Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ενισχύεται ο δικομματισμός – Τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη;
Τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Prorata για λογαριασμό του ATTICA TV
Νέα δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του ATTICA TV ήρθε στο φως το βράδυ της Τρίτης.
Η δημοσκόπηση έλαβε χώρα στο διάστημα 27 έως 31 Απριλίου, σε δείγμα 1147 ατόμων.
Η Νέα Δημοκρατία αγγίζει «προ των Τεμπών» ποσοστά, ενώ η έρευνα καταγράφει ενίσχυση και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε μονοψήφιο ποσοστό.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ φτάνει το 31,,5%, σε αντίθεση με το 28,5% του Μαρτίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται και αυτός, αφού βρίσκεται στο 27,5%.
Το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει το 9,5%, το ΚΚΕ το 6%, η Ελληνική Λύση το 3%, το ΜέΡΑ25 το 3,5% και οι Έλληνες του Κασιδιάρη το 3,5%.
Δημοσκόπηση Prorata – Αναλυτικά η έρευνα
Περί Γεωργούλη ο λόγος
Στο ερώτημα «Θα επηρεάσει την εκλογική σας προτίμηση η υπόθεση Γεωργούλη», το 83% των ερωτηθέντων απαντά «Όχι».
Κυβέρνηση συνεργασίας και πρωθυπουργός
Εμφατικά υπέρ της λογικής ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να αποτελέσει τον επόμενο πρωθυπουργό, τοποθετείται το εκλογικό δείγμα, με ποσοστό 75%.
Το 17% απαντά «κάποιο άλλο πρόσωπο».
Δύσκολα τα πράγματα στα οικονομικά
Πληθωρισμός και ακρίβεια ροκανίζουν τα εισοδήματα, με ένα 81% να απαντά να βρίσκεται σε κατάσταση από απλής δυσκολίας, μέχρι αδυναμίας ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις.
Δημοσκόπηση Prorata – Τα θέματα που θα επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών
Στην ερώτηση «ποιο από τα παρακάτω θέματα θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο σας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», το 34% απαντά «η οικονομία», δείγμα σαφώς ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας.
Σαν «οικονομία», οι ερωτηθέντες ορίζουν κυρίως την ακρίβεια που μαστίζει την αγορά των ειδών πρώτης ανάγκης.
Στα υπόλοιπα θέματα, ακολουθούν τα πολιτικά σκάνδαλα με ποσοστό 21%, και τα εθνικά θέματα με ποσοστό 10%.
«Βαθμολογώντας» τους πολιτικούς αρχηγούς
Τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίοι και ακολουθούν οι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελόπουλος.
Μάλιστα, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης κατέχει την πρωτιά στις αρνητικές απόψεις, σε ποσοστό 90%.
Μετά τις εκλογές του Μαΐου
Λύση «εδώ και τώρα» απαιτούν οι ερωτηθέντες, καθώς το 25% θα προτιμούσε να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο κυβέρνηση συνεργασίας.
Το 36% ζητά συνεργασία αλλά αν δε βγαίνει, νέες εκλογές, ενώ το 35% ζητά άμεση προκήρυξη εκλογών.
Επιλέγοντας κυβερνήσεις συνεργασίας
«Μοιρασμένες» είναι οι απαντήσεις στην ερώτηση «σε γενικές γραμμές, θα προτιμούσατε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;».
Το 45% απαντά «με κορμό ΝΔ» και το 41%, «με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».
Δημοσκόπηση Prorata – Η πρόθεση ψήφου
Η ΝΔ «πιάνει» 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, το ΠΑΣΟΚ 9,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 3%, το ΜέΡΑ25 3,5% και οι Έλληνες του Κασιδιάρη το 3,5%.
4 μήνες πριν
Τον Ιανουάριο, η ΝΔ καταλάμβανε το 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 26%, το ΠΑΣΟΚ το 9%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 3,5, το ΜέΡΑ25 3% και οι Έλληνες 2,5%.
Περί Κασιδάρη και απαγόρευσης της καθόδου του κόμματος «Έλληνες» στις εκλογές
Στο ΕΑΝ (24%) και στην Ελληνική Λύση ?(11%) θα «μετοικίσουν» οι ψηφοφόροι του Ηλία Κασιδιάρη, μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.
Επιπροσθέτως, ένα 10% των ερωτηθέντων δηλώνει ως επόμενη επιλογή την Πλεύση Ελευθερίας, καθώς και την Εθνική Δημιουργία.
ολες οι ειδησεις
- Σκοποβολή: Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μάκης Μίτας (Βίντεο)
- Φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία – Πώς θα πληρωθεί ο φόρος
- Στον τουρισμό πολυτελείας ποντάρει η Πάρος
- Ιρίνα Σάικ: Εμφανίστηκε μόνο με τα εσώρουχά της στις Κάννες
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr