current views are: 1

28 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση07:32

Κουλουράκια με γιαούρτι

Για να …κόψετε την πείνα.

Δημοσίευση 07:32’
αρθρο-newpost

Για να …κόψετε την πείνα.

Υλικά συνταγής

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1-2 κουταλάκια ζάχαρη
1-2 κουταλάκια αλάτι
1/2 φλιτζάνι τουτσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. 

Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι μαζί με το βούτυρο και το λάδι. Μεταφέρετε το μείγμα του γιαουρτιού στη λεκάνη με το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε μέχρι το μείγμα να απορροφήσει όλο το αλεύρι και να αποκτήσετε μια συμπαγή ζύμη που δεν κολλάει. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε 1 1/2 με 2 ώρες σε δροσερό μέρος (ή ψυγείο).

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε κορδόνια ζύμης και δίνετε σχήματα που σας αρέσουν (σαλίγκαροι, πλεξούδες κ.λπ.). Αραδιάζετε τα κουλουράκια στο ταψί και ψήνετε 22′-26′, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν αποθηκεύσετε σε μεταλλικό κουτί.

Δείτε ακόμη: Αλμυρά κεκάκια με γραβιέρα και ρεγκάτο


σχετικα αρθρα