current views are: 67

31 Μαΐου 2023
Δημοσίευση20:21

Αλέξης Τσίπρας: «Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε τον πήχη ψηλά – Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε – Όλοι μαζί για την ανατροπή»

 Με αφετηρία την Β’ Πειραιά, θέλει να αλλάξει το δυσμενές κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις λαϊκές γειτονιές του Λεκανοπεδίου.

Δημοσίευση 20:21’
Τσίπρα

 Με αφετηρία την Β’ Πειραιά, θέλει να αλλάξει το δυσμενές κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις λαϊκές γειτονιές του Λεκανοπεδίου.

«Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από τη Νίκαια των «εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης του μπλόκου» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από όπου σε μία συμβολική κίνηση ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας , από την Νίκαια.

«Χαμένες μάχες είναι μόνο οι μάχες που δεν δίνονται» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «εμείς όχι μόνο θα την δώσουμε, αλλά θα ματώσουμε για να την κερδίσουμε».

Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τις ευθύνες για την ήττα της εκλογικής μάχης της 21ης Μαίου και πρόσθεσε ότι «είμαστε σήμερα εδώ, γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού». Είπε χαρακτηριστικά: «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε. Όχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας, αλλά για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα».

Κάνοντας προσωπική αναφορά ρώτησε: «Πιστέψατε ποτέ στα αλήθεια ότι υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να εγκαταλείψω τη μάχη; Πίστευαν ότι θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατίρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε. Μαζί θα τη δώσουμε και αυτή τη μάχη».

Ακολούθως όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έστειλε μήνυμα προς «τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα. Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά: Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατίρι. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω».

Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από την Κοκκινιά:

  1. Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατήρι.
  2. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω.
  3. Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη.
  4. Οι λαϊκές γειτονιές, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα μείνουν χωρίς στήριγμα, χωρίς αποκούμπι, χωρίς κάποιον να εκπροσωπεί γνήσια τα ταξικά τους συμφέροντα.

Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για αυτό.

Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού. Για να ενώσουμε με τη δική σας δύναμη τα νήματα που έχουν κοπεί με δική μας ευθύνη. Σε μια νέα πορεία εμπιστοσύνης. Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο».

Η τελική εκλογική μάχη θα κρίνει ζωές

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «στις 25 Ιουνίου δεν έχουμε επαναληπτικές εκλογές. Έχουμε μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που είναι και πιο κρίσιμη. Θα δώσει την κυβέρνηση που θα έχει ο τόπος τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτή η τελική εκλογική μάχη θα κρίνει τις ζωές των ανθρώπων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Θα κρίνει αν θα πορευτούμε σε μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιωμάτων, δικαιοσύνης, ασφάλειας, ή σε μια κοινωνία που η ανισότητα, το κράτος λάφυρο, η διαφθορά και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος θα γίνουν κανονικότητα και ανεξέλεγκτο καθεστώς. Θα κρίνει αν θα γίνουν αντικείμενο εμπορίας και αισχροκέρδειας τα δημόσια αγαθά, ακόμα και το νερό.

Αν θα βγουν στο σφυρί εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια. Αν θα θυσιάζονται ακόμα και ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κερδοσκοπικού παραλογισμού».

«Δεν πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε όμως κι μια αδιαπραγμάτευτη αρχή: Βγαλμένη από τα πιο δύσκολα χρόνια από όπου κρατούν οι ρίζες μας. Η ιστορία μας, η ιστορία των αγώνων του λαού μας, μας έχει μάθει ένα πράγμα:

Χαμένες μάχες είναι μονάχα οι μάχες που δεν δίνονται. Εμείς όχι μόνο θα τη δώσουμε αλλά θα ματώσουμε αν χρειαστεί, για να τη κερδίσουμε. Γιατί η επιτυχία μας στην εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, επαναλαμβάνω, δεν αφορά εμάς. Αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

Αφορά στους μισθωτούς  του ιδιωτικού και του δημόσιου  τομέα που οι αμοιβές  τους δεν ανταποκρίνονται στους όρους  απόδοσης και τις συνθήκες εργασίας. Αφορά  στους  συνταξιούχους  που διαβιούν οριακά. Αφορά στους ανθρώπους  που έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Αφορά τους άνεργους τις νέες και τους νέους. Αφορά το 30% που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που κατά χιλιάδες  δοκιμάζουν αντοχές χωρίς αύριο. Αφορά τον αγροτικό κόσμο και γενικότερα τους ανθρώπους της υπαίθρου που  παράγουν  με κόστος για τους μεσάζοντες και τα ΚΑΡΤΕΛ στα τρόφιμα. Αφορά  τους υγιείς επιχειρηματίες που επιχειρούν σε συνθήκες υψηλού κόστους και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία, δεν έχει τίποτα να κερδίσει με τη ΝΔ στη κυβέρνηση. Αντιθέτως έχει πολλά να χάσει. Αυτή η πλειοψηφία έχει πολλά να ωφεληθεί από την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από την εφαρμογή του προγράμματός μας».

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


σχετικα αρθρα