current views are: 4

7 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση06:05

Μερακλίδικη σφολιάτα με αβγό και παστουρμά

Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση για να σχηματίσουμε 8

Δημοσίευση 06:05’

Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση για να σχηματίσουμε 8

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 4 φέτες παστουρμάς
  • 3 αβγά (το ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο)

Εκτέλεση

Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση για να σχηματίσουμε 8 μπαστουνάκια. Κόβουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας σε 2 τετράγωνα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στις τέσσερις γωνίες του κάθε κομματιού ακουμπάμε από πάνω από ένα μακρόστενο μπαστουνάκι σφολιάτας, καλύπτοντας τις γωνίες. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αβγό και αφήνουμε τις σφολιάτες στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.  Στα τετράγωνα φύλλα σφολιάτας τοποθετούμε τον παστουρμά κομμένο σε μέτριες φετούλες. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα αλλά όχι να ψηθούν εντελώς.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σπάμε στο κέντρο 1 αβγό, προσέχοντας να μείνει στο εσωτερικό και να μην απλωθεί στα τοιχώματα. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μελάτο ή σφιχτό θέλουμε το αβγό μας.


σχετικα αρθρα