24 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση22:42

Κιβωτός του Κόσμου: «Η πρεσβυτέρα άδειασε τη θυρίδα» – Ποιοι ήταν οι 2 δικαιούχοι

Η Κιβωτός του Κόσμου και το… διακριτικό ριφιφί.

Δημοσίευση 22:42’
Κιβωτός

Η Κιβωτός του Κόσμου και το… διακριτικό ριφιφί.

Η Κιβωτός του Κόσμου αδειάζει και… τραπεζικές θυρίδες. Η είδηση πως κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ έκανε «φύλλο και φτερό» θυρίδα τράπεζας ήρθε στο φως το πρωί της Πέμπτης, με τις νεότερες πληροφορίες να «καρφώνουν» την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Το περιεχόμενο της θυρίδας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο φαίνεται πως η πρεσβυτέρα δεν έκλεισε τη συγκεκριμένη θυρίδα, αλλά φρόντισε να ενημερώσει άλλη τράπεζα ότι θα ανοίξει νέα θυρίδα. Πάντως, στον λογαριασμό της Κιβωτού στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα φέρεται να διατηρούνταν ένα ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αναφορές αυτές προέρχονται από τραπεζικά στελέχη, αλλά και την ενημέρωση των υπευθύνων της επιτροπής για το ξέπλυμα χρήματος, η οποία έχει μαζί με την Οικονομική Αστυνομία το κύριο βάρος των ελέγχων στην Κιβωτό.

Κιβωτός του Κόσμου: Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του πατρός Αντώνιου οι λογαριασμοί

Στο πλαίσιο της έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ, διαπιστώθηκε ότι η Κιβωτός του Κόσμου ανήκε κατά το ήμισυ στην πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ενώ το υπόλοιπο 50% της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες φέρεται να ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν και χρήματα από τους λογαριασμούς, ενώ ο πατέρας Αντώνιος δεν φαίνεται να εμφανίζεται πουθενά ως εταίρος της ΑΜΚΕ.

Έφοδος της Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της Χίου

Κλιμάκιο αστυνομικών της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις από την Κιβωτό του Κόσμου, στο Αίπος της Χίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr, η έρευνα έγινε μετά από σχετική εντολή της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου.

Στην δομή του Αίπους έφτασαν δύο αυτοκίνητα με αστυνομικούς, οι οποίοι πήραν μαζί τους – κατά την αποχώρησή τους – φακέλους.


σχετικα αρθρα