current views are: 57

4 Δεκεμβρίου 2023
Δημοσίευση07:07

Νέα Φιλαδέλφεια: Αρχίζουν οι συμπληρωματικές απολογίες Κροατών και Ελλήνων για  τα επεισόδια – Γιατί  τους καλούν οι ανακριτές

Τέσσερις μήνες μετά την ημέρα της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δημοσίευση 07:07’
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Τέσσερις μήνες μετά την ημέρα της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τέσσερις μήνες μετά την ημέρα της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή  και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια 105 Κροάτες και Έλληνες περνούν από σήμερα το πρωί το κατώφλι των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση προκειμένου να απολογηθούν συμπληρωματικά.

Οι απολογίες τους θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, μέχρι και την Τετάρτη, καθώς κάθε ημέρα θα απολογούνται σε ομάδες των 30 έως 40 ατόμων. Ο λόγος που καλούνται  από τους ανακριτές είναι  κυρίως για τα επεισόδια και τις φθορές σε ξένες ιδιοκτησίες. Είναι βέβαιο όμως  ότι θα ερωτηθούν και για ορισμένα  νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας από την ανάλυση τουDNA αλλά και τις κινήσεις τους όπως καταγράφονται στα βίντεο που υπάρχουν στη δικογραφία.

Μέχρι στιγμής όμως  δεν υπάρχει ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή με την οικογένειά του να ζητά απαντήσεις για το ποιος τελικά τον μαχαίρωσε.

Είναι κάποιος από τους συλληφθέντες ή ο δράστης  έχει διαφύγει;

Η ιατροδικαστική έκθεση για το θανατηφόρο τραύμα είναι σαφής: «το βάθος του τραύματος (6εκ-7 εκ) σε συνδυασμό με την πορεία του τραυματικού πόρου εντός μυϊκής μάζας, καταδεικνύουν ισχυρά και με σφοδρότητα πλήξη».

Επιπλέον τα ίχνη στο δρόμο από το αίμα του Μιχάλη δείχνουν το σημείο που χτυπήθηκε  και είναι ο χώρος του πάρκινγκ.

Το θρίλερ  του μαχαιριού με τον αριθμό 56

Η ανακρίτρια περιμένει τώρα την περαιτέρω ανάλυση του γενετικού υλικού Έλληνα που βρέθηκε στο πειστήριο 56 – το οποίο είναι ένα μαχαίρι. Είναι το ίδιο μαχαίρι που έχει το αίμα του Μιχάλη  και ενώ ανήκει στον Έλληνα κατασχέθηκε σε Κροάτη ο οποίος  δηλώνει ότι δεν είναι δικό του.

Ο Έλληνας – όπως αποκαλύπτει το newpost – στους ισχυρισμούς του πριν από  λίγες ημέρες στην ανακρίτρια επιμένει ότι δεν χτύπησε εκείνος τον Μιχάλη με τον οποίο είναι φίλοι τα τελευταία 10 χρόνια. Αν και η απολογία του αφορούσε στην ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για τα επεισόδια, η δικαστική λειτουργός του έδειξε και τα δύο μαχαίρια που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή θα μπορούσαν να είναι τα φονικά:

«Αναγνωρίζω κατά 99%  το πειστήριο 56 που μου  επιδείξατε  ως το μαχαίρι  που κρατούσα τη νύχτα  της 7.08.23 .Δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο ακριβώς πέταξα το μαχαίρι  που είχα πάνω μου. Σίγουρα το απέρριψα είτε δέκα μέτρα  πριν την επαφή με τον Μιχάλη  όπως φαίνεται  στο βίντεο, είτε δέκα μέτρα μετά την επαφή. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν είχα έρθει σε σωματική επαφή  με τον Μιχάλη  και πριν από αυτό το σημείο. Το μαχαίρι  που είχα πάνω μου  το είχα για να το χρησιμοποιήσω για να φτιάξουμε  με τους  υπόλοιπους φιλάθλους της ΑΕΚ  που ήταν στο γήπεδο εκείνο το βράδυ  ένα εορταστικό πανό. Εκείνη την ημέρα  δεν είχε δοθεί κάποιο ραντεβού  για φασαρίες  με τους οπαδούς της ομάδας της Dynamo. Αν είχε δοθεί ραντεβού θα το γνώριζα. Πέριξ του γηπέδου  ήμασταν γύρω στα 100 άτομα  φίλαθλοι  της ΑΕΚ μεταξύ  αυτών και γυναικόπαιδα».

Ο Έλληνας με τα αρχικά Δ.Α περιγράφει στην απολογία του πως τους περικύκλωσαν οι Κροάτες. Την ίδια περιγραφή έκανε και τον Αύγουστο όταν εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ανακρίτρια για να καταθέσει ως μάρτυρας:

«Οι περισσότεροι φίλαθλοι  της ΑΕΚ κατάφεραν να οπισθοχωρήσουν  γρήγορα, εγώ όμως γύρισα να φωνάξω το Μιχάλη για να φύγουμε και είδα να τον περικυκλώνουν και να τον χτυπούν με σίδερα και καδρόνια  τέσσερις Κροάτες. Εκείνη την ώρα με πρόλαβαν και εμένα και υπέστη χτυπήματα .Σε εκείνο το σημείο ,στην πρώτη γραμμή αναγνώρισα μόνο Κροάτες από την ομιλία  δεν άκουσα καθόλου ελληνικά .Στις πίσω γραμμές πιθανόν να ήταν και Έλληνες και διέκρινα να κρατούν ορισμένοι μαχαίρια. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν είχαν όπλα πάνω τους ,μόνο κάποια στιγμή πέταξαν κάποια καπνογόνα. Κάποια στιγμή καταφέραμε με τον Μιχάλη να ξεφύγουμε, τρέξαμε προς τον πεζόδρομο που ξεκινάει το γήπεδο. Λίγο πριν μπούμε στον πεζόδρομο μας πρόλαβαν και μας ξαναχτύπησαν με τον Μιχάλη εν κινήσει .Πιθανολογώ ότι ήταν οι Κροάτες .Μετά ξεφύγαμε και συνεχίσαμε  να τρέχουμε. Σε κάποιο σημείο και ενώ τρέχαμε με το Μιχάλη ήρθαμε σε επαφή και χωριστήκαμε. Εγώ πήγα αριστερά και ο Μιχάλης δεξιά   προς τον Αετό. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα»

 


σχετικα αρθρα