current views are: 15

6 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση18:15

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνησης στην βαριά σκιά της σφαίρας στον 16χρονο Ρομά – Το όπλο της οικονομίας – Η επίθεση φιλίας Τσίπρα στους νεοδημοκράτες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε από την Τρίπολη ανακοινώνοντας επίδομα 600 € μαζί με το μισθό, παραμονές Χριστουγέννων, σε 53.000 αστυνομικούς και 8.000 λιμενικούς.

Δημοσίευση 18:15’
Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε από την Τρίπολη ανακοινώνοντας επίδομα 600 € μαζί με το μισθό, παραμονές Χριστουγέννων, σε 53.000 αστυνομικούς και 8.000 λιμενικούς.

Στον προεκλογικό αγώνα που κλιμακώνεται προστέθηκε ένα κεφάλαιο ακόμη. Η αστυνομική σφαίρα στον δεκαεξάχρονο Ρομά μετά από καταδίωξη. «Εάν κλέβεις τα σπίτια των ανθρώπων, μέσω των τραπεζών και των funds, μπορεί να γίνεις και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καστοριά όπου περιοδεύει. «Εάν όμως κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη, μπορείς να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι» τόνισε.

Η προκλητική σύνδεση του βουλευτή της ΝΔ Πάτση που είχε εισπρακτική εταιρεία με την αστυνομική αυθαιρεσία, ρίχνει λάδι στη φωτιά που άναψε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός από σφαίρα αστυνομικού (μπήκε σε διαθεσιμότητα) 16χρονου Ρομά που έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ξεσηκώθηκαν οι Ρομά και σημειώθηκαν επεισόδια σε διάφορες πόλεις της χώρας. Απειλούν με αντίποινα. Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός. Το κλίμα είναι εκρηκτικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε αυτή τη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως «ορισμό του λαϊκισμού και της αθλιότητας σε λίγες λέξεις». «Πριν καν γίνει η διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα και να κερδοσκοπήσει πολιτικά» σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου. «Αυτός είναι ο άνθρωπος που διεκδικεί το 2022 την εμπιστοσύνη των Ελλήνων» τόνισε. «Η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα είναι πηγή σοβαρών κινδύνων για τον τόπο. Αυτός ήταν, αυτός είναι και δεν θα αλλάξει.»

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ θεωρεί ότι η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξει πολιτικά οφέλη από τα λάθη της κυβέρνησης και η εικόνα των χαμηλών δημοσκοπικών πτήσεων που παρουσιάζει ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, τον ωθεί σε ακρότητες. Αναμένει και άλλες τέτοιες δηλώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούν σε αυτόν τον τομέα. Οι γαλάζιες κομματικές πηγές όμως θεωρούν ότι αυτή η πολιτική τακτική, τελικά ευνοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι καταδεικνύει το χάος που χωρίζει τους δύο άνδρες και το πόσο μπορεί ο καθένας να έχει διείσδυση στο πολιτικό κέντρο. Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» είναι κρίσιμο και σ´ αυτό θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες την ώρα της κάλπης σε κάθε περίπτωση.

Τα ακροατήρια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε από την Τρίπολη ανακοινώνοντας επίδομα 600 € μαζί με το μισθό, παραμονές Χριστουγέννων, σε 53.000 αστυνομικούς και 8.000 λιμενικούς «με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση και την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών» όπως είπε.

Το κόστος είναι 37 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWPOST τα 20 εκατομμύρια προέρχονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα 17 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό. Επίσης ανακοίνωσε ότι με βάση τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις που είναι πρόβλημα κυρίως για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις.

Η αστυνομία και το λιμενικό εντάσσονται στις ανάγκες της στρατηγικής για τάξη κι ασφάλεια της Ν.Δ. Τα εκλογικά ακροατήρια έχουν την δική τους σημασία όταν η μάχη δίνεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με έναν εκλογικό νόμο που ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας σε ποσοστό άνω του 38%.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποντάρει στην μεγάλη εικόνα της οικονομίας όπου θεωρεί ότι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και αγγίζει όχι μόνο ειδικές μονάδες που πριμοδοτούνται από την επιδοματική πολιτική αλλά την ευρύτερη κοινωνία που επηρεάζεται από την δυναμική της οικονομίας και της ανάπτυξης.

«Υπάρχει χάσμα που μας χωρίζει και στην οικονομία» δήλωσε ο πρωθυπουργός για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποια σχέση έχει αυτός που έκλεισε τις τράπεζες με εκείνον που έφερε νέες δουλειές» τόνισε. «Ένα κόμμα που επιμένει στο σύνθημα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και μια παράταξη που ζητά ανάπτυξη για όλους. Ή δεύτερη φορά στη συμφορά ή δεύτερη εντολή στην προκοπή.»

Πυρά Τσίπρα

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην ακρίβεια που θεωρεί ότι είναι η αχίλλειος φτέρνα της κυβέρνησης διότι πλήττει τους πολίτες ανεξαρτήτως του κόμματος που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Από την Καστοριά ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίθεση φιλίας και στους νεοδημοκράτες.

«Αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα είναι μια οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση και με τις αξίες αυτού του συντηρητικού κόσμου που παραδοσιακά βρίσκεται στη ΝΔ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν κυβερνούν για αυτούς, κυβερνούν για την πάρτη τους» τόνισε. «Και ακόμη και αυτός ο κόσμος μένει στην απ’ έξω.
Θα απευθυνθούμε λοιπόν και στους ανθρώπους που παραδοσιακά ψηφίζουν την ΝΔ και είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, με αξίες. Και θα τους πούμε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες και ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω την αδικία, τη ρεμούλα, την κλεψιά. Δεν σας αντιπροσωπεύουν.»

 


σχετικα αρθρα