current views are: 50

23 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση21:36

Μ. Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή δεν ανησυχεί για την κατάθεση Παντσέρι» – Τι είπε για την αδερφή της

Ανακοίνωση Μιχ. Δημητρακόπουλου, πληρεξούσιου δικηγόρου της κυρίας Μανταλένας Καϊλή

Δημοσίευση 21:36’
Καϊλή

Ανακοίνωση Μιχ. Δημητρακόπουλου, πληρεξούσιου δικηγόρου της κυρίας Μανταλένας Καϊλή

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε την Δευτέρα (23/01), ο ένας εκ των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις που αναμένονται ραγδαίες για το Qatargate.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή δεν αισθάνεται κάποια ανησυχία για τα όσα φημολογείται πως ετοιμάζεται να καταθέσει αύριο ο Αντόνιο Παντσέρι. «Γιατί ο Παντσέρι αποφάσισε τώρα να τα πει όλα;

Έχουν εμπλακεί η γυναίκα του και η κόρη του στο σκάνδαλο, οπότε για να σώσει την οικογένειά του είναι ικανός να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα από άλλες χώρες και να υπογράψει ό,τι του ζητήσουν. Πρόσωπα που δεν έχουν ακουστεί ακόμα, από χώρες όπως Αγγλία, Γαλλία και ίσως και Ελλάδα», τόνισε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Είναι πολύ ταραγμένη η Μανταλένα Καϊλή»

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως όσα μπορεί να γνώριζε η κ. Καϊλή για τον Παντσέρι τα ήξερε μόνο μέσω του συζύγου της. «Τις δοσοληψίες που είχε ο Παντσέρι είτε με το Κατάρ είτε με άλλες χώρες δεν τις ήξερε.

Δε ζητούσε πράγματα από την Καϊλή μέσω του συζύγου της», ξεκαθάρισε ο κ. Δημητρακόπουλος, τονίζοντας πως οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου δεν μπορούν να «δέσουν» την κατηγορία της δωροδοκίας για την κ. Καϊλή γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Αναφέρθηκε, επίσης, στο πώς αισθάνεται η Εύα Καϊλή για τον σύζυγό της, λέγοντας πως είναι μεν ο πατέρας του παιδιού της, αλλά, όπως είπε και στο δικαστήριο «έχει προδοθεί, αισθάνεται ότι τον εμπιστεύτηκε και έβαλε το πρόβλημα στο σπίτι της».

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε και για το δημοσίευμα του Politico, το οποίο έκανε λόγο για προσπάθεια της αδελφής της Εύας Καϊλή να διαγράψει την εταιρεία της από τα αρχεία διαφάνειας της ΕΕ. «Είναι πολύ ταραγμένη η Μανταλένα Καϊλή. Το δημοσίευμα είναι απολύτως ανακριβές, θα στείλουμε απάντηση στο Politico. Αυτή η διαγραφή από τη λίστα διαφάνειας της ΕΕ δεν έγινε κατόπιν αιτήματος της Μανταλένας Καϊλή, αλλά αυτό έγινε από την ίδια την ΕΕ γιατί δεν υπήρχε δραστηριότητα, διευκρίνισε ο δικηγόρος.

Ανακοίνωση Μιχ. Δημητρακόπουλου, πληρεξούσιου δικηγόρου της κυρίας Μανταλένας Καϊλή

Δελτίο Τύπου αναφορικά με δημοσίευμα του Politico σχετικά με την αδελφή της υπό έρευνα ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κ. Μανταλένας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος αναφέρει:

Σε συνέχεια του ανακριβούς δημοσιεύματος του διεθνούς ενημερωτικού website Politico, σχετικά με την δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Νομικού Παρατηρητηρίου για τις Νέες Τεχνολογίες-European Law Observatory on NewTechnologies – ELONTech,

Διευκρινίζεται ότι:

Το ELONTech συνιστά μια ελεύθερη μη-κερδοσκοπική, μη-πολιτική πρωτοβουλία επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο του Δικαίου και της Τεχνολογίας, η οποία από το 2018 χωρίς νομική προσωπικότητα ή τραπεζικό λογαριασμό, προσφέρει δυνατότητα ενημέρωσης  για ζητήματα όπως ψηφιακή ταυτότητα, Δίκαιο και Τεχνητή Νοημοσύνη, Ψηφιακή Φορολόγηση, Έξυπνα Συμβόλαια , τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Metaverse , κα. Στην ομάδα του ELONTech συμμετείχαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους , που εθελοντικά αφιέρωναν τον χρόνο τους, όποτε υπήρχε σχετική πρόσκληση.

Το ELONTech  δεν είναι ΜΚΟ.

Στις -κυρίως- διαδικτυακές εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εγγεγραμμένοι. Ενώ στο πέρας του χρόνου φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 100 ομιλητές-ειδικοί και κορυφαίοι στοχαστές, οι οποίοι εθελοντικά μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με το κοινό του ELONTech. Επίσης συμμετείχαν δεκάδες πολιτικοί και πολιτικά στελέχη κρατών και φορέων εντός και εκτός ΕΕ.

Το ELONTech ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τους συμμετέχοντες στις ημερίδες και τα σεμινάρια που διοργάνωνε.

Το ELONTech ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ.

Η Κομισιόν έχει επιβεβαιώσει πως το ELONTech ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση για καμία δραστηριότητά του και πως δεν έχει προσφέρει ποτέ υπηρεσίες στο EU BlockchainObservatory.
Το ίδιο το EU Transparency Registry-ο επίσημος θεσμικός φορέας της ΕΕ- διαπιστώνοντας ότι το ELONTech είναι ανενεργής εγγραφή, το διέγραψε από Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ. Είναι ανακριβές ότι η διαγραφή έγινε με πρωτοβουλία της Μ. Καϊλή, ή ότι ζήτησε την διαγραφή, καθώς δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη καταχώρηση ότι υπήρχε.

Ο ιστότοπος lobbyfacts.eu ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον ευρωπαϊκό θεσμό διαφάνειας, συνεχίζει αδικαιολόγητα να περιλαμβάνει στις λίστες της το ELONTech , παρόλο που η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία το έχει διαγράψει, παραπλανώντας έτσι την κοινή γνώμη ότι το ELONTech προσφέρει υπηρεσίες λομπινγκ, πράγμα αναληθές.


σχετικα αρθρα