current views are: 586

29 Μαΐου 2023
Δημοσίευση16:11

Κρανιδιώτης-Τζήμερος «παίζουν τα ρέστα τους» στα social media – Τι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν και για ποιους λόγους

Οι πρώην «συνεργάτες» στον πολιτικό αγώνα της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης και Θάνος Τζήμερος «παίζουν τα πολιτικά ρέστα τους» στα social media.

Δημοσίευση 16:11’

Οι πρώην «συνεργάτες» στον πολιτικό αγώνα της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης και Θάνος Τζήμερος «παίζουν τα πολιτικά ρέστα τους» στα social media.

Οι πρώην «συνεργάτες» στον πολιτικό αγώνα της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης και Θάνος Τζήμερος, επιδεικνύουν ο καθένας τον προσωπικό πολιτικό του πολιτισμό και με αφορμή την ανάρτηση του πρώτου στα social media σχετικά με το ποιο κόμμα θα ψηφίσει, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο δεύτερος έσπευσε να καταθέσει τη δική του θέση.

Συγκεκριμένα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρει ότι η ψήφος σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μονόδρομος, ενώ ο Θάνος Τζήμερος σπεύδει να τοποθετηθεί δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με εγκληματική ανευθυνότητα.

Πιο αναλυτικά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης που ξανασυστήνεται ως πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, σε ανάρτησή του αναφέρει:

«Στις ερχόμενες εκλογές θα στηρίξω την ΝΔ με στόχο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα μπορεί χωρίς εξαρτήσεις να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις φορολογικές, διοικητικές, για την ευημερία της χώρας. Θα ψηφίσω ΝΔ και καλώ όλους τους φίλους και υποστηρικτές μου να το κάνουν, αφού σκεφτούν και αποφασίσουν ως ελεύθεροι πολίτες, διότι επιπλέον πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο επανεξοπλισμός της χώρας, η υλοποίηση της Ειδικής Αμυντικής Συμφωνίας με την Γαλλία και η νέα Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με «επαναδιαπραγμάτευση» ή και ακύρωση. Οι παρούσες ιστορικές συνθήκες, με την αντιδυτική πορεία της,Τουρκίας, αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, να εξυπηρετήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα ταυτίζονται τα με αυτά των συμμάχων μας, ώστε να ωφεληθεί ο Ελληνισμός από την Χειμάρρα και το Αιγαίο ως την Κύπρο. Πολιτικές προτάσεις, υποτίθεται «πατριωτικές», που ευαγγελιζονται έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αντιαμερικανισμό, τον οποίο πλήρωσε πανάκριβα ο Ελληνισμός, πρόσδεση στο άρμα της Ρωσίας, και αναχρονιστικά ευχολόγια για την οικονομία, την κοινωνία και το κράτος, είναι ανορθολογικές και καταστροφικές. Η Ιστορία διδάσκει πως όποτε συγκρουστήκαμε με τους συμμάχους μας και βρεθήκαμε απομονωμένοι βλάφτηκαν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα μας. Οι πολιτικές που θα κάνουν την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες να ευημερούν, απαιτούν σταθερότητα και σοβαρότητα. Θα ψηφίσω ΝΔ και καλώ και σας, αφού σκεφτείτε ως ελεύθεροι άνθρωποι, να το κάνετε, διότι μια αυτοδύναμη ΝΔ με τέτοια συντριπτική νίκη, δεν θα έχει κανένα άλλοθι να μην κάνει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, να συντρίψει την εγκληματικότητα των λάθρο και να ξεδοντιάσει την μηδενιστική αριστερά, ώστε να ανακτήσει η δημοκρατική πολιτεία την εξουσία της στα πανεπιστήμια, και στους δημόσιους χώρους εν γένει, εξοβελίζοντας τον αριστερόστροφο φασισμό από αυτά και αποκαθιστώντας την τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ευπρέπεια. Είναι καιρός να τελειώνουμε με όλα όσα μας εμποδίζουν να γίνουμε ισχυρο και σύγχρονο κράτος.
Ο λαός με την ψήφο του στις 21/5 έδειξε σε όλους μας τι θέλει και οφείλουμε να τον ακούσουμε. Οι εκλογές είναι συγκριτική διαδικασία και όχι ιδεολογική φαντασίωση. Επιλέγεις ανάμεσα στις προτάσεις και τα πρόσωπα που υπάρχουν. Έχοντας απέναντι τις διάφορες εκφάνσεις της μηδενιστικής κρατικιστικής αριστεράς, που ταυτίζεται με μικροκομματική ευκολία με κάθε περιθωριακό εγκληματικό στοιχείο και με εχθρούς της χώρας, όπως και σχηματισμούς, που προτείνουν τρία σωστά και εκατό ανορθολογικές, αναχρονιστικες και καταστροφικες θέσεις, η ορθή επιλογή είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ».

Μετά την ανάρτηση Κρανιδιώτη,  ο Θάνος Τζήμερος, ξεσπάθωσε, αναφέροντας: «Ψήφο στη ΝΔ; Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο! Τη στρατηγική της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ την εξέφραζε ο πρόεδρός της, δηλαδή ο γράφων. Τονίζαμε ότι ήμασταν αυτό που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι η ΝΔ. Αλλά δεν ήταν. […] Ο Φαήλος και αρκετοί άλλοι «άστεγοι» εκλογικά, θεωρούν πως αυτή την 4ετία, οι ευνουχισμένοι ασπόνδυλοι γαλαζαίοι, θα κάνουν ό,τι δεν έκαναν την προηγούμενη. Εγώ δεν ασπάζομαι αυτή την άποψη. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν το διαγούμισμα των φόρων των πολιτών, ως κομματικό λάφυρο, και την άλωση του κράτους από τον κομματικό στρατό. ΔΕΝ πρόκειται να τους βοηθήσω σ΄ αυτό. Δεν θα ψηφίσω ΝΔ ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.

Θα προτιμήσω ένα μικρό κόμμα, που θα αναδεικνύει τη σημασία της παραγωγής για την έξοδο από την κρίση. Παραγωγής, όχι με κυβερνητική πατρωνία, όπως την φαντάζεται ο Άδωνις, αλλά με φιλελευθεροποίηση της Οικονομίας. Ανάμεσα στα μικρά κόμματα, εκεί θα ψάξω για το μη χείρον».


σχετικα αρθρα