current views are: 174

22 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση07:00

«Μαρία Τσάλλα»: Πόσο κόστισε στη Ρωσία η «μεταμόρφωση» της Ιρίνα, της 36χρονης κατασκόπου με… το βελονάκι

Η μητέρα της «Μαρίας» και το ένοχο παρελθόν της

Δημοσίευση 07:00’
Μαρία

Η μητέρα της «Μαρίας» και το ένοχο παρελθόν της

Η περιβόητη… «Μαρία» ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες από τα ταξίδια της σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι έρευνες εστιάζουν και σε εκείνα που σκοπίμως απέκρυπτε, όπως το πρόσφατο ταξίδι της στην Κρήτη αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, ταξίδια που εντέχνως αποσιωπήθηκαν, με τις Αρχές να ψάχνουν το γιατί.

Μέσα σε μια πενταετία, όσο δηλαδή βρισκόταν στη χώρα μας, η Ιρίνα Σμίρεβα ταξίδευε πολύ. Τα υπερατλαντικά ταξίδια όπως στην Βραζιλία και οι συχνές εξορμήσεις της σε Γαλλία, Σκόπια και Ιταλία, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται από το μικρό εισόδημα που θα μπορούσε να έχει από μια μικρομεσαία επιχείρηση με πλεκτά στο Παγκράτι.

Η «Μαρία Τσάλλα» είχε πείσει άπαντες πως είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ένα κορίτσι ντροπαλό και συνεσταλμένο που ήρθε στην Ελλάδα το 2018 για να εγκατασταθεί μόνιμα.

Η κατασκευή χαρακτήρα κόστισε στο ρωσικό κράτος κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε η πράκτορας Ιρίνα να μετατραπεί στη Μαρία της διπλανής πόρτας, η οποία έμενε στο νοίκι, διατηρούσε ένα συνοικιακό μαγαζάκι, ασχολούταν ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία αλλά ταυτόχρονα κάπως έβρισκε την άκρη και τα χρήματα να κάνει μεγάλα και κοστοβόρα ταξίδια σε όλον τον κόσμο.

Η αλήθεια πάντως είναι πως η 35χρονη Ιρίνα ανήκει στην ελίτ των κατασκόπων. Μια γυναίκα που εκπαιδεύτηκε και στρατολογήθηκε να κάνει επάγγελμα τη μυστική κατασκοπεία, να οικειοποιείται ζωές άλλων και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ανωτέρων της ακόμα και αν αυτές επιτάσσουν να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις για να αλλάξουν τελείως τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Τόσο η ίδια όσο και ο πράκτορας σύζυγός της που δρούσε στην Βραζιλία, φαίνεται πως έχουν επιστρέψει πίσω στη Μόσχα.

Η μητέρα της «Μαρίας» και το ένοχο παρελθόν της

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η μητέρα της «Μαρίας» είναι υπαρκτό πρόσωπο και έχει γεννηθεί στην Ευρώπη ενώ έχει συλληφθεί παλαιοτέρα για διακίνηση μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η κυρία αυτή έμενε σε πολυκατοικία στην Αθήνα όπου εκεί έγινε και η σύλληψή της.

Φαίνεται πως ο Δήμος Αλιβερίου και ο δικηγόρος μίας περιφεριακής περιοχής, λόγω του ότι αναπτύσσονται διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ νομικών, ιδιωτών και δημοσίων υπαλλήλων και θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο το τοπικό δημοτολόγιο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Λυμπερόπουλος ίσως έχει ασχοληθεί και άλλες φορές με τέτοια ζητήματα ενώ φαίνεται πως η ΕΥΠ δεν μνημόνευε τον κ. Λυμπερόπουλο αλλά την Ρωσίδα κατάσκοπο.

Μία σειρά στοιχείων από την περίοδο που η κατάσκοπος είχε φύγει από την Ελλάδα φαίνεται πως πρόκειται να δημοσιοποιήσει σιγά σιγά η ΕΥΠ.


σχετικα αρθρα