current views are: 6

3 Μαΐου 2016
Δημοσίευση05:52

Δικάζονται αύριο οι γονείς της μικρής Μαρίας για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαρίας – Ειρήνης Πρίντεζη, καθώς τα ερωτήματα που παραμένουν είναι πολλά. Το πρωί οι γονείς της βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παραμέλησης και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αύριο αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. 

Δημοσίευση 05:52’

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαρίας – Ειρήνης Πρίντεζη, καθώς τα ερωτήματα που παραμένουν είναι πολλά. Το πρωί οι γονείς της βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παραμέλησης και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αύριο αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. 

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαρίας – Ειρήνης Πρίντεζη, καθώς τα ερωτήματα που παραμένουν είναι πολλά.

Αύριο αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι γονείς της μικρής που χάθηκε ανήμερα του Πάσχα στον Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε την επομένη σε περιοχή του Χαϊδαρίου.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς της βρέθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παραμέλησης και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. 

Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως τη δίκη τους, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του Εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.

2518730

2518728

2518732

2518733

Όπως δήλωσε ο πατέρας της Μαρίας προσερχόμενος στον εισαγγελέα:

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, μου φέρονται πολύ καλά. Έχουμε επικοινωνήσει και με το παιδί, είναι καλά. Έχω εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές.

2518789

2518787

Εν τω μεταξύ, η ηλικίας 3,5 ετών Μαρία – Ειρήνη πέρασε το βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους, οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν τι συνέβη και βρέθηκε μακριά από την επίβλεψη των γονιών της.

mikrimaria1

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρία φέρεται να είπε στους ψυχολόγους που την παρακολουθούν πήγε να δει το μικρό άλογο και το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος και αφού έπαιξε κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς της, φοβήθηκε και δεν ήξερε πώς να επιστρέψει κοντά τους.

«Με άφησε η μαμά μου στο δάσος», φέρεται να δήλωσε το κοριτσάκι, σύμφωνα με τη μία εκδοχή, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη με το που το εντοπίσαν οι αστυνομικοί είπε «με άφησαν να φύγω». 

Οι αστυνομικές αρχές όπως φαίνεται πρέπει να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης και να αποσαφηνίσουν αν επρόκειτο για απαγωγή.

Πάντως, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα όσα είπε το κοριτσάκι δεν φαίνεται να υπάρχει εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση της απαγωγής, κάτι που κατήγγειλε η οικογένεια. 

Γεγονός είναι πάντως ότι η μικρή Μαρία – Ειρήνη βρέθηκε ταλαιπωρημένη, φοβισμένη, πεινασμένη και αφυδατωμένη, ενώ έφερε και μικρά γδαρσίματα από χόρτα και κλαριά. 

Σημειώνεται πως ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει σήμερα αν θα κρατηθούν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο οι γονείς του παιδιού.

Η μαρτυρία της γυναίκας που την εντόπισε

«Καθόταν στην άκρη του δρόμου, σαν κάτι να περίμενε. Ήταν φοβισμένο και γρατζουνισμένο σε διάφορα σημεία του σώματος και του προσώπου του», δήλωσε η Φωτεινή Δημητρίου, η γυναίκα που βρήκε την μικρή Μαρία στο Χαϊδάρι.

Η κυρία Δημητρίου, μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τις πρώτες στιγμές όταν εντόπισε την μικρή Μαρία, η οποία είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή του Πάσχα.

«Το κοριτσάκι είπε δύο φορές “με αφήσανε”», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Η μεγάλη κινητοποίηση

Από την πρώτη στιγμή, την Κυριακή του Πάσχα, που έγινε γνωστή η εξαφάνιση της μικρής, άρχισε μια τεράστια προσπάθεια εντοπισμού της. 

Στις έρευνες συμμετείχαν η ΕΚΑΜ, η ΕΜΑΚ και αστυνομικοί, που έψαχναν σε μεγάλη έκταση και ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας. 

stigmio typo 2016 05 01 8 44 19 mm

Στην πρώτη γραμμή βέβαια βράθηκε και το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο σήμανε άμεσα συναγερμό για την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά βρέθηκε και στο σημείο για να λάβει μέρος στις έρευνες.


σχετικα αρθρα