current views are: 19

9 Ιουλίου 2021
Δημοσίευση11:25

Νέες αποκαλύψεις-«φωτιά» από τον Πεκέρ: Ο Σοϊλού «μοίραζε» καλάσνικοφ σε πολίτες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Τη δράση του νυν υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τη νύχτα που διεξήχθη η υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία αποκαλύπτει ο «αρχιμαφιόζος» Πεκέρ.

Δημοσίευση 11:25’

Τη δράση του νυν υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τη νύχτα που διεξήχθη η υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία αποκαλύπτει ο «αρχιμαφιόζος» Πεκέρ.

Σε μια σειρά νέων αποκαλύψεων και κατηγοριών εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, προχώρησε ο «αρχιμαφιόζος» Σεντάτ Πεκέρ. Σύμφωνα με αυτόν, ο υπουργός είχε εξοπλίσει παράνομα πολιτικές ομάδες κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Όπως γράφει ο Πεκέρ, σε αναρτήσεις του στο Twitter, λευκό αυτοκίνητο φορτωμένο με «ένα κιβώτιο με Kalashnikovs» πήγε στον Μπαλάτ, μια συντηρητική γειτονιά στην Κωνσταντινούπολη, καθώς στελέχη του στρατού προσπαθούσαν να καταλάβουν την εξουσία τη νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016.

«Ο Οσμάν Τομακίν ήρθε για την παράδοση των όπλων με ένα μαύρο VW Passat», δήλωσε ο Πεκέρ, αναφερόμενος σε έναν υψηλά ιστάμενο υποστηρικτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Το αυτοκίνητο είχε καταγραφεί στον επαρχιακό πρόεδρο της νεολαίας του AKP, διασφαλίζοντας ότι «δεν θα το σταματήσει η αστυνομία», δήλωσε ο «αρχιμαφιόζος». Ο πρόεδρος του κλάδου νεολαίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και ένας δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχαν επίσης στη διανομή των παράνομων όπλων, πρόσθεσε.

Κατά τον Πεκέρ, ο Σοϊλού παρείχε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από πολίτες όταν επιδίωξαν να εισβάλουν στα γραφεία του Τουρκικού Ινστιτούτου Ραδιοτηλεόρασης (TRT) αφού ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είχε καταληφθεί από πραξικοπηματίες στρατιώτες. «Αυτά τα όπλα δεν είναι καταχωρημένα στις κρατικές αποθήκες», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι τέτοιες δομές πρέπει να υπάρχουν, υπερασπίζομαι το πνεύμα του Teşkilat-Mah Mahsusa», είπε, αναφερόμενος στην οργάνωση που ήταν υπεύθυνη για μυστικές επιχειρήσεις κατά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, είπε ο Πεκέρ, ο Σοϊλού συνέχισε να διανέμει όπλα και μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος. Και στο σημείο αυτό ο Πεκέρ έριξε τη «βόμβα»: Ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίχθηκε από μια «αμφιβόλου ταυτότητας οργάνωση» που ήθελε να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

«Το μεγαλύτερο μέρος μιας συνωμοσίας για να προκαλέσει το εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημα και να δρομολογήσει εμφύλιο πόλεμο είναι αυτά τα όπλα που διένειμες σε πολλές οργανώσεις κάτω από το τραπέζι μετά τις 15 Ιουλίου», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού.

Απαντώντας σε μια ερώτηση βουλευτή του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Gamze Taşçer, η κυβέρνηση είχε δηλώσει κατά το παρελθόν πως 106.704 «κομμάτια» λείπουν από την απογραφή των ενόπλων δυνάμεων, μερικά από τα οποία «φαίνεται να είναι τα όπλα που διανεμήθηκαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

«Υπέβαλα γραπτή ερώτηση στις 23 Ιανουαρίου του 2019 για να απαντήσει ο Σουλεϊμάν Σοϊλού και η απάντηση ήρθε ένα χρόνο αργότερα», είχε δηλώσει ο Taşçıer. «Ήθελα να μάθω τι συνέβη στα όπλα που χάθηκαν στις 15 Ιουλίου, αλλά φαίνεται ότι ρώτησα τον λάθος άνθρωπο».

Τουλάχιστον μία δολοφονία διαπράχθηκε δύο εβδομάδες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα με όπλο που παραδόθηκε σε κάποιον μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση της Άγκυρας, είχε προσθέσει ο Taşçıer.

«Ο Σεντάτ Πεκέρ κατηγορεί ανοιχτά τον Σουλεϊμάν Σοϊλού για ίδρυση και διεύθυνση ένοπλης παράνομης οργάνωσης», σχολίασε ο δημοσιογράφος Can Dündar.

Επιπλέον, ο ακαδημαϊκός Karabekir Koyuncu είπε ότι οι νέες αποκαλύψεις του Πεκέρ ήταν οι πιο σοβαρές που έχει κάνει μέχρι τώρα: «Υποστηρίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει μια μυστική, ένοπλη οργάνωση πιστή στον εαυτό του. Εκ μέρους ποιού, με ποια όπλα, ενάντια σε ποιον; Υπάρχουν κι άλλες ομάδες;», αναρωτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάιο οι αποκαλύψεις του Πεκέρ έχουν προκαλέσει σάλο στην Τουρκία και τριγμούς στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς έχει δημοσιοποιήσει μεγάλα βίντεο με λεπτομερείς καταγγελίες περί εγκληματικής δραστηριότητας ανώτερων στελεχών της κυβέρνησης του AKP.

Με πληροφορίες από ahvalnews.com


σχετικα αρθρα