current views are: 13

5 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση23:30

«Κιβωτός του Κόσμου»: Πήραν τα πράγματά τους από τον Κολωνό ο πατήρ Αντώνιος & η πρεσβυτέρα

Η Κιβωτός αδειάζει από τα προηγούμενα στελέχη της.

Δημοσίευση 23:30’
kivotos kosmou

Η Κιβωτός αδειάζει από τα προηγούμενα στελέχη της.

Η ΚιβωτόςΗ πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή βγαίνει από το κτίριο της δομής αμίλητη και λιγότερο εκνευρισμένη από την προηγούμενη εμφάνισή της στις τηλεοπτικές κάμερες.

Η ίδια έλαβε το πράσινο φως για να μπει στη δομή και στο διαμέρισμα που έμενε με τον πατέρα Αντώνιο μέσα στη δομή του Κολωνού. Ο ίδιος δεν μπορούσε να παραβρεθεί γιατί του έχει απαγορευτεί η είσοδο στις δομές και η επαφή με τα παιδιά της «Κιβωτού».

Η πρεσβυτέρα παρέμεινε στον χώρο για δυο ώρες, παρουσία μέλους του νέου διοικητικού συμβουλίου, για να συγκεντρώσει προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας.

Την ίδια στιγμή, άνθρωποι από το περιβάλλον της μετέφεραν από τον 4ο όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα του ζευγαριού, μπάλες, παιχνίδια, κούτες, βαλίτσες και τσάντες με προσωπικά αντικείμενα.

«Να τηρηθεί η νομιμότητα»

Νωρίτερα, είχαν περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου οι δικηγόροι του πατρός Αντωνίου για να ζητήσουν, όπως δήλωσαν, από τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο να τηρηθεί η νομιμότητα στην υπόθεση.

«Το μόνο που απαιτεί η πλευρά του πατρός Αντώνιου είναι η εφαρμογή της νομιμότητας. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Βασικό αίτημα, που όπως φάνηκε είχε θετικό αποτέλεσμα, μετά την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου με εισαγγελική εντολή, να δοθεί η δυνατότητα στην οικογένεια να παραλάβει προσωπικά αντικείμενα.

Για τον ίδιο λόγο οι δικηγόροι επισκέφθηκαν και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Ανοίγει την Τετάρτη η θυρίδα στη Χίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη θα ανοίξει θυρίδα που διατηρείται στην Εθνική τράπεζα της Χίου από τη μητέρα του πατρός Αντωνίου, μια ενέργεια που αναμένεται να προχωρήσει την έρευνα καθώς πιθανολογείται ότι περιέχει σημαντικά ποσά.

Πηγές της οικονομικής αστυνομίας, λένε στο MEGA ότι ενδέχεται η συγκεκριμένη θυρίδα να περιέχει πλούσιο περιεχόμενο, αφού έχει καιρό να την επισκεφτεί κάποιος και έχει μείνει ανέγγιχτη από τις αποκαλύψεις για την Οργάνωση και μετά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην Εθνική τράπεζα της Χίου, ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να έκανε μεγάλες αναλήψεις ποσών, από λογαριασμό της «Κιβωτού» που περιείχε εκατομμύρια.

Τα ποσά αυτά στη συνέχεια «εξαφανίζονταν», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να βρίσκονται στη θυρίδα στο νησί.

Μειώθηκαν οι δωρεές

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» μετά τις εξελίξεις στο θέμα της «Κιβωτού του Κόσμου», μειωθήκαν κατακόρυφα οι προσφορές στις δομές της Οργάνωσης και οι δωρεές σε όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η μητέρα 15χρονου φιλοξενουμένου σε δομή της «Κιβωτού» που είχε καταγγείλει στις Αρχές σωματική κακοποίηση του παιδιού της από την περασμένη άνοιξη, μίλησε στο MEGA για όσα βίωσε ο γιος της.

«Εγώ καταλαβαίνω όταν δεν πάει καλά, αλλά με παρουσία κάποιου ατόμου δεν μπορούμε να μιλήσουμε και άνετα. Όταν λέει το παιδί ‘πάρε με μαμά, πάρε με από εδώ και πήγαινε με σπίτι, θέλω να φύγω’».

Κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας θα μεταβεί μέσα στην εβδομάδα στη Χίο για να ανοίξει τη θυρίδα που διατηρεί το ζευγάρι σε τραπεζικό κατάστημα στο νησί.


σχετικα αρθρα