current views are: 162

24 Μαΐου 2023
Δημοσίευση20:22

Κυριάκος Βελόπουλος: «Οι δημοσκόποι πρέπει να κρυφτούν» – «Τόση λάσπη δεν την περίμενα»

Συνέντευξη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου στο MEGA

Δημοσίευση 20:22’

Συνέντευξη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου στο MEGA

Κερδισμένοι  από τις εκλογές της 21ης Μαΐου φαίνεται πως βγήκαν η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος, αντίθετα με όσα έδειχναν οι δημοσκοπήσεις, αφού κατάφεραν να αυξήσουν τα ποσοστά τους και να φτάσουν στο 4,45%.

«Θα έπρεπε να κρυφτούν»

«Όλες οι δημοσκοπήσεις κατέρρευσαν. Πέντε δημοσκοπήσεις το τελευταίο 15νθημερο πριν τις εκλογές μας έδιναν 2,6%, 2.5%, 2.3%, στην Κύπρο έπεσαν εκτός, στην Τουρκία εκτός, στη Γερμανία εκτός. Οι δημοσκοπήσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα γιατί οι πολίτες ή δεν απαντούν ή κάνουν πλάκα.

»Με 20 μονάδες διαφορά, έπρεπε να κρυφτούν σε ένα γραφείο όλοι τους και να σκέφτονται», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Τόση λάσπη δεν την περίμενα»

Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τόνισε:

«Τρεις μήνες πέρασα πολύ δύσκολα. Τόση λάσπη και πόλεμο δεν τον περίμενα, και σε προσωπικό επίπεδο και σε οικογενειακό. Τόση βρομιά δεν περίμενα ποτέ από την πολιτική. Θέλω το πολιτικό προσωπικό της χώρας να μην κάνουν τέτοια πράγματα γιατί είναι και απαράδεκτα πολιτικά.

»Εγώ δουλεύω, δε θα αφήσω ποτέ τη δουλειά μου γιατί από τη δική μου δουλειά τρέφονται εκατοντάδες οικογένειες. Και η κυρία Μπακογιάννη και ο κύριος Ανδρουλάκης κατά το παρελθόν έχουν κάνει unfair με τη δουλειά μου. Ας μιλάμε πολιτικά. Δεν μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης ή η κ. Μπακογιάννη να αναφέρονται μόνο στην εργασία μου.

»Ας αναφερθούν και στην πολιτική μας. Γιατί αν αναφερθώ εγώ στη δουλειά του οποιουδήποτε, θα δυσκολευτούν πολύ να αποδείξουν πού βρήκαν τα λεφτά χωρίς δουλειά. Εγώ μπορώ να το αποδείξω όμως από τη δουλειά μου. Πρέπει να αποδείξουν αυτοί που έχουν τα λεφτά ενώ δεν έχουν δουλέψει, πού βρήκαν τα λεφτά. Αν έλεγχε αυτούς, όπως έλεγξε εμένα το ΣΟΔΕ, η ΑΑΔΕ και όλοι οι δημόσιοι φορείς, και καλά έκαναν τη δουλειά τους, θα βρίσκαμε πολλά.

»Δυστυχώς στη ώρα μας υπάρχει το ακαταδίωκτο, γι’ αυτό και λέω να μου δώσει ο ελληνικός λαός τη δυνατότητα να βάλω κάποιους φυλακή για να σωθεί ο τόπος. Αν δεν μπουν κάποιοι φυλακή, η Ελλάδα δε θα δρομολογήσει λύσεις».

«Με καπέλωσε ο Ανδρουλάκης»

Ωστόσο, ο κ. Βελόπουλος επισήμανε πως έχει «μάθει στα δύσκολα» παρά τον «λυσσαλέο πόλεμο και τις αποστασίες, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες».

«Υπουργός της ΝΔ μου είπε ότι δεν ήξερε αν θα άντεχε αν ήταν στη θέση».

Μάλιστα, ως παράδειγμα του «πολέμου» που δέχεται, έφερε ένα περιστατικό από τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό.

«Σήμερα παρατήρησα το ίδιο πράγμα και δεν το λέω με πικρία αλλά με αγανάκτηση. Δε γίνεται αρχηγός πολιτικού κόμματος να ‘καπελώνει’ άλλον. Στο non paper του το ΠΑΣΟΚ λέει ότι ήταν ο Ανδρουλάκης αυτός που είπε να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή υπηρεσιακών υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών. Εγώ το πρότεινα αυτό.

»Αφού τελείωσε η σύσκεψη, σήκωσα το χέρι μου, ζήτησα τον λόγο από την ΠτΔ και είπα να δείξουμε προσοχή σε υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών. Του το λέω με συμπάθεια (σ.σ. στον Ανδρουλάκη) επειδή είναι νέος πολιτικός αρχηγός».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε και στην στιχομυθία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το debate, λέγοντας ότι η απάντηση που πήρε από τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό ήταν «θα το σκεφτώ».

«Να συζητάμε συχνότερα»

Μένοντας στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυριακός Βελόπουλος είπε ότι πρότεινε οι συσκέψεις των αρχηγών να γίνονται συχνότερα.

«Εμένα με προβληματίζει ότι θα πρέπει αυτό που έγινε σήμερα, να είχε γίνει στην πανδημία, στην κρίση κάτω από την Κρήτη με το Oruç Reis. Τους λέω ότι δεν είναι δυνατόν να συναντιόμαστε για να πούμε καληνύχτα και καλησπέρα. Πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες, να συναντιόμαστε, να μιλάμε και να καταθέσουμε προτάσεις».

«Λένε ψέματα»

«Τέλειωσε η πλάκα, το πρόγραμμα της ΝΔ για αυξήσεις μισθών πρέπει να αλλάξει», τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως η ανακοίνωση από τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για δημοσιονομική πειθαρχεία και της ΕΕ, δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυξήσεις μισθών.

«Δεν μπορεί να δώσει αυξήσεις μισθών, δεν μπορεί να λέει ψέματα ακόμα και τώρα. Εγώ έδωσα για κοστολόγηση το πρόγραμμά μας, το περιμένω. Είπα ότι θα απολύσω 2.300 εργαζομένους από τις ανεξάρτητες αρχές και έτσι θα εξοικονομήσω λεφτά, 1 δισ. ευρώ. Αυτοί δεν μπορούν να το πουν αυτό γιατί είναι δικοί τους, είναι τα τρωκτικά τους».

Ο ίδιος, σημείωσε πως η ΝΔ αύξησε το δημόσιο χρέος 40 δισ. ευρώ.

«Το μόνο θετικό που έκαναν ήταν οι απευθείας αναθέσεις 10 εκατ. ευρώ για τους φίλους τους», είπε ειρωνικά.

«Στα μείζονα, δεν έκαναν ούτε ένα θετικό. Πείτε μου μια παραγωγική επένδυση. Από τον Σεπτέμβριο θα κλαίμε με αυτά που θα δούμε, όταν θα έρθει η λιτότητα».

Όσο για τον λόγο που το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης δεν επικοινωνήθηκε στους πολίτες;

«Γιατί δεν είχα τη χαρά και την τιμή 4 χρόνια να σας δω στα μάτια κ. Ευαγγελάτο», είπε μιλώντας για την υποπροβολή από τα ΜΜΕ.

«Δεν επικοινώνησα το πρόγραμμά μου και όπως είπαν όλοι, τους σάρωσα», ανέφερε για την τηλεμαχία.

«Η καλύτερη παρουσία λένε όλοι, πλην των δημοσκόπων. Στόχος τώρα είναι να πείσω τους Έλληνες που δεν έπεισα ότι το πρόγραμμά μας είναι καλύτερο από όλους και ότι χωρίς δουλειά η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά.

»Ο στόχος είναι να κρατήσουμε τους 16 βουλευτές. Αν πείσουμε παραπάνω κόσμο, καλώς».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε για «εγκληματικά επικοινωνιακά λάθη και αστοχίες στελεχών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε αμαχητί».

«Πούσαραν το ΠΑΣΟΚ»

Σχετικά με το ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη της 21ης Απριλίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα πουσαρίσματος από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αγωνία του συστήματος είναι ότι πρέπει να είναι τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο το πουσάρισμα του ΠΑΣΟΚ από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».


σχετικα αρθρα