current views are: 13

27 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση11:11

Κιβωτός του Κόσμου: Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε τον π. Αντώνιο – Αστυνομικοί τα κάνουν όλα «φύλλο και φτερό»

Η Κιβωτός ελέγχεται από ομάδα εξειδικευμένων αστυνομικών οι οποίοι ψάχνουν τα πάντα γύρω από το κεντρικό λογιστήριο.

Δημοσίευση 11:11’
νέες καταγγελίες για την κιβωτό

Η Κιβωτός ελέγχεται από ομάδα εξειδικευμένων αστυνομικών οι οποίοι ψάχνουν τα πάντα γύρω από το κεντρικό λογιστήριο.

Η Κιβωτός ελέγχεται εξονυχιστικά από μία ομάδα από 8 εξειδικευμένους αστυνομικούς του οικονομικού εγκλήματος οι οποίοι έχουν αναλάβει να ψάξουν τα πάντα γύρω από το κεντρικό λογιστήριο της δομής.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η ομάδα των 8 «ράμπο» του οικονομικού εγκλήματος, κάνουν «φύλλο και φτερό» την οργάνωση, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει οικονομικές παρατυπίες.

Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν στη κατοχή τους χιλιάδες σελίδες αρχείων, κυρίως από το κεντρικό λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, αλλά ερευνούν όλες τις δομές της Κιβωτού στη χώρα .Ήδη μάλιστα, έχουν αποσταλεί αιτήματα προς τις τράπεζες και την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Το πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στην εισαγγελία μετά τις γιορτές, ενώ ξεχωριστή έρευνα διεξάγεται από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ξεκινά αξιολόγηση του προσωπικού

Οπως αναφέρει το κανάλι, το νέο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, θέλοντας να προστατέψει με κάθε τρόπο τα παιδιά στις δομές, ξεκινά άμεσα την αξιολόγηση του προσωπικού.

Θεοδωρικάκος: «Αν υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν αυστηρά»

Εν τω μεταξύ, όσο συνεχίζονται οι έρευνες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε στο κανάλι πως μετά το τέλος των ερευνών, αν προκύψουν παρατυπίες και «εγκληματικές δράσεις» τότε οι υπεύθυνοι «θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο».

«Η οικονομική αστυνομία θα συγκεντρώσει τα πάντα, θα οργανώσει το πόρισμά της, θα το καταθέσει τις δικαστικές αρχές και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εφόσον υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: «Τα παιδιά στη Κιβωτό θα είναι ασφαλή»

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, τόνισε πως η ασφάλεια των παιδιών παραμένει πρώτο μέλημα για όλους.

«Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή και είναι ασφαλή τα παιδιά» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε ότι το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια είτε με υιοθεσία είτε με αναδοχή και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση. «Και πρέπει να πω ότι αυτή ήταν πολιτική και της προηγούμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο ΔΣ της Κιβωτού.

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση

Την ίδια ώρα, ο 19χρονος πρώην τρόφιμος στην Κιβωτό του Κόσμου, που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση, φέρεται να δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την Realnews, ο 19χρονος δέχτηκε ένα μήνυμα, με το οποίο άγνωστος τον απειλεί, λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε για τον πατέρα Αντώνιο, θα βάλει «άτομα να σου κάνουν κακό. Θα σε σκοτώσω».

Ο 19χρονος φέρεται να έχει κακοποιηθεί από τον πατέρα Αντώνιο, κάτι που επιβεβαίωσε μία άλλη 18χρονη πρώην τρόφιμος, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε δει «υψηλόβαθμο στέλεχος» να «βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό του».

«Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις Ολαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μα@@@@ που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω.»

Πατέρας Αντώνιος: «Ολα είναι ψέμματα»

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας Αντώνιος προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, επανέλαβε για άλλη μία φορά πως όσα καταγγέλλουν εις βάρος του, είναι αναληθή.

Αδιανόητες μαρτυρίες παιδιών για κακοποιήσεις από παιδαγωγούς

Στις σπαρακτικές μαρτυρίες τους παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού με τρεμάμενη φωνή μιλούν για τις αποκαλούμενες «συνέπειες», όπως είχαν βαφτίσει τις τιμωρίες.

«Του έλεγα «γιατί του πας πρωινό παιδί μου; Θα τον πάρω τηλέφωνο, θα γίνει της…». Δεν με άφηνε. «Μαμά σε παρακαλώ μη». Το παιδί από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα δεν ξέρετε τι έχει τραβήξει. Ένα είναι το σίγουρο και θα αποδειχθεί ότι ο (…) τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα».

Είναι η μητέρα του 19χρονου, πρώην τρόφιμου ο οποίος υπήρξε στις δομές από όταν η Κιβωτός του Κόσμου πρωτοξεκινούσε τη λειτουργία της. Του νεαρού που με την κατάθεση του το πρωινό της 17ης Νοεμβρίου άνοιξε τον χορό των αποκαλύψεων για τα όσα συνέβαιναν σε δομές της οργάνωσης.

«Το σπίτι επάνω στην «Κιβωτό» είναι οροφοδιαμέρισμα. Εγώ ξύπναγα το παιδί μου επτά η ώρα να του πάει πρωινό του πάτερ. Αυτή δεν ήταν υποψιασμένη; Η γυναίκα του δεν ήταν; Τι ήταν, το δουλάκι του ο γιος μου;», είπε η μητέρα του 19χρονου.


σχετικα αρθρα