current views are: 1

26 Μαΐου 2023
Δημοσίευση07:03

Μεταμόρφωση: Η καταδίωξη που αποκάλυψε τη ληστεία σε επιχειρηματία – «Κλέψαμε γιατί δεν είχαμε χρήματα για να φάμε ..»

Ο επιχειρηματίας πήρε τα κλοπιμαία πίσω αλλά όπως δήλωσε στις αρχές, επιθυμεί οι δράστες να τιμωρηθούν

Δημοσίευση 07:03’
Μεταμόρφωση

Ο επιχειρηματίας πήρε τα κλοπιμαία πίσω αλλά όπως δήλωσε στις αρχές, επιθυμεί οι δράστες να τιμωρηθούν

Η στάση των δέκα λεπτών σε σούπερ μάρκετ στη Μεταμόρφωση ενός επιχειρηματία και το λάθος του να αφήσει μέσα στο φορτηγάκι του την τσάντα του με  4.780 ευρώ, κάρτες και έγγραφα «άνοιξαν» την όρεξη σε δύο ληστές που πιθανότατα τον είχαν στοχοποιήσει και βρήκαν την ευκαιρία να τον ληστέψουν το περασμένο Σάββατο.

Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος τους καθώς εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στην Αττική οδό στο ύψος του κόμβου της Δημοκρατίας στην περιοχή των Αχαρνών. Όμως παρά τα σήματα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ,  δεν σταματούσαν.

Μεταμόρφωση: Ένας από τους αστυνομικούς  που συμμετείχε στην καταδίωξη είπε στην κατάθεσή του:

«Στις 12:45 στις 20.05 .2023 ενημερωθήκαμε ασυρματικά από άλλο σταθμό της ομάδας ΔΙΑΣ ότι ύποπτο αυτοκίνητο  για τέλεση κλοπής κινούνταν επί της Αττικής Οδού. Πέντε λεπτά αργότερα το εντοπίσαμε και προσπαθήσαμε να τους ελέγξουμε .Ενεργοποιήσαμε τους ηχητικούς και φωτεινούς σηματοδότες  των μοτοσυκλετών μας κάνοντας αισθητή την παρουσία μας αλλά και την ιδιότητά μας και με προφορικές εντολές στην μεγαφωνική προσπαθήσαμε να τους ακινητοποιήσουμε.

Ο οδηγός του οχήματος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μας ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει ,προφανώς για να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο.

Ενημερώσαμε ασυρματικά το κέντρο της Άμεσης Δράσης και από κοινού με συγκλίνοντες σταθμούς για την ενίσχυσή  μας ,τους ακολουθήσαμε προκειμένου να τους ακινητοποιήσουμε. Ο οδηγός του οχήματος αγνοούσε συνεχώς τις οδηγίες μας για την ακινητοποίηση του οχήματος .»

Η καταδίωξη θα συνεχιστεί μέχρι που οι αστυνομικοί καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Στο έλεγχο που κάνουν θα βρουν την κλεμμένη τσάντα  στο πατάκι της θέσης του οδηγού.

Οι αστυνομικοί θα τους περάσουν χειροπέδες και όταν θα τους μεταφέρουν στο τμήμα θα ανακαλύψουν ότι έχουν κατηγορηθεί και πάλι για κλοπές.

Στις καταθέσεις τους δεν μπορούσαν να αρνηθούν τη ληστεία,  με τον πρώτο ληστή να προβάλλει έναν…διαφορετικό ισχυρισμό:

«Αποδέχομαι τη σε βάρος μου κατηγορία. Πράγματι μαζί με τον  Σ.Μ κλέψαμε μία τσάντα από ένα φορτηγάκι το οποίο ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ .. Την κλοπή την κάναμε γιατί δεν είχαμε χρήματα να φάμε και να φροντίσουμε την οικογένειά μας.»

Παρόμοιος ήταν και ο ισχυρισμός του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος ισχυρίστηκε:

«Δεν έχω χρήματα να συντηρηθώ και να φάω και για τον λόγο αυτό μαζί με τον Χ.Μ κλέψαμε την τσάντα από το φορτηγάκι που ήταν παρκαρισμένο στο σούπερ μάρκετ. Ζητάω συγνώμη για την αναστάτωση.»

Οι αστυνομικοί  δεν …συγκινήθηκαν  και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Μεταμόρφωση: Οι δικηγόροι του ενός κατηγορουμένου Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος δήλωσαν στο newpost :

«Ο εντολέας μας αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την έκνομη ενέργεια που αφορούσε μια και μοναδική κλοπή. Παρ’ όλα αυτά, η δίωξη που του ασκήθηκε ήταν για διακεκριμένη κλοπή κατ’ επάγγελμα. Επιπροσθέτως του ασκήθηκε δίωξη για απείθεια καθότι δεν υπάκουσε σε σήμα αστυνομικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη με πυροβολισμούς. Θέσαμε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.»

Ο επιχειρηματίας πήρε τα κλοπιμαία πίσω αλλά όπως δήλωσε στις αρχές επιθυμεί οι δράστες να τιμωρηθούν …


σχετικα αρθρα