current views are: 280

20 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση19:17

«Μαρία Τσάλλα»: Ο νεκρός δικηγόρος, η Εύβοια και η «παγίδα» σε ηλικιωμένο

Αναζητώντας τη… Μαρία στο πλαίσιο ενός κατασκοπικού θρίλερ

Δημοσίευση 19:17’
Μαρία

Αναζητώντας τη… Μαρία στο πλαίσιο ενός κατασκοπικού θρίλερ

Πώς η κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα βαφτίστηκε…  «Μαρία Τσάλλα»; Ποιο κύκλωμα τη βοήθησε να αποκτήσει ελληνικά έγγραφα;

Στο δίκτυο εμπλέκεται ένας δικηγόρος των Αθηνών ρωσικής καταγωγής που βοήθησε την κατάσκοπο, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, να αποκτήσει τα ελληνικά της έγγραφα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπός της.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα ανάφερε στην εκπομπή του MEGA «Live News», ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ένας δικηγόρος περίπου 40 ετών σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της κατασκόπου και παρείχε νομικές συμβουλές και αρωγή στις ενέργειες της «Μαρίας Τσάλλα» και των συνεργατών της για να μπορέσει να εγγραφεί στα Δημοτολόγια, στο ληξιαρχείο και να μπορέσει να αποκτήσει την ελληνική της ταυτότητα.

Ο εν λόγω δικηγόρος είχε γραφείο στην Ιπποκράτους, είχε ρωσική καταγωγή και ανήκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο. Μάλιστα φαίνεται πως δημιούργησε τη «γέφυρα» με τον δικηγόρο στο Αλιβέρι, όπου τελικά η Μαρία Τσάλλα απέκτησε την ελληνική ταυτότητα.

Επίσης φαίνεται ως φορολογικός αντιπρόσωπος  σε άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από το πρώην ανατολικό μπλοκ.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος δικηγόρος από την Αθηνά που φαίνεται να είναι το πρόσωπο – κλειδί στην ελληνοποίηση της κατασκόπου σήμερα είναι νεκρός, καθώς απεβίωσε πριν από δύο χρόνια.

Επιπλέον η γυναίκα που επικαλείται η πράκτορας ως μητέρα στα ελληνικά της έγγραφα εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969 και να έχει αποβιώσει το 2013. Επίσης αποδεικνύεται ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.

Τέλος τέσσερις με πέντε φορές τουλάχιστον την τελευταία 20ετία έχουν αναδειχθεί τέτοιους είδους κυκλώματα.

Αναζητώντας τη Μαρία

Οι Αρχές προσπαθούν να αναζητήσουν πως η πράκτορας Ιρίνα εξαφάνισε το πιστοποιητικό γέννησης και θανάτου βρέφους με ημερομηνία τον Δεκέμβριο 1991 και δημιουργήθηκε η «Μαρία Τσάλλα», παιδί ομογενών που κατοικεί στο Αλιβέρι με μάρτυρα κάτοικο της περιοχής, υπεράνω πάσης υποψίας.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα καθώς με τις δικές του συστάσεις σε αντίστοιχο γραφείο στην Εύβοια έφτασε η Μαρία Τσάλλα στο Αλιβέρι.

Μάλιστα σύμφωνα με τον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου υπάρχει και το Βέλγιο στη μέση για την επαφή με την επιφανή πολίτη στην περιοχή.

«Ήρθε και γράφτηκε εδώ, πήρε κάποιες δηλώσεις από ανθρώπους εδώ πέρα, με κάποια κυρία μάλλον, ότι μένει στο σπίτι της τη φιλοξενεί και μάλιστα η αστυνομία εδώ της έχει βγάλει μία ταυτότητα. Εν πάσει περιπτώσει φαίνεται πως υπάρχει ένας παππούς στην Αττάλη του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων», είπε ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου στον Alpha.
Επίσης και το Αλιβέρι φαίνεται πως δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς το συγκεκριμένο επώνυμο είναι αρκετά συχνό στην περιοχή.

Οι Αρχές αναζητούν πλέον το δίκτυο υποστήριξης της κατασκόπου αλλά και την πιθανή ύπαρξη κυκλώματος έκδοσης πλαστών εγγράφων, με τα πάντα ξεκινάνε στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου, καθώς από εκεί έφτασε το έγγραφο στο Αλιβέρι όπου κι εκδόθηκε σωστά το πιστοποιητικό με ηλεκτρονική καταχώρηση.

Το δίκτυο υποστήριξης βρήκε το έγγραφο γέννησης κοριτσιού το 1991 και έσκισε το σημείο που ανέφερε ότι το παιδί πέθανε στη γέννα. Στο νέο πλαστό έγγραφο υπάρχει ενιαίος γραφικός χαρακτήρας και είναι άγνωστο ποια στοιχεία έχουν αλλοιωθεί.

Πώς παγίδεψαν ηλικιωμένο

Όμως ακόμα και οι ημερομηνίες που επέλεξε για την έκδοση των εγγράφων της η κατάσκοπος προκαλούν εντύπωση καθώς εγγράφηκε στο Δημοτολόγιο Αλιβερίου στις 21/12/2018 και έκανε την πρώτη αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας από το Αστυνομικό Τμήμα της ίδιας πόλης στις 24/12/2018.

Όλα δηλαδή έγιναν σε τρεις ημέρες και μάλιστα την εποχή των γιορτών ώστε η «Μαρία Τσάλλα» να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι Δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούσαν με μειωμένο προσωπικό.

Στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας το οποίο ανακλήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, αναφέρεται το όνομα, το ύψος, ο τόπος γέννησης, ενώ φαίνεται εγγεγραμμένη στο δημοτολόγιο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και η πρώτη υπογραφή της κατασκόπου ως «Μαρία Τσάλλα». Δηλώνει αγνώστου πατρός και πως γεννήθηκε το 1991. Διεύθυνση κατοικίας δηλώνεται αόριστα Αλιβέρι, Εύβοιας.

 


σχετικα αρθρα