current views are: 144

31 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση07:05

Μάνος Δασκαλάκης: Τι θα πει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου – «Την έχω για όλα ικανή»

Πρώτος μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας είναι ο πατέρας των τριών κοριτσιών και εν διαστάσει σύζυγος πλέον της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης.

Δημοσίευση 07:05’
manos daskalakis 2 1

Πρώτος μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας είναι ο πατέρας των τριών κοριτσιών και εν διαστάσει σύζυγος πλέον της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης.

 Η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας  στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μπαίνει σήμερα στην ουσία της υπόθεσης. Πρώτος μάρτυρας είναι ο πατέρας των τριών κοριτσιών και εν διαστάσει σύζυγος πλέον της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης. Θα σταθεί μπροστά της και θα μιλήσει για την κοινή τους ζωή. Από την ημέρα που γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2013 όταν εκείνος ήταν 20 ετών και εκείνη 23 ετών.

«Υπήρχε ενθουσιασμός πολύ μεγάλος .Δεν μπορώ να πω ότι την ερωτεύθηκα αλλά στην πορεία τον αγάπησα πολύ αυτό τον άνθρωπο , πολύ. Με βάση την πορεία που είχαμε σιγουρεύτηκα  ότι αυτή η γυναίκα με τις πράξεις της με αυτά που έκανε απέναντί μου  ήταν πολύ καλή σαν επιλογή δική μου στο να κάνουμε οικογένεια μαζί και να μεγαλώσει τα παιδιά μου .»Αυτά ήταν τα λόγια του Μάνου Δασκαλάκη στην διορισμένη παιδοψυχολόγο που μελετούσε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας. Θα πει με λεπτομέρειες τα πάντα ακόμα και ότι οι  γονείς της Ρούλας δεν τον ήθελαν  αλλά μόλις έμεινε έγκυος στην Τζωρτζίνα άλλαξαν γνώμη. Η εγκυμοσύνη είχε πει τους ένωσε  και θα περιγράψει τι ένιωσε όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά το παιδί.

«Απίστευτη χαρά και συγκίνηση και θυμάμαι μια κουβέντα που της είπα «εσένα δεν θα σε αφήσω  ποτέ μου. Μου άλλαξε  τις ευθύνες μου με έκανε πατέρα. Έλεγα ότι αυτό είναι δικό μου αποκλειστικά δικό μου είναι δημιούργημα δικό μου και εκεί ένιωσα τον έρωτα για πρώτη φορά ,τον έρωτα, εκεί ερωτεύθηκα πρώτη φορά .Ένα  συναίσθημα που δεν ήταν ενθουσιασμός  αλλά ένα συναίσθημα που παρέμεινε από την  πρώτη στιγμή  μέχρι και την τελευταία».

«Η Τζωρτζίνα ήταν καρμπόν με μένα»

Η Τζωρτζίνα ήταν η αδυναμία του Μάνου Δασκαλάκη. Αυτό θα πει στο δικαστήριο «Γενικά αυτό το παιδί  ήταν καρμπόν  εγώ και δεν το λέω  για να παινευτώ αλλά και οι δικοί μου και οι θείοι μου και όσοι την βλέπανε ήταν λες και έβλεπαν εμένα από μικρό παιδί μέχρι που μεγάλωσα. Πρώτη σε όλα. Όταν γεννήθηκε η Μαλένα  λίγο που πέσανε πάνω στη Μαλένα οι υπόλοιποι, από εμένα η Τζωρτζίνα είχε την απόλυτη προσοχή πάντα. Για εμένα ήταν όχι το παιδί το δικό μου  αλλά η κουκουβάγια για τα παιδιά της είναι πιο λίγη  από εμένα γι’ αυτό το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί  και η Μαλένα της Ρούλας …να σας πω ότι η Μαλένα  έχει γεννηθεί την ίδια ημέρα και ώρα με τη Ρούλα. Είναι ένα συν που προστίθεται ακόμα για τη σχέση τους», θα αποκαλύψει ο πατέρας των τριών μικρών κοριτσιών που βρήκαν τόσο άδικο θάνατο.

«Δεν υπάρχει γενικά λόγος να σκοτώσεις το παιδί σου»

Ο Μάνος Δασκαλάκης θα αναφερθεί στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας. Και σε αυτή την υπόθεση στέκεται απέναντι στη μητέρα τους. Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο έλεγε στην παιδοψυχολόγο  ότι αποκλείει τα περί ευθυνών στην Ρούλα γιατί ήταν το παιδί της  σε ότι αφορά στη Μαλένα. Επιπλέον τονίζει ότι τότε ήταν τέλεια μεταξύ τους όχι απλά καλά.

«Δεν υπήρχε κάποιος λόγος .Δεν υπάρχει γενικά λόγος να σκοτώσεις το παιδί σου. Θα πρέπει να είσαι ψυχικά άρρωστος  για να κάνεις κάτι τέτοιο .Ήμουν στο δρόμο  που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε:

«Τρέχα  το παιδί έμεινε ..» Παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα  και να αφήσει το παιδί .Να φύγει το αυτοκίνητο  από την πορεία του  και να αλλάξει όλο αυτό…όταν έφτασα στο νοσοκομείο  η Ρούλα ούρλιαζε .Δεν την είχα ξαναδεί έτσι ούτε στην Τζωρτζίνα ούτε στην  Ίριδα .Ούρλιαζε χτυπιόταν φώναζε το ..παιδί μου  ..»

Μετά ήρθε στη ζωή τους η Ίριδα. Εκείνος θα πει ότι δεν ήθελε άλλο παιδί και είχε επικεντρωθεί στην Τζωρτζίνα ΄Ήταν όμως η δεύτερη ευκαιρία στο γάμο τους  και πράγματι τους βοήθησε όπως αποκάλυψε .

Στο θάνατο της Ίριδας δεν ήταν στο σπίτι . Είχε φύγει δύο με τρεις ημέρες πριν .

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν τρέχα , δεν ανασαίνει. Μου κόπηκαν τα πόδια  κόντεψα να λιποθυμήσω .»

Επιστρέφοντας στο σπίτι βρίσκουν το πανάκι του μωρού  και όπως λέει  πήραν την αστυνομία για να το παραδώσουν .Αυτό που θυμάται είναι ότι ήταν καφέ μούσκεμα από τα σάλια .

«Ήθελε να έχει μοχλό πίεσης το παιδί  για να γυρίσω πίσω»

Όταν η Τζωρτζίνα παθαίνει το πρώτο επεισόδιο τον Απρίλιο του 2021 εκείνος δεν είναι σπίτι καθώς ήταν σε διάσταση .

«Εμείς είμασταν σε διάσταση  τότε και ήταν λίγο περίεργα τα  πράγματα σε σημείο που δεν με άφηνε να δω το παιδί  ισχυριζόμενη  ότι δεν ήθελε το παιδί να με δει .Η Ρούλα μου είπε ότι από εσένα συμβαίνουν όλα αυτά και τα γνωστά .Δηλαδή κοίταγε  ακόμα και εκεί να ρίξει ευθύνες να αποποιηθεί πράγματα .Γιατί γύρισα εγώ και της είπα  ότι να αλλάξεις στο παιδί  τον τρόπο που με αντιμετωπίζει γιατί  είστε υπεύθυνοι  καθαρά εσείς γι αυτό .Και γύρισε και μου είπε  ότι από εσένα γίνονται όλα αυτά .Από εσένα μπήκε στο νοσοκομείο το παιδί  επειδή χωρίζουμε .Ήθελε όλο αυτό να το ρίξει στο παιδί να έχει μοχλό το παιδί για να με κάνει εμένα να γυρίσω λίγο πίσω ,να κάνω πίσω.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ακούει για άλλη μία φορά την σύζυγό του να του λέει  «τρέχα ,το παιδί έμεινε .»Ήταν η πρώτη ανακοπή της που οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια .

«Την έχω για όλα ικανή»

Ο Μάνος Δασκαλάκης στην διορισμένη παιδοψυχολόγο είχε πει  ότι είναι μπερδεμένος  λέγοντας όμως :

«Την έχω πλέον για όλα ικανή αλλά δεν μπορώ να φανταστώ  γιατί να τα κάνει όλα αυτά .Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι έχει σκοτώσει τα παιδιά μου .Μπορεί να το έχει κάνει αλλά εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ .»

Δύο ημέρες μετά την κηδεία του παιδιού  φεύγει από το σπίτι λέγοντας στην κατηγορουμένη .

«της είπα ότι δεν μπορούσα να μείνω μετά από όλα αυτά  μέσα σε αυτό το σπίτι .Της είπα να προσπαθήσεις να συνεχίσεις τη ζωή σου όσο γίνεται όσο μπορείς και με όση ψυχική δύναμη έχεις .Το ίδιο θα κάνω και εγώ  .Δεν θέλω τίποτα που να μου θυμίζει όλο αυτό που πέρασα.Η  Ρούλα μου απάντησε  ότι το ήξερα ότι είμασταν  μαζί μόνο για το παιδί  αλλά αλλιώς το είχα στο κεφάλι μου .Νόμιζα ότι θα  μέναμε μαζί .Ξέρω ότι δεν υπάρχει κάτι να μας δένει πλέον …»

Οι γονείς των τριών κοριτσιών είναι πλέον δύο ξένοι με τη μητέρα να αντιμετωπίζει πολύ βαριές κατηγορίες .


σχετικα αρθρα