current views are: 15

3 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση07:24

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πάτερ Αντώνιος επιστρέφει – «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» – Οργή της πρεσβυτέρας για τα 4 κακουργήματα

Η Κιβωτός του Κόσμου και το «comeback» του πάλαι ποτέ ηγέτη της.

Δημοσίευση 07:24’
Αντώνιο

Η Κιβωτός του Κόσμου και το «comeback» του πάλαι ποτέ ηγέτη της.

Η Κιβωτός του Κόσμου βουλιάζει στον απόηχο των εξελίξεων. Απογοητευμένοι και σοκαρισμένοι είναι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα καθώς ενημερώθηκαν το πρωί της Παρασκευής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου για τέσσερα κακουργήματα.

Την πρώτη τους αντίδραση κατέγραψε ο Σπύρος Λάμπρου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star. Σε σοκ είναι ο πάλαι ποτέ επικεφαλής της Κιβωτού, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Αν και ζήτησε να μπουν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παντού φέρεται να είπε πως «με κατηγορούν άδικα, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

«Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους ο πατέρας Αντώνιος.

Κιβωτός του Κόσμου: Η οργή της πρεσβυτέρας

«Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές.  Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νομού» φέρεται να είπε η πρεσβυτέρα, η οποία επανεμφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Όμως στην αντεπίθεση περνούν και άνθρωποι του πατέρα Αντωνίου.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι έδεναν και έλυναν στην δομή. Αν ήξεραν κάτι και δε μιλούσαν στον πατέρα Αντώνιο πρέπει να τιμωρηθούν. Για τα χρήματα όμως ακούγονται υπερβολές. Υπήρχαν τεράστια έξοδα και με κόπο καταφέρναμε να ανταπεξέλθουμε» ανάφεραν άτομα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου.

Κιβωτός του Κόσμου: H «δράση» της στις κηδείες

Σε κάθε μεγάλη και προβεβλημένη κηδεία της χώρας το κουτί της Κιβωτού ήταν εκεί. Από τον Άκη Τσοχατζόπουλο τον Αύγουστο του ’21, με πλήθος κόσμου να ρίχνει από το υστέρημα του χρήματα αντί στεφάνων, μέχρι και στην αξεπέραστη Ζωή Λάσκαρη, που εν ζωή διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πατέρα Αντώνιο όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

«Πράγματι είμαστε όλοι πολύ συγκινημένοι για τον θάνατο της κυρίας Λάσκαρη. Ήταν πράγματι μια κυρία η οποία μας συμπαραστέκονταν και στο παρελθόν η οικογένεια βρίσκονταν κοντά μας. Γνωρίζαμε και τον Βλάσση τον Μπονάτσο, όπου κι εκείνος ήταν φίλος μας» είχε δηλώσει ο πατήρ Αντώνιος.

Κουτί της Κιβωτού υπήρχε και στην κηδεία του θρύλου του Ολυμπιακού, Νίκου Αλέφαντου. Πάνω στο βελούδινο τραπεζομάντηλο εκτός από το πλαστικό αδιάφανο κουτί η Κιβωτός προνόησε να έχει ντοσιέ και ονομαστικές λίστες για τους δωρητές.

Η «Κιβωτός» ήταν εκεί και σε κηδείες αστέρων του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως της Νίτσας Μαρούδα και της σπουδαίας ηθοποιού Αφροδίτης Γρηγοριάδου ενώ έφτασε μέχρι την Αγγλικανική Εκκλησία, όταν φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

«Όλοι σε μετρητά δίνουν, δεν υπάρχει μηχανάκι (POS) να το πω έτσι για να εξυπηρετήσει κατάθεση. Δεν μπορείς να κάτσεις εκείνη την ώρα να κόψεις απόδειξη εκείνη την ώρα της κηδείας. Έχουν εκεί ένα φακελάκι στο οποίο γράφεις όνομα τάδε, διεύθυνση τάδε, τηλέφωνο τάδε και σου στέλνουν την απόδειξη μετά» αναφέρει υπάλληλος γραφείου τελετών.

 


σχετικα αρθρα