϊδεάσει ο πατήρ Αντώνιος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, όλα είναι ψέματα. «Ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα» αφήνουν να διαρρεύσει.

Ουσιαστικά, ο πατήρ εμμένει στη θέση ότι οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και οικονομικές ατασθαλίες θα πέσουν στο κενό καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη ιστορία.

«Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ο,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι όλο το έργο μου στην Εκκλησία» αναφέρουν χαρακτηριστικά.Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο πατήρ Αντώνιος ισχυριζόταν ότι στην «Κιβωτό του Κόσμου» δεν έχει υπάρξει καμία ασέλγεια σε κανένα παιδί, ενώ τις επαφές με τους τρεις δικηγόρους για την υπόθεση έχει αναλάβει η πρεσβυτέρα καθώς και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής.

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», είπε στο Star ο πατέρας Αντώνιος. Από την πλευρά της η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, υποστήριξε πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά». Από την πλευρά τους οι συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου, ανέφεραν ότι «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».

 


σχετικα αρθρα