current views are: 11

29 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση06:59

Κιβωτός του Κόσμου: Η ώρα των εξηγήσεων για τον Πατέρα Αντώνιο – Τι θα υποστηρίξει για τις καταγγελίες

Η ώρα των εισαγγελέων έφθασε και ο πατέρας Αντώνιος έχει πολλά να εξηγήσει….

Δημοσίευση 06:59’
Αντώνιο

Η ώρα των εισαγγελέων έφθασε και ο πατέρας Αντώνιος έχει πολλά να εξηγήσει….

Ο νέος χρόνος φέρνει τον Πατέρα Αντώνιο ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις σε ότι αφορά σε δυο κατηγορίες: για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων.

Οι κινήσεις του πατέρα Αντώνιου από την πρώτη ημέρα των καταγγελιών ήταν συγκεκριμένες. Κλεισμένος στο διαμέρισμά του στην δομή στον Κολωνό μάθαινε τα όσα απίστευτα αποκαλύπτονταν «Είναι όλα ψέμματα»,  έλεγε στην ομάδα του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost στις συναντήσεις με τους δικηγόρους που γίνονταν στον Κολωνό παρούσα ήταν μόνο η πρεσβύτερα και οι νεαροί που ήταν δίπλα στον πατέρα Αντώνιο και ορισμένοι μέλη του παλιού διοικητικού συμβουλίου.

Η τακτική που επιλέχθηκε της σιωπής ήταν στη λογική ότι «πρώτα θα σταυρωθεί και μετά θα έρθει η Ανάσταση» όπως έλεγαν. Οι καταγγελίες όμως όχι μόνο δεν σταματούσαν αλλά και μέρα με την ημέρα αυξάνονταν.

Μετά τον 19χρονο που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ήρθε και η καταγγελία ενός 15χρονου για ασέλγεια ενώ υπήρχε και μάρτυρας που βεβαιώνει την ασέλγεια στον πρώτο καταγγέλλοντα.

Ο πατέρας Αντώνιος δεν αλλάζει θέση: «δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά «υποστηρίζει και ετοιμάζει με στοιχεία να απαντήσει στις δυο πολύ σοβαρές καταγγελίες των πρώην φιλοξενούμενων στις δομές της Κιβωτού.

Για τον δεύτερο καταγγέλλοντα το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου αφήνει να εννοηθεί ότι το χρονικό διάστημα που λέει για την ασέλγεια δεν ήταν καν στη δομή.

Μάλιστα ο πατέρας Αντώνιος φέρεται ότι θα υποστηρίξει ότι ποτέ δεν ήταν μόνος με τα παιδιά.

Τα δυο στρατόπεδα

Η υπόθεση της Κιβωτού και των καταγγελιών έχουν χωρίσει πρώην και νυν φιλοξενούμενους σε δυο στρατόπεδα:

Εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο 19χρονος λέει ψέμματα και εκείνους που τον στηρίζουν μαθαίνοντας μάλιστα ορισμένοι από αυτούς από το καλοκαίρι την ασέλγεια που υποστηρίζει ότι βίωσε.

Οι υποστηρικτές του πατέρα Αντώνιου αλλά και το περιβάλλον του ισχυρίζονται ότι πρόκειται για «προβληματικό παιδί» ενώ ορισμένοι φίλοι του κάνουν λόγο για έναν νεαρό συγκροτημένο.

Ο 19χρονος είχε πει στην κατάθεση του μεταξύ άλλων:

«Στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα».

 Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και οι… τιμωρίες

«Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε». είχε δηλώσει ο πατέρας Αντώνιος στην ΕΡΤ μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση .Όμως αυτό που δεν είχε αποκαλυφθεί ακόμα ήταν ότι ήδη μια μητέρα είχε υποβάλλει μήνυση στην Κιβωτό καθώς ανακάλυψε ότι το παιδί της το έκλειναν σε κλουβιά για ..περιστέρια και το άφηναν νηστικό για ημέρες.

Υπάλληλοι αλλά και πρώην φιλοξενούμενοι κατέθεσαν απίστευτες καταστάσεις με κακοποιήσεις ακόμα και με κλείδωμα σε δωμάτια για μέρες ολόκληρες ..με την «άτυπη « εντολή των διοικούντων.

Έξι υπάλληλοι θα εξηγήσουν τώρα στις δυο εισαγγελείς ανηλίκων τι ακριβώς γινόταν στις δομές σε βάρος των παιδιών.

Ο ρόλος της πρεσβυτέρας

Η πρεσβύτερα φαίνεται να έχει ενεργό ρόλο μόνο στα οικονομικά του Οργανισμού:Να διαχειρίζεται εκατομμύρια να υπογράφει ως πρόεδρος για κληρονομιές διαθήκες και δωρεές .Ο οικονομικός έλεγχος είναι σε πλήρη εξέλιξη και το πόρισμα θα δείξει τι συνέβαινε με την διαχείριση.

Μάλιστα οι Υποστηρικτές της Κιβωτού σε μια ανάρτησή τους στη σελίδα τους αναφέρουν για το τι έχει βρεθεί :

«Σχετικά με τον οικονομικό έλεγχο και για τα χρήματα που βρέθηκαν είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς είτε σε μετρητά είτε η μαύρη σακούλα με τα 15 κιλά χρυσαφικά που τελικά ήταν φο μπιζού για κοριτσάκια!

 Τι πραγματικά ισχύει:

Αφού είχαν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και δεν υπήρχε περίπτωση ανάληψης χρημάτων, ούτε να κάνανε κάποια μεταφορά σε τρίτους και αυτό φάνηκε στον έλεγχο που έγινε.

Η οικονομική αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το μοναδικό διαμέρισμα που διέμενε η οικογένεια εντός της δομής και βρήκαν προσωπικά χρήματα της οικογενείας τα οποία ήταν ….(τετραψήφιος αριθμός) και κάποια λίγα κοσμήματα της πρεσβυτέρας.

Σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς είτε κοινούς, ειτε μισθοδοσίας βρέθηκαν 130.000€ (ήταν όποιες οικονομίες είχαν πριν την Κιβωτό αλλά και οι μισθοί τους).

Οι κινήσεις ήταν όλες ηλεκτρονικές πληρωμές και όχι στην τράπεζα για να βγάλουν κάποιο ποσό, αυτό θεωρητικά κάνει έναν λογαριασμό “άθικτο” καθως δεν έβγαλαν τα τελευταία 8 χρόνια μετρητά διότι κατοικούσαν εντός της Κιβωτού για να έχουν τον έλεγχο 24 ώρες.

Δεν νομίζω ότι κανένας μας θα το έπραττε αυτό να μένει στην εργασία του και να αφιερώσει την ζωή του στο έργο!!!

(Να θυμηθούμε ότι στην προηγούμενη ανάρτηση αναφέραμε ότι πριν κάποια χρόνια είχαν πουλήσει το ακίνητο τους στην Λούτσα η οποία ήταν μια οικοδομή οπότε από αυτά τα χρήματα συντηρούν ακόμα την οικογένεια τους και ήταν ο λόγος που δεν “άγγιξαν” τον λογαριασμό μισθοδοσίας).

Στην ερώτηση άμα υπάρχουν αλλού χρήματα ή αντικείμενα αξίας η απάντηση ήταν ότι υπάρχουν σε έναν χώρο εκτός του διαμερίσματος όπου φυλάσσονται χρήματα και λίρες της οργάνωσης από την προηγούμενη ήμερα και τον υπέδειξαν οι ίδιοι διότι η δομή στην Αθήνα είναι 7.500 τ.μ. η μια και 5.500 τ.μ. η άλλη κι όπως καταλαβαίνετε άμα κάποιος θα ήθελε να αποκρύψει κάτι δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο!

Ήταν καταγεγραμμένα και φαινόντουσαν στο σύστημα του λογιστηρίου κανονικά, ήταν χρήματα και λίρες τα οποία ήταν μέσα στην περιβόητη θυρίδα όπου ανοίχτηκε μια μέρα πριν και έπειτα από προφορική εντολή της προσωρινής διοίκησης για να μην υπάρχει διαφορά στην καταμέτρηση, ουσιαστικά για να έχουν όλα τα χρήματα μπροστά τους οι νέοι λογιστές κι όλως τυχαίως την επόμενη ημέρα έγινε ο έλεγχος στο διαμέρισμα.

Στον χώρο που ήταν εκτός του διαμερίσματος παρέδωσε η πρεσβυτέρα ως πρόεδρος της οργάνωσης στην οικονομική αστυνομία συνολικά 327.000€ και 270 λίρες εννοείται από δωρεές καταχωρημένες στο σύστημα.

Δεν απέκρυψαν και δεν αρνήθηκαν ότι υπάρχουν όλα αυτά με την μόνη διαφορά ότι ήταν της Κιβωτού αποδεδειγμένα.

Δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο ΠΟΥΘΕΝΆ και η μαύρη σακούλα με τα 15 κιλά χρυσαφικά για την οποία κάνεις μέσα στην οργάνωση δεν γνωρίζει για την ύπαρξη της μαλλον θα ήταν φο μπιζού για κοριτσάκια!

Εδώ να ενημερώσουμε ότι η οργάνωση έχει πάνω από 150 εργαζόμενους και περίπου 200 παιδιά στις δομές, χώρια τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών όπου ξεπερνάνε τα 600 σε όλη την Ελλάδα.

Ισως δεν φανταζόμαστε το κόστος λειτουργίας μιας τέτοιας μεγάλης οργάνωσης ότι ξεπερνάει το ποσό των 4.000.000€ ετησίος!!!(τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς της Κιβωτού ήταν χρήματα για 2 χρόνια λειτουργίας των δομών).
Οπότε όλα αυτά τα χρήματα όπου βρέθηκαν ήταν της Κιβωτού και ήταν για τα παιδιά .»

Η ώρα των εισαγγελέων έφθασε πάντως και ο πατέρας Αντώνιος έχει πολλά να εξηγήσει….