current views are: 46

26 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση07:19

Κιβωτός του Κόσμου: Τα ακίνητα-φιλέτα και η… Αγία περιουσία – 4 εκατομμύρια ευρώ είναι λίγα – Στην αντεπίθεση ο πάτερ Αντώνιος

Η Κιβωτός ήταν ένα μεγάλο καράβι με περιουσία εκατομμυρίων.

Δημοσίευση 07:19’
Κιβωτός

Η Κιβωτός ήταν ένα μεγάλο καράβι με περιουσία εκατομμυρίων.

Δεν θα εκπλαγούμε αν η Κιβωτός του Κόσμου νοίκιαζε… Airbnb πολυτελείας. Όπως αναφέρει η Μίνα Χαρμπαλή, ΓΓ του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, τα ακίνητα βρίσκονται σε πολύ καλές περιοχές της Αττικής και αξίζουν χιλιάδες ευρώ.

«Το ακίνητο στην Άνοιξη αξίζει τουλάχιστον 600.000 €. Τα διαμερίσματα στην Αγία Παρασκευή είναι σε καλή περιοχή».

Όπως λέει η κ. Χαρμπαλή, σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει «γραφείο εκτίμησης ακινήτων με ορκωτούς, με ελέγχους, καθώς είναι πάρα πολλά τα ακίνητα».

Κιβωτός του Κόσμου: Οι τοποθεσίες των ακινήτων

Με δωρεές εκατομμυρίων και πλεονάσματα χιλιάδων ευρώ, κρυφούς λογαριασμούς αλλά και θυρίδες με άγνωστα περιεχόμενα, τώρα εξετάζεται η ακίνητη περιουσία τόσο της Οργάνωσης όσο και του πρώην ΔΣ.
Τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία έχουν δωριστεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε:

– Άνοιξη Διονύσου

– Αγία Παρασκευή

– Παγκράτι

– Γλυφάδα

– Πετρούπολη

– Ζεφύρι

– Ηλιούπολη

– Νίκαια

– Πεύκη

– Νέα Ιωνία

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 €. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 €.

Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 €, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 €.

Στη Χίο, η «Κιβωτός» διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 €. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, έχουν μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 €.

Κιβωτός του Κόσμου: Με σκισμένα τιμολόγια οι κάδοι έξω από τη δομή της Καλαμάτας

Η Κιβωτός του Κόσμου βρέθηκε υπό έλεγχο: Λογιστικά βιβλία και ένα περίστροφο κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας δομή του νομού, κατόπιν παραγγελίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μία διοικητική υπάλληλος υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας ένα περίστροφο, το οποίο ήταν κλειδωμένο στο γραφείο της.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η διοικητική υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι το περίστροφο είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο κτίριο που στεγάζεται η δομή.

Η διοικητική υπάλληλος συνελήφθη, αλλά, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, οι κάδοι έξω από τη δομή ήταν γεμάτοι με αποδείξεις και τιμολόγια, που αφορούν αγορές και παροχή υπηρεσιών που έγιναν τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται πως τα έγγραφα πετάχτηκαν χθες το βράδυ με την ξεκάθαρη αιτία της ενέργειας αυτής να παραμένει ακόμη άγνωστη

Κιβωτός του Κόσμου: Η δομή και η άδεια λειτουργίας

Από το καλοκαίρι του 2020 που ξεκίνησε η λειτουργία της δομής στην Καλαμάτα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας. Ο φάκελος, που είχε κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας στις αρχές του 2021, ποτέ δεν συμπληρώθηκε όπως έπρεπε.

Όταν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η δομή ενημέρωσε τον περασμένο Απρίλιο πως έχει συγκεντρώσει όλα όσα απαιτούνται, με νέο νόμο η αρμοδιότητα αδειοδότησης και η πλήρης εποπτεία του φορέα είχε περάσει στις Περιφέρειες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κατατεθεί νέος φάκελος αδειοδότησης, πλέον στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου φέτος, το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με έγγραφό του, ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει έλεγχος στη δομή.

Στις 21 Οκτωβρίου ο έλεγχος αυτός πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και, μάλιστα, έγιναν δύο επισκέψεις στο χώρο της «Κιβωτού».

Πάτερ Αντώνιος: «Θα πέσετε από τα σύννεφα»

Στην αντεπίθεση πέρασε το βράδυ της Παρασκευής η Κιβωτός του Κόσμου και ο πάτερ Αντώνιος, μαζί με την πρεσβυτέρα και τους συνεργάτες τους. Όπως αποκάλυψε το Star, τρεις είναι οι νομικοί που αναλαμβάνουν την εκπροσώπησή τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πέρασαν 50 δικηγόροι από τη δομή για να αναλάβουν τελικά τρεις από αυτούς. Ελάχιστοι μίλησαν με τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος υποστήριζει:

Καμία ασέλεγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε απο τα σύννεφα με ό,τι βγει στο «φως». Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. 

Ωστόσο, οι νομικοί τους ζητούν στοιχεία για να μπορέσουν να αποκρούσουν τις κατηγορίες.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος θα αποκαθηλωθεί και θα αναστηθεί»

Τα πρωτοπαλίκαρα του πατέρα Αντωνίου ρίχνουν ευθύνες σε κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή και θεωρούν ότι ο ιερέας ανεβαίνει Γολγοθά.  Ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί, δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τις επαφές με τους δικηγόρους έκανε η πρεσβυτέρα και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής, η οποία ισχυρίζεται:

Δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά

Κιβωτός του Κόσμου: Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν πάτερ Αντώνιος – πρεσβυτέρα

Η αντεπίθεση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας σε όσους τους κατηγορούν θα αρχίσει με τα βαφτιστήρια που θα τονίζουν τα καλά που έχει κάνει η δομή.

Ο πατέρας Αντώνιος ό,τι είναι να πει θα το πει στο δικαστήριο, αν κληθεί. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σπύρου Λάμπρου, τη νομική ομάδα δε φοβίζουν κατηγορίες για ασέλγεια και για κακοποιήσεις και θεωρούν ότι δε θα σταθούν στο δικαστήριο. Η αγωνία τους είναι μεγάλη για τον οικονομικό έλεγχο και τι θα δείξει αυτός. Αν εντοπίσουν περισσότερα από 120.000 ευρώ σε υπεξαίρεση ή φοροδιαφυγή, είναι κακούργημα.


σχετικα αρθρα