current views are: 21

27 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση20:53

Κιβωτός του Κόσμου: Τα «σκοτεινά» περιστατικά της δομής στον Βόλο και ο οικονομικός έλεγχος

Δημοσίευση 20:53’
Κιβωτός - Βόλος

Η Κιβωτός του Κόσμου στο Βόλο έχει μπει από την αρχή των καταγγελιών στο μικροσκόπιο των Αρχών, μετά από καταγγελία 20χρονου για κακοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου, μετά την εντολή που έλαβε από την οικονομική αστυνομία, ανάμεσα στα ακίνητα του οργανισμού, εντόπισαν και τρία διαμερίσματα σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.  Στο παρελθόν κλιμάκια της Περιφέρειας είχαν ελέγξει τις τρεις δομές που λειτουργούν στην Αττική.

Την ίδια στιγμή κύκλοι του πατέρα Αντωνίου, εξακολουθούν να διαψεύδουν όλες τις καταγγελίες τις καταγγελίες. «Όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια θα αποδειχθεί. Ο πατήρ Αντώνιος είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης», ανέφερε άτομο από το περιβάλλον του κατηγορουμένου στην ΕΡΤ.

Οικονομικός έλεγχος

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας έχουν κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην Κεντρική δομή της Αθήνας στον Κολωνό, στην Δομή της Καλαμάτας, στα παραρτήματα Πωγωνιανής και Κόνιτσας στην Ήπειρο, αλλά και στις δομές στην Χίο και στον Βόλο, συγκεντρώνοντας παραστατικά και ηλεκτρονικά αρχεία από τα λογιστήρια, τα οποία ερευνώνται σε συνεργασία με την εφορία και την ΑΑΔΕ.

Σύντομα θα έχουν στα χέρια τους και τις πληροφορίες που έχουν ζητήσει από τραπεζικά ιδρύματα για λογαριασμούς που διαθέτουν νυν και πρώην μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου, μετά την εντολή που έλαβε από την οικονομική αστυνομία, ανάμεσα στα ακίνητα του οργανισμού, εντόπισαν και τρία διαμερίσματα σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.

Η Κιβωτός με τα περίεργα περιστατικά

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα περίεργα περιστατικά που έχουν συμβεί στη δομή της Κιβωτού στο Βόλο.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, στις 17 Ιανουαρίου 2ο22 έγινε διάρρηξη σε κτίριο της δομής στον Βόλο. Στο σημείο πήγε η Ασφάλεια Βόλου και διαπίστωσε πως οι δράστες είχαν μπει από το παράθυρο του κτιρίου και είχαν παραβιάσει το χρηματοκιβώτιο.

Συνολικά, οι δράστες είχαν αποσπάσει 30.000 ευρώ σε μετρητά, 15.000 ευρώ σε δωροεπιταγές, χρυσούς σταυρούς κι άλλα αντικείμενα.

Αμέσως οι αρχές κατάλαβαν πως οι δράστες ήταν άτομα που γνώριζαν τον χώρο και κατεληξαν σε τρία άτομα, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, οι οποίοι ήταν τρόφιμοι της δομής στον Βόλο.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, ενώ ο 18χρονος μόλις ενηλικιώθηκε αποχώρησε από τη δομή.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2022, ήρθε στη δημοσιότητα η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό ενός τροφίμου της δομής. Ο τρόφιμος αυτός είναι ένα από τα δύο άτομα που συμμετείχε στη διάρρηξη και είχε παραμείνει στη δομή.

Για τον υπεύθυνο που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του τροφίμου υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες με την ίδια κατηγορία, ενώ στο παρελθόν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου.

Απειλητικά μηνύματα κατά μαρτύρων

Στο μεταξύ όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Real News, απειλές για την ζωή του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε την σεξουαλική του κακοποίηση και πυροδότησε το ντόμινο των εξελίξεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο νεαρός δέχτηκε απειλητικό μήνυμα, στο messenger, που του ζητά να… «μαζέψει» την καταγγελία…

«Γεια, Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις ολαααααα πίσω ή αλλιώς θα βάλω άτομα να σ κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις …. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι ….σου. να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω» αναγράφεται σύμφωνα με το δημοσίευμα στο απειλητικό μήνυμα.

Μάρτυρες κλειδιά για την υπόθεση θεωρούνται δύο φιλοξενούμενα παιδιά στην Κιβωτό, τα οποία κατονομάστηκαν από άτομα που έχουν δώσει κατάθεση στην εισαγγελία, ως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.


σχετικα αρθρα