Κωνσταντινούπολη: Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ Ιμάμογλου για τον έναν χρόνο φυλάκισής του
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν.
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη φυλάκιση του πρώην δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Η επέτειος της 19ης Μαρτίου βρίσκει την Τουρκία σε ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης και τον λαό να διαμαρτύρεται με μαζικές συγκεντρώσεις.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης για τον Ιμάμογλου. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αφότου ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους. Είχε προηγηθεί η ανάκληση του πανεπιστημιακού του διπλώματος.
Thousands of people gathered outside Istanbul City Hall to mark one year since the arrest of Ekrem Imamoglu, the city’s mayor.
He has been jailed on charges of corruption, which his supporters see as a politically motivated act against the Turkish president’s main rival. pic.twitter.com/8rqjAaZrPS
— DW News (@dwnews) March 19, 2026
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ο 54χρονος πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αντιμετωπίζει μεγάλο κατηγορητήριο και συνεχιζόμενες δίκες. Άλλες περιλαμβάνουν κατηγορίες για τρομοκρατία, κατασκοπεία, πλαστογράφηση πανεπιστημιακών πτυχίων και προσβολή αξιωματούχων.
ολες οι ειδησεις
- Ορθόδοξος παπάς στη Βρετανία αγίασε τον φράχτη – Τσακωνόταν 4 χρόνια με την γειτόνισσα για έναν θάμνο (Βίντεο)
- Ρόμι Στριντ: Ξέσπασε σε δάκρυα μετά την απόρριψη από τη Victoria’s Secret – «Δεν αισθάνομαι ότι με στηρίζει το πρακτορείο μου»
- Πολιτικός σεισμός από την αποπομπή Γκίλφοϊλ: Ο Τραμπ την «άδειασε», η Αθήνα χάνει την πρέσβη και το σκάνδαλο περνά στην επόμενη φάση
- Opinion Poll: Το ενεργειακό κόστος και η ακρίβεια δείχνουν τις πρώτες συνέπειές τους στη δημοσκοπική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας – Ενισχύεται το αίτημα πολιτικής αλλαγής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr